Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Ellen Berentová a úspěšný spisovatel Richard Harland se náhodou potkají při cestě vlakem, kde si Ellen právě čte jeho novou knihu. Jejich vzájemné sympatie přerostou v milostný románek, k překvapení všech se brzy také vezmou. Po svatbě se Richard snaží pečlivě rozdělovat svůj čas mezi psaní románů, manželku a postiženého bratra, ale Ellen je čím dál víc zatrpklejší. Nejspíše proto, že poprvé v životě ucítila obrovskou vnitřní potřebu vlastnit milovaného člověka. Všichni lidé kolem Richarda se tak najednou stávají jejími úhlavními nepřáteli, protože ji okrádají o manželův čas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Skip 

všechny recenze uživatele

Výborný herecký výkon Gene Tierneyové, která byla krásná zvenku a uvnitře sžíraná chorobnou žárlivostí a sobeckou závislostí na mužích, které "miluje". Scény na jezeře a na schodech si v ničem nezadají s napínavými scénami Alfréda Hitchcocka. Vadil mi nepříliš dobrý výkon Cornela Wildea, který byl celou dobu jen takové ťululum s krásnýma očima. Ovšem Vincent Price to v závěru jako prokurátor slušně rozbalil. Jen nechápu, proč se od právníka obžalované ani jednou neozvalo: "Námitka!" Příležitostí k tomu bylo víc než dost. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Následující text obsahuje náznaky SPOILERů. Film poskytne dobrou sebereflexi o tom, jak daleko jste ochotni zajít, abyste dosáhli svého. Nějakou dobu jsem s hlavní hrdinkou sympatizoval, časem se karta obrátila. Líbilo se mi, jak byl děj vystavěn, jak se pozvolně stupňoval, a byť jsem si občas říkal "fajn, není to zlý, ale jednou to stačilo", možná si ho někdy v budoucnu ještě pustím.  A i když jde o fikci, jen mě utvrdila v názoru, že jsou právníci verbež,. # příběh **** | hudba **** | humor – | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Smrteľný hriech je pre mňa stelesnením Hollywoodu. Všetko je v ňom nakašírované, čistučké, sterilné, postavy bezchybne odrecitovávajú svoje texty, divák má jasno v tom, kto je dobrý a kto zlý, sú tam chvíle napätia ako to skončí a ono to samozrejme skončí dobre. Veď ako inak. Nemal som negatívne pocity voči filmu počas jeho sledovania. Dokonca si dokážem predstaviť jeho úspech pri premietaní generácii mojich rodičov. Za mňa môže iba konštatovať - videl som ho bez toho, aby vo mne zanechal akúkoľvek stopu. Ale na druhej strane neľutujem dvoch hodín času, pretože je treba vidieť aj takéto filmy. Minimálne preto, aby som primerane ocenil majstrovstvo tvorcov iných filmov, ktoré vznikli v rovnakej dobe. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad řemeslně zmáknutého filmu, který ač se může zdát příliš přímočarý a nepřekvapivý, přesto skýtá několik aspektů, které jej činí doporučeníhodným počinem. Velmi sympatická herectví, skvělé dialogy a hlavně fenomenální finále, v němž dominuje Vincent Price coby nekompromisní advokát. Gene Tierney a Jeanne Crain byly k nakousnutí! ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Vizualní i narativní slast. Výrazné (až umělé) barvy technicoloru jsou pastvou pro oči. Celé té rozkoši ovšem vévodí božská Gene Tirneyová, jež svou divácky nevděčnou roli zahrála víc než mrazivě přesvědčivě (její fatální posedlost mi natolik učarovala, že putuje mezi mých Top 5 hereček). Nebyla jediná scéna, při které bych postrádala onen prapodivný, mou duši svírající pocit. Dokonalá gradace - scéna s loďkou, na schodech (nikdy nezapomenu ten Ellenin pohled!) a konečně finální, doslova brutální sekvence v soudní síni, u které jsem se málem rozbrečela. Co naplat, Leave Her to Heaven řadím mezi svých Top 10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Originální název filmu "Leave Her to Heaven" pochází ze hry Williama Shakespearea Hamlet. (ČSFD)
  • Roli Ellen měla původně hrát Rita Hayworth, ale odmítla. (ČSFD)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama