Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně britské a je to příjemná změna, když k pěší honičce, která jako kdyby vypadla z dílu Profesionálů hraje svižnej drumec. To by se v americkém filmu nestalo :) Statham je drsnej, ale neakční a záporák zahranej HBO veteránem Aidanem Gillenem byl správně zábavnej. Ve scéně na pohřbu mi připoměl Ledgerova Jokera. Mě to teda nezklamalo. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvrďák „Jásoň“ zase úřaduje, jak umí nejlépe a role tvrdého policajta co si ze zákona ani předpisů nic nedělá, mu sedla velmi dobře. Kudy chodí, tudy hláškuje, s ničím a nikým se nesere tak to mám rád. Jeho protivník je opět pěkně slizké hovado, co rád střílí a mlátí poldy do kebule, docela si tenhle parchant získal mé sympatie, rozhodně víc než černá fetka policajtka, nebo ty tři stopadesáti kilové mašiny tančící na parketě. Mrtvých tu klidně mohlo být více, prostoru i obětí tu bylo na to dost. Vidím to určitě na lepší průměr, závěr se mi taky vcelku líbil. 60% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nevšedné vtipy a suché poznámky Jasona Stathama v hlavnej úlohe ma niekedy vracajú o polstoročie späť, do zlatého veku kriminálek z deväťdesiatych rokov. Tam vždy jedinec vystupoval sám proti všetkým a proti systému. Takže film sa mi veľmi páčil, typická oddychovka na sobotný večer, napínavé a vôbec mi nevadilo, že záporáka poznáme od začiatku filmu. Skôr naopak. Dobrá rola aj pre Paddyho Considineho v úlohe nadradenej bukvice. Hovno v pohári tiež nemalo chybu no a koniec je jeden z najlepších, aké som kedy videl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Statham chrlí hlášky jak na běžícím pásu a ten drsný polda mu více než sedí. Aidan Gillen se zhostil role šáhlého zabijáka také slušně. Přesto nemohu dát lepší hodnocení. Film je takovou tou příjemnou anglickou jednohubkou, kdy nám hlavně ke konci za pomocí skvělého soundtracku nabere obrátky a divák se jen tetelí blahem. Bohužel první polovina je docela o ničem a na film jsem koukal dva dny s přestávkama. PS: Asi nebudu jediný koho napadne, že postavy ve filmu postrádají nějakou motivaci. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Něco mi říká, že tenhle případ zůstane nevyřešený." Vedle Cranků nejlepší stathamovka. A to ne kvůli akci, ale díky solidnímu scenáři (podle knihy). Statham s hláškami na rtech mlátící a šikanující nejrůznější póvl vs až jokerovsky vykořeněný a trhlý vrah poldů (Aidan Gillen napravuje rozpačitý dojem ze svého záporáka ve 12 kolech). Řemeslně zdatná a navýsost sympatická a pohodová britská kriminálka. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)
  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama