Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 187 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(251)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

ryba443 

všechny recenze uživatele

Teorie známé z knih Ericha Von Dänikena zpracovené jako seriál. O dokumentu nemůže být vůbec řeč. Na jednu stranu nám Vetřelci dávnověku ukazují mnoho zajímavých i méně známých velmi pozoruhodných archeologických nálezů, na druhou stranu spřádají šílené konspirační teorie a s fakty a prameny nakládají naprosto pavědecky. Celé to korunuje sugestivní komentář snažící se diváka přesvědčit o předkládaných teoriích. Pro nekritické lidi, co věří každému slovu, co v televizi slyší se jedná o docela nebezpečnou záležitost :) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek. Vetřelci dávnověku jsou cílená demagogie, tvůrci dokáží úplně všechno přetvořit k obrazu svému (byli to mimozemšťani, tečka). Zároveň ale velmi často tamní řečníci používají frázi: "to nevíme", takže jen čistě střílí od boku, protože sami nemají v ruce žádné důkazy a netuší, jestli se jen předvádí anebo tomu skutečně věří. Některé díly jsou skvěle propracované a člověka by snad dokázaly přesvědčit, jiné jsou ale slabý odvar hraničící s trapností. Tak například, tvůrci dokázali spojit fakt, že se před 8 000 lety rozlilo v určitých částech Černé moře (zvětšilo se asi o 1/3) a okamžitě to bez sebemenší návaznosti spojili s biblickou potopou. Přidali zaručený "fakt", že Noem byl poloviční mimozemšťan, když jeho matku uneslo UFO a uměle jí oplodnilo, díky tomu jeho archa nebyla nic jiného, než mimozemský sklad DNA všech živých bytostní na planetě, protože mimozemšťané nebyli spokojení s tím, že většina lidstva je podobná opicím, a tak chtěli celou planetu zalít vodou, aby mohli začít znovu (tím Černým mořem, co se zvětšilo o 1/3). Další perlička je fakt, že jistý Američan pozoroval zářící světlo, které popsal jako "zářící objekt podobný praseti" a tamní "vědec" z toho udělal první prokázaný únos mimozemšťany. No, chvílemi je to blbost, ale proč si nepřipustit trochu tajemna, filmařsky je dokument perfektní a já se u něj bavím, i když to jsou všechno demagogické žvásty, překrucování faktů a komerční lobby pro lepší prodejnost knih tamních žvatlalů. 40% (South Park S15E13 - perfektní parodie na tento dokumentární cyklus) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Hraje si to na vědecký dokument, ale pozor, je to celé lež. Dokument, který dává za fakta různé lehce vyvratitelné mýty aniž by dal řeč i odpůrcům těchto fantasmagoriků. Jednoduše řečeno.... vyhoďte z okna dřívko od nanuku a tito individua z něj udělají důkaz o tom, že lidstvo vytvořili mimozemšťané jako vedlejší produkt při zpracování jejich moči. Taková je logika této dokumentární série. Palec nahoru jen za technické zpracování, za ostatní kopanec do zadku. 30% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

V Pseudovědově byla konference a na ní se sešli všichni pseudovědci této planety. Mají vyčesané vlasy, jejich angličtina stojí za vyliž prdel a vyvalují oči. Záhady je baví a přináší to spoustu peněz. Celého Danikena jsem ustál. Tvrdí: kladl jsem jen otazníky! Po 20 min: Jsem přesvědčen, že to byli ufouni. V díle o Odinovi rozčepýřený vědátor vykřikuje: To Vikingové nemohli dokázat, měli havrany, ve skutečnosti špionážní družice s autofocusem. Pak jsem tuhle kravinu vypnul a smazal. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zajímají knihy Ericha von Dänikena, je tento dokument pro vás tím pravým.Ano, kolem jeho díla je spousta dohadů, skeptici často argumentují ,že vše je jinak, že se jedná o náhody atd., ale jak by tito skeptici vysvětlili například záhadu středověké mapy Piriho Reise, která pochází z roku 1513, objevena byla v roce 1929 a tato mapa obsahuje přesné zakreslení pobřeží Antarktidy (300 let před jejím objevením) a mapa navíc obsahuje kresby území, které leží dnes pod ledovcem a bez ledové pokrývky je bylo možné spatřit naposledy někdy před 4000 lety? ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)

Reklama

Reklama