Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Opět nadprůměrný horor ze španělských končin. Atmosférická nálož, která je řádně napínavá a tajemná. Vše ovšem pokazil konec, který mě neuspokojil. Chtěl jsem všechno pořádně vysvětlit, když už jsem se do příběhu tolik vcítil, ale uspokojivé vysvětlení jsem nedostal ani náhodou. ŠKODA, chtěl jsem dát plný počet hvězd, ale takto nemůžu. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Prvně mi naprosto uniklo kterékoliv dostupné vysvětlení a film jsem mylně přirovnával k Lynchovým opusům, během druhé projekce ale z El habitante incierto vyplynul dosti zjevný příběh bez jakékoliv špetky nadpřirozena či překroucené reality. Ve výsledku se až stydím za to, že jsem tu banální zápletku neodhalil hned napoprvé a byl jsem až moc zaslepen samotnou radostí ze hry. Která je mimochodem parádně rozehraná. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úžasně atmosférické a občas i poměrně dost napínavé, žánrově nezařaditelné cosi. Asi tak do poloviny bych k tomu neměl nejmenších výtek - byl jsem napjatej jak už dlouho ne, ale pak děj uhne totálně jiným směrem, což by bylo i přes náhlé zcela iracionální chování hlavního hrdiny v pořádku, kdyby si to ten film zpětně nějak obhájil, například nečekanou pointou. Nečekaná pointa se bohužel nekoná, film skončí tím nejbanálnějším možným závěrem, jenž nakonec způsobil, že mám z El habitante incierto pocit, že se nejedná o snímek lynchovského mysteriózního charakteru, u něhož je potřeba poskládat jednotlivé střípky dohromady a jeho smysl v podstatě uhodnout, nýbrž o pouhý film s divným scénářem, který žádný skrytý smysl nemá. Prostě je jen divný. Každopádně se na to vyplatí kouknout, napětí v první půli takřka zaručeno. Horror movie of the year ()

swamp 

všechny recenze uživatele

O něco slabší režisérův film, než novější Los Ojos de Julia. Přesto žánrově velice blízký, rozhodně v průběhu dosti netradičně se odvíjející a místy až vtipný. Škoda, že karty jsou až okatě rozdané a že některé nelogičnosti snímek mírně strhávají k průměru. Přesto doporučuji, rozhodně stojí za povšimnutí. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Je to jako kdyby se Roman Polanski a David Lynch společně sešli nad kávou a rozhodli se, že dohromady natočí svůj nejlepší film. Čekal jsem všechno, ale toto opravdu ne. El habitante incierto je definitivně jedním z nejpříjemnějších filmových překvapení a nejkvalitnějších evropských filmů poslední doby. Když už se zdá, že film dosáhl svého vrcholu, ukáže se že to celé bylo jen načrtnutí základů a hlavní chod se teprve chystá. A to za pomoci hned několika naprosto nezapomenutelných scén. 100% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama