Reklama

Reklama

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery

  • USA Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (více)
Trailer

V Coolsvillu je v kriminologickém muzeu slavnostně otevřena expozice věnovaná úspěchům společnosti Záhady s.r.o., kterou tvoří poněkud ješitný Fred, krásná Daphne, chytrá Velma, zmatkář Shaggy a jejich pes Scooby-Doo. Zatímco se Velma zakouká do mladého kurátora Patricka Wiselyho, Fred a Daphne musejí čelit otázkám protivné reportérky Heather Jasper-Housové. Slavnost je však přerušena, když nečekaně obživne obří pterodaktyl a napadne hosty. Přestože se s ním přátelé pokusí utkat, monstrum uletí a na něm maskovaná bytost, která spolku vyhrožuje pomstou. Velma s Fredem a Daphne se domnívají, že jde o dílo šíleného vědce Jonathana Jacoba, kterého kdysi odhalili a pomohli dostat do vězení. Zdá se, že při svém útěku z vězení nezahynul v moři, jak se dosud myslelo. Velma zjistí, že klíčem k výrobě monster je látka randamonium, nacházející se v místním uzavřeném dole, a zatímco musejí svést několik bitev s dalšími obživlými duchy, Heather proti nim v televizním zpravodajství rafinovaně poštve celé město. Stávají se z nich psanci, nepřestávají však pátrat po způsobu jak zastavit děsivé události a odhalit jejich původce. Svým svérázným způsobem do vyšetřování zasáhnou také Shaggy a Scooby-Doo, když se jim podaří zmocnit řídícího panelu sloužícímu k oživování a ovládání monster. Padouch ho chce za každou cenu zpět a Velma vymyslí, jak se s pomocí panelu oživlých monster a duchů zbavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Jsem trošičku na rozpacích jak tento film hodnotit.Ono vlastně ani o film nejde,jsou to jen špatně poslepované digitální orgie,tudíž nulový nebo spíš hodně dementní scénář.Otázkou ale zůstává:Je pro cílovou skupinu diváků(dětí) vůbec potřeba nějaký hlubší logický scénář,kde se věci nedějí "jen tak náhodou"?A je potom vůbec potřeba psát nějaké komentáře či recenze kromě toho,že "grafika byla tentokrát průměr"?Já na tyto otázky odpovědět nedokážu,každopádně jsem si jistý,že děti Scooby Doo 2 zaujme už jen proto,kolik digitálních příšerek létá po obrazovce a jaké skopičiny i vtípky provádějí.Párkrát jsem se ze srdce zasmál i já,takže tentokrát je to za dvě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvú časť ešte dokážem rešpektovať ako filmársky pokus oživiť populárne animované postavičky. No netuším načo a pre koho sa točilo toto pokračovanie? Veď ani úvodný film nezaznamenal výraznejší úspech. Jednoducho sa tento projekt nepodaril. Jeho zbytočné, ešte nudnejšie, pokračovanie je preto pre mňa nepochopiteľné. Scoobyho a jeho mladých spoločníkov už viac nechcem vidieť vo filmovej podobe. Rád si niekedy primomeniem niektoré ich prípady v klasickom, animovanom seriály, ale o ďaľší kinofilm už nemám žiaden záujem. * ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne základný problém tohto filmu je v nepochopení kreslenej predlohy - resp. v nepochopení jej atmosféry a čara. Príklad: efekty a štylizácia filmu je krásna, ale sakramentsky nevhodná a vôbec neladí s pôvodným seriálom. Osobne sa mi nepáči, že hlavní hrdinovia sú profesionálni mysteriózni detektívi, nepáči sa mi, že tam sú digitálni duchovia, nepáči sa mi, že film má tak "hororovú" atmosféru, že aj kreslený seriál zo 60s by ho pretromfol. A pritom to malo tak skvelé herecké obsadenie!!! Takže 40%, hlavne za Sarah ... ()

tommy187 odpad!

všechny recenze uživatele

Po absolútne zbabranej jednotke som dal šancu dvojke a dosť som sa sklamal. Jednotka mala oproti tomuto inteligentný humor, film aspoň ako-tak držal Rowan :). Ale tento film nemal žiadneho "spasiteľa", ktorého prítomnosť pridala jednu hviezdičku, naopak tu som hlavne za herecké výkony (nechcem krivdiť tým trápnym vtipom) strhol všetky hviezdy. Tento film si nezaslúži ani jednu. Tak mi je ľúto príbehu Scooby-Doa, ktorý bol v mojich očiach do tohto filmu aspoň aký, taký. 5% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zatímco většina považuje toto pokračování za mnohem horší nežli jedničku , tak já s nimi nesouhlasím. Oba díly nejsou žádné zázraky, ale pokud nebudeme klást velké nároky, dá se tahle průměrná dobrodružná komedie přežít bez úhony. Samozřejmě že scénář je opět dost „stupidní“, ale zároveň i docela humorný a já se v rámci možností pobavil. Minule se mi víc líbilo exotické prostředí ostrova, ale tady zase bylo víc protivníků „digi monster“ a místy se tu hrálo i dost na city. Sarah sice už natáčet nechtěla, dokonce upustila i od sexy výstřihů, ale zase nám mohla ukázat své bojové umění – takže se bylo na co dívat. Ostatní si vedli jako minule, humorných situací tu bylo taky dost a Shaggy se Scooby-Doo konečně ukázali, že nejsou zas až takoví budiž ničemové. Musím však uznat, že kreslený seriál (ať ten původní, nebo novější) byl lepší. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Hned několikrát se stane, že postavy se ušpiní, avšak chvíli na to jsou opět čisté. (MIG29)
  • Když Záhady s. r. o. odjíždějí ze staré školní klubovny před Kapitánem Cutlerem, v jedné scéně se do zadních dveří dodávky zarazí šipky s řetězy, ale v další scéně už dodávka odjíždí bez nich. (IvcaSammet)
  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy drží Shagy (Matthew Lillard) se Scoobym provazy, jejich konce mění délku. V jednom ze záběru má zároveň provaz Shagy omotaný kolem ruky a hned v dalším nikoliv. (MIG29)

Reklama

Reklama