Reklama

Reklama

Vanishing on 7th Street

  • Slovensko Zmiznutie na 7. ulici (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se na počátku konce lidské rasy. Celá Země byla zahalena do tajemného zatmění, které způsobilo zmizení většiny populace. Hrstka přeživších nyní bloudí po opuštěných ulicích měst a strach z jejich budoucnosti se stále stupňuje. (PetriK12)

Videa (3)

Trailer

Recenze (108)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Temnota snad ze samotných pekel pohltí celou Zemi. Obyvatelé všech měst zmizeli. Hrstka přeživších se schová v baru, který jako jediný není odpojen od zdroje světla. Zde však nevydrží věčně. Ne když se v té záhadné tmě něco ukrývá a čeká na svou další příležitost... Po skvěle vypadajícím traileru jsem tuhle novinku vyhlížel s velkým optimismem. Od půlky filmu jsem ale začal mít podezření, že na mě Anderson ušil boudu. Drtivá většina příběhu se odehrává na jediném místě, kde se čtyři postavy rozhodují, co dál. Nějaké ty hádky, flashbacky a sem tam někdo zmizí. Pokusy o slušnou atmosféru jsou pouze na začátku a ke konci, prostředek více méně nudí. Veškeré napětí se tak smrsklo na pouhé očekávání, kdy hrdinům zhasne baterka, svítilna nebo jiný zdroj světla. A samozřejmě se tak děje v tu nejméně vhodnou chvíli. Myšlenka to nebyla rozhodně špatná, ale bez sebemenší snahy jí rozvíjet. Vážně velká škoda potenciálu, který byl ze začátku poměrně slušný. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že konec jsem přetáčel, posledních 10 minut je už přeplácanost. Což je fakt škoda, protože se jedná o docela originální a při nejmenším zajímavý film. Má něco i do skutečné události CROATOA, pokud to píšu dobře, podrobnosti si hledejte na internetu. Chtělo by to víc přitlačit na pilku, zlepšit atmošku a o dost vylepšit konec, který mi nedává bohužel smysl. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zaujme (scénář), napne (atmosféra), překvapí (Hayden), postraší (baterky s sebou!), nezklame (režie). Navíc je to podle skutečné události, takže kdo si po skončení titulků otevře google a napíše do vyhledávače CROATOAN, bude jej mrazit ještě mnohem více. Nechápu, jak se to mohlo v Americe promítat jen v šesti kinech. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zručný... ale nie príliš sa snažiaci režisér. Znesiteľní... ale s takto priemerne napísanými postavami nemajúci veľkú šancu niečo urobiť herci. A atmosféra... ktorá však ku koncu nudí a stagnuje. Prvú hodinu to nie je zlé a hoci mali tvorcovia obmedzený rozpočet, i s desiatimi miliónmi sa im podarilo vytvoriť autentickú víziu prvých dní po bližšie nešpecifikovanej „apokalypse“, ktorú sa snažia dať do súvislosti s fascinujúcou pradávnou udalosťou, kedy záhadne zmizli obyvatelia malej americkej osady bez jedinej stopy, pričom po sebe zanechali všetky osobné veci. Jedna z postáv o tom samozrejme náhodou na začiatku filmu číta, aby následne mohla informovať ostatné. Vôbec, so scenárom sa nikto príliš nebabral (keď je bar široko ďaleko jediným osvetleným miestom v meste, prečo je v ňom len jeden chlapec? Keď v bare vypadáva generátor, prečo nerozsvietili baterky? Keď im patrí celé mesto (minimálne), prečo z obchodov nepobrali tisíce bateriek? Prečo si nesadli na zastávku so solárnym panelom? Prečo preboha nemali fakle?!?!?!?!). Po prvej hodinke, ktorá je fajn, prichádza rutina a čakáte na koniec. A čakáte a čakáte. A nakoniec sa dočkáte. Inak ale vcelku uchádzajúci mix Hmly a Langolierov. Zaujímavosť dňa: Hayden si v prequel sérii Star Wars zahral Dartha Vadera, otca Lukea Skywalkera. V dnešnom filme hrá postavu menom Luke. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Herecká, scenáristická a miestami aj réžijná bezradnosť, ktorá degraduje potenciálne zaujímavý námet na báchorku s minimom atmosféry. Čo je vzhľadom k tým pár vydarených momentom škoda. Po Transsiberian ma Brad Anderson znova tak úplne nepresvedčil o svojom talente ale nevylučujem, že mu ešte v budúcnosti šancu dám. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Když Paul sní, chodí po dlouhé chodbě v suterénu, když poté otevře dveře, vidí jen zeď z cihel. Když začne do zdi bušit, je jasně poznat, že se jedná o lepenkovou zeď, protože cihlová zeď by se nikdy tak netřásla. (Kroup4)

Reklama

Reklama