Reklama

Reklama

Scooby-Doo: Začátek

(TV film)
  • USA The Scooby-Doo! Mystery Begins (více)

Obsahy(1)

Co pojí nejlepší kamarády? V případě Daphne, Velmy, Freda, Shaggyho a Shaggyho odvážného štěněte Scooby-Dooa jsou to záhady! Celovečerní hraný Scooby-Doo: Začátek nás zavádí do doby, kdy se čtyři dospívající slídilové (plus jeden psí detektiv) setkali poprvé. Byli tehdy neprávem obviněni z nastrojení duchařského žertíku a vyloučeni z Coolsvilleské střední. Spojili se, aby očistili své jméno a vyřešili tu nadpřirozenou záhadu... a vydali se tak rovnou vstříc neutuchající legraci a dobrodružství. Speciální zábava, speciální přátelé a extra-speciální efekty dělají z tohoto příběhu na téma “jak to všechno začalo” (počínaje setkáním chlapce a psa až po první výpravu v karavanu Mystery Machine) zatraceně báječnou podívanou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nejhorší ze všech Scooby Doo filmů a rozhodně není o 3% lepší než dvojka! Postavy nejsou vzhledově vůbec podobné. Je to, jak kdybyste vybrali 4 náhodné herce a nějak je upravili, aby je aspoň připomínali. Ale oni k tomu ani nenosí to podobné oblečení po celou dobu! Charakterově jsou taky docela dost mimo. Velma je přehnaná šprtka a dost žárlí na Freda a Daphne, protože mezi nimi přeskočila jiskra. Daphne je hodně zbytečná a ani za celou dobu nic nevymyslela, nedokázala nebo někoho neoslovila svým vzhledem. K tomu ani není hezká a fakt rozhodně si nemyslím, že by jí rodiče dávali dodávku zahradníka, která je rezavá, když tam v garáži mají dva zbrusu nový a luxusní bouráky. Fred je natupělej HNĚDOVLASEJ sporťák, kterej za celou dobu s partou nevymyslí ani jednu past! Shaggy má český dabing doslova jak pro nějakýho trotla. Scooby-Doo se mi líbí trošku víc vzhledově (je o trochu podobnější), ale jeho reakce jsou trochu horší a k tomu na něm šetří tak, že ho tolik do záběrů nedávají. Seznámení jeho a Shaggyho bylo špatný. Přijde mi dost trapný a ubohý, že je toto pojmutý jako prequel, protože tvůrci tohohle nesmyslu nebyli ani natolik schopní sehnat podobné herce, tak to tak pojali, aby se vyhnuli nelogickým chybám, což stejně nefunguje. Zdá se, že zástupci ředitelů mají vyšší moc než samotní ředitelé. Ani jsem nevěděl, že to tak v Americe vlastně funguje. Moc nechápu, proč sem míchají nadpřirozeno, když Scooby-Doo o tom není a vždy bubáky a tyhle věci vyvrací, ale tady ty duchy ani neřešili. Efekty duchů jsou dost špatný. Viník je jasnej celou dobu nebo se vám alespoň rozhodně vejde do hodně úzkého výběru podezřelých. Celé to bylo nudné, nezajímavé, hlavně nepodobné. Na konci, kdy se parta rozdělí a každý jde svou cestou, a pak se k sobě všichni vrátí, protože je spojujou záhady, tak tohle na mě působí jako hodně falešné přátelství. Vymysleli to hodně špatně, protože to prostě vypadá, jako by byli spolu jen kvůli tomuhle a jinak by se vůbec nebavili. K tomu jsem se ani za film nezasmál. VYHODNOCENÍ: NEJMÉNĚ PODOBNÁ POSTAVA ZE VŠECH SCOOBY-DOO FILMŮ JE ZDEJŠÍ ŠIKMOOKÁ VELMA. SCHVÁLNĚ JSEM SI ZJIŠŤOVAL PŮVOD HEREČKY A CO MĚ NEPŘEKVAPILO. MÁ PŘEDKY Z JAPONSKA 😏😣. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

I když to bylo natočené jen kvůli penězům, mně se taškařice o tom, jak se vlastně parta seznámila velmi líbila, jen mi vadilo, že v kresleném seriálu bylo snad vždy vysvětlené, co a proč se jak dělo a zde si létají duchové, protože někdo vyslovil zaříkávadlo, to mi přijde trošku dětské a filmaři si s tím mohli více pohrát, herci jsou sympatičtí až na Velmu, tam mi do oka nějak nepadla a samotný Scooby mi přijde takový.,. obtloustlý ? Nebo nevím, jak to vysvětlit, ale zřejmě to je naschvál. ()

Reklama

KdG 

všechny recenze uživatele

Super film, dlouho jsem čekal na film kde vysvětlí jak se parta dala dohromady a musím říct že se to scénáristům povedlo. Nechybí záhada, původ postav a Scoobyho. Postavy vypadají jako ty animované i když trochu mě vadilo že Fred byl tmavovlasý a Velma byla černovláska když v seriálu je hnědovláska a Fred dokonce blonďák ! Co mě taky dost mrzelo že se to neodehrávalo v 60tých letech ale v současnosti a pak drobnost Scoobyho ňamka je špatně přložená má to být keksík nebo sušenka. ;-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

K mému velkému údivu a vzhledem k mým minimálním očekáváním musím s překvapením konstatovat, že tenhle film vůbec nebyl špatný. Jistě, v tomto případě souhlasím s tím, že už jde zřejmě jen o to vyrazit peníze z fanoušků seriálu a filmů Scooby-Doo, a herci z původních dvou filmů asi věděli, proč do tohohle projektu nejdou (ovšem ona je otázka, jestli jim to bylo nabídnuto). Ale pokud budu objektivní, tak musím říci, že tenhle příběh o tom, jak se vlastně parta kolem roztomilé mluvící dogy dala dohromady, je docela příjemný a velice zajímavý. Samozřejmě to není žádné veledílo, velkolepých triků se zde divák také v nějaké větší míře nedočká, ale jako příběh to funguje a dává to docela smysl. Diváci, kteří budou film chtít zkritizovat si jistě najdou mnoho důvodů a zřejmě i oprávněných, ale ti, kterým se to stejně jako mně docela líbilo, se v tom nebudou šťourat a film označí jako zajímavé vysvětlení zrodu jedné z nejznámějších televizních part. Scooby je pořád stejně roztomilý, hlavní představitelé hrají docela dobře a nic nepokazili, takže v tomhle směru spokojenost. Akorát byl docela nezvyk, že Fred není blonďatý, ale černovlasý, to bylo ale asi taky to jediné, co mi na tom nějak vadilo. Celkově film hodnotím jako docela zdařilý, vidím to někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale v tomhle případě převládá má slabost pro zfilmované příběhy Scoobyho, takže dávám čtyři hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to dneska v televizi a i při stopáží 79 minut sem se občas přistihnul jak se pokouším udusit ve vlastním podpaží. Těžko říct pro koho se tyhle filmy točí,nebo proč se vůbec točí, mám pocit že v dnešní době musí tohle vyfáknout i šestiletej smrad co má za sebou první cigáro a na mrd se chystá na svoje 7mý narozeniny.Jedna z milosti, že jsem sjetej práškama na bolest. Ideální film pro Verbala, složitost filmu musí jeho králičí mozek ve velrybím těle zcela zvládnout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Coolsville - domovské mesto partie - sa nachádza v okrese Erie v Ohiu, približne 1 hodinu západne od Clevelandu. (misterz)

Reklama

Reklama