Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow.. Španělé opět potvrdili svou vysokou Kvalitu!! První hodinka, Byla opravdu napínavá.. Druhou hodinku jsem se spíše bavil s úsměvem na tváři.. Vážně to působilo legračně :) Dostal jsem sice.. Něco jiného, než jsem čekal, ale byl jsem opravdu překvapený..Mám podobné pocity a sdílím stejné nadšení,jako při filmu Los de Julia Ojos.. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Všichni si vychvalují La Cara Oculta, no ale tento snímek je taková zvláštní parafráze s tím, že se nemění moc osoby, ale zvláštně charakter. Ta otočka uprostřed filmu je opravdu dokonalá. Režisérovi se ve dvou domech s pár herci v naprosto komorní atmosféře podařilo vykouzlit úžasné napět, příběh a strhující mindfuck. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Na první film to není vůbec špatný začátek. Přesto mám menší mrzení. Po Julia's Eyes jsem měl jiné představy. Začalo to dobře a o napětí nebylo nouze. Tak jak jsem si přál. Bohužel asi od poloviny to šlo jinam a začalo mi to silně připomínat 3-iron. Na rozdíl od asijského filmu tady jsem s tím měl trošku problém. Přišlo mi to zbytečně přitažené za vlasy, ale rozhodně mě to nenudilo. Jedno je jisté. Rozhodně bych nechtěl bydlet ve velkém domě a sám. :)) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Po bytě mi courá éro, půjdu spinkat do auta! U sousedky honím péro, pak si vlezu do kouta." Kdo papal z mojí mističky? Kdo spinkal v mojí postýlce? A kdo si, kurva, v mojí koupelničce holil bobra?! Otázky, samé otázky... Odpovědi nečekejte, logiku v tom nehledejte. Ani Felix vám s tím nepomůže, v té jeho garsonce o 1100 m2 se toho už ztratilo... Felixova identita, láska partnerky, portrét partnerky, záhadný telefonista a bohužel i zdravý rozum. Pár příkladů z dementního scénáře: Felix zjistí, že mu záhadný chlap, vtíravý jak pitralon, t.č. si v jeho baráku plnící odznak 100 jarních kilometrů, věšel bulíky na nos a že telefonní budka přes ulici funguje. Jak zareaguje? Přece nijak. Jde normálně chrnět! :-)) Když mu po pár dnech v kobercích vydupané pěšinky začnou vadit, co udělá? Jde spát do auta... A aby té idiocie nebylo dost, začne i on šukat po světnicích u sousedky, sprchovat se u ní, vykukovat za ní u telky, papat z její mističky a spinkat pod její postýlkou (a honit si tam péro). Nakonec jen tupě čumí prostřelenými dveřmi na umírajícího těhotného scenáristu a nezmůže se ani na zavolání sanitky, ani na prosté WTF?! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Je to jako kdyby se Roman Polanski a David Lynch společně sešli nad kávou a rozhodli se, že dohromady natočí svůj nejlepší film. Čekal jsem všechno, ale toto opravdu ne. El habitante incierto je definitivně jedním z nejpříjemnějších filmových překvapení a nejkvalitnějších evropských filmů poslední doby. Když už se zdá, že film dosáhl svého vrcholu, ukáže se že to celé bylo jen načrtnutí základů a hlavní chod se teprve chystá. A to za pomoci hned několika naprosto nezapomenutelných scén. 100% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno