Reklama

Reklama

Sedm epoch rocku

(seriál)
  • Velká Británie Seven Ages of Rock (více)

Epizody(7)

Autoři sedmidílního dokumentárního cyklu BBC Sedm epoch rocku jsou přesvědčeni, že rocková hudba poskytla k proměnlivosti doby originální soundtrack. Oproti tomu Libor Pešek po vysílání Radiožurnálu prohlásil, že poprock není hudba; Laco Deczi charakterizoval rockové hudebníky slovy: "Rockoví hudebníci jsou ti, co hrají rok na nástroj". Rock je fyziologický vzdor, rytmicky potvrzuje gravitaci, zatloukáním down beatů, těžkých dob do země. Odtud kritici ortodoxního rocku přezdívají rockery na sudokopytníky. Postupem doby se rocková hudba stala věrohodnou politickou a uměleckou silou. Do hudby vnesla větší hlasitost a osobitý postoj. Rock se zrodil z blues, ale postupně začal dospívat a vydal se stovkami rozmanitých, vzrušujících směrů.

Seznam jednotlivých dílů :   01. Zrození v roce 1963-1970
02. Art Rock 1966-1980
03. Punk 1973-1980
04. Heavy Metal 1970-1991
05.
06. Alternativní Rock 1980-1994
07. Indie 1980-2007 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

1. díl: Jimi Hendrix, The Who, Cream... 2. díl: Pink Floyd, David Bowie, Velvet Underground... 3. díl: Sex Pistols, The Ramones, The Clash... 4. díl: Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden... 5. díl: Queen, Kiss, The Police... 6. díl: Nirvana, R.E.M., Black Flag... 7. díl: Oasis, The Smiths, Blur... Tohle je jen hrubej průřez celým dokumentem. Celkově se těch kapel objeví pochopitelně mnohem víc, ale komu by se to chtělo vypisovat :). Každopádně je to dokument, který doporučuji (nejen) rockovým fanouškům, protože se zde dozvíte hodně zajímavých informací, které se asi jinde ani nedají sehnat. Prostě koho zajímá hudba, měl by to vidět. Nenajdete tam všechno, těch kapel, které ovlivňovaly hudební směry, bylo moc, ale to se nedá do dokumentárního seriálu narvat. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o zrodu rocku a jeho odnoží za pomoci legendárních hudebníků daných žánrů.. Prostě skvělé! Ano každý si tam najde, že v tom dílu nebylo to a v tom to.. a tam nezmínili tuto legendu a místo toho zmínili tuto kapelu co nestojí za řeč, atd... ale kdyby měly vyslyšet všechny výtky tak neudělají nic a když tak by díl měl 12h a ne 49minut... Bez debat 5z5 ()

Reklama

Zeliiik 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej dokument o hudbě, hodně jsem se dozvěděl novýho ale bohužel o hodně víc věcí mi tam chybělo. Chápu, že tam nemohly bejt zařazený i další skupiny, na to by byla třeba minimálně 3x delší stopáž a stejně by to nestačilo, ale i u zmíněnejch skupin jsem postrádal dost zásadní věci...Jednu hvězdičku musim ubrat už jen kvůli tomu, že vůbec nezmínili smrt takovejch legend jako Cliff Burtona, Freddieho Mercury (To si nejsem jistej) a dalších.. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Strohy a strucny prehled historie moderni hudby.Bohuzel, se vse neda vmacknout do padesati minut, chtelo by to delsi stopaz, ci vice dilu.Pocin ale sympaticky, nevahal bych rict ,,strucna ucebnice Rocku". Prvni a pata epocha pro me nejlepsi! Takze davam **** (pata utekla za strucnost ..... kde jsou The Beatles?! ). ()

swed 

všechny recenze uživatele

Půl století rocku v sedmi hodinách a za účasti očitých svědků - samotných hudebníků. Je logické, že na tak malém prostoru se na mnoho interpretů pozapomnělo, proto hodnotím pouze podle toho, jak na mě samotné díly zapůsobily, případně jak blízko mám k jednotlivým hudebním stylům. BLUES-BASED ROCK 9/10, ART ROCK 9/10, PUNK 8/10, HEAVY METAL 8/10, STADIUM ROCK 7/10, ALTERNATIVE ROCK 9/10, INDIE 8/10. Celkem 8/10 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama