Reklama

Reklama

Gérard Depardieu nasedá na legendární motorku Mammut z roku 1973 a "řítí" se za bývalými zaměstnanci získat potvrzení potřebná k vyřízení zasloužené penze. Jenže seniorská vyjížďka se brzy promění v bláznivou road-movie plnou bizarních setkání, vzpomínek na bývalou lásku (Isabelle Adjaniová) a nečekaných zvratů. Šedesátník Serge, o kterém si všichni mysleli, že je jen obyčejný buran, prožívá "Easy Rider" svého života se vším všudy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

charge 

všechny recenze uživatele

Poctivá francouzská road-movie, čekal jsem od toho o malinko víc, ale ani tak jsem zklamán rozhodně nebyl, jelikož jsem na film zašel jako na drama, ne komedii, film pro něj splňuje dle mého všechny kritéria. Snímek se snaží tvářit hodně realisticky, bez výraznějšího hudebního dopovodu, pokud nepočítám tajemné vize se zakrvácenou ženou. Zabírání postav kamerou zezadu a humorné vložky jen posílily můj divácký zážitek. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo četl výbornou knížku Naživu, která je vlastně dělaná formou dlouhýho rozhovoru Gerarda s Laurentem Neumannem ví jakou žízeň po hraní Gerard má. Bohužel se tak trošku ocitnul jako sám voják v poli, narodit se totiž o patnáct, dvacet let dřív, tak by hrál v samých klenotech a zářil by v nich jak prskavka. Jenže v dnešní době se točí tolik penězolovidel, že kdyby Gerard čekal jen na ty nejkvalitnější scénaře, zřejmě by jeho touha hrát nemohla být nikdy uspokojena. Jasně, zamrzí to, obzvláště u Francie, která si vždycky šla svou vlastní cestou Hollywood, neholylwood a teď najednou jen tupě přebírá některé povětšinou špatné trendy z druhýho břehu velký louže. Naštěstí, hlavně v posledních dvou letech se zdá, že ve Francii začínají mít filmové produkce koule a dávat peníze i na typicky francouzsky znějící příběhy. Jedním s důkazů je i tento snímek, který jde Gerardovi přímo na jeho xxl velikost. Ve filmu Na mamuta dokonale vyniká Gerardův jedinečný talent pro spontální herectví a právě díky němu si příběh může uděla hoplá přímo do srdce. Z mnoha scén člověk cíti smutek, osamělost, ale z mnoha dalších je zase cítit radost ze života a toucha dejchat dokud to jen půjde. Nádherně zahraný zrcadlo života. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Gérard Depardieu si zde sáhl na naprosté herecké dno a díky tomu předvedl svůj, možná nejlepší, výkon. Jeho herectví zde přesahuje velikost jeho tělesných proporcí a tryská všemi směry. Serge Pillardosse je nesmírně zábavná a zároveň i velice tragická figurka. Rozmluva s majitelem vinice mě odzbrojila. Road movie lynchovského střihu s vynikajícím hudebním doprovodem. Začínám těm dvěma švihlým Francouzům za kamerou přicházet na chuť. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2miliónyTržby Celosvetovo $7,134,000║ Deň plný nevšedných filmov na filmovom festivale ale ani zďaleka neskončil a mali sme možnosť vidieť aj francúzsky film Na mamuta! (Mammuth, 2010) z klasicky dobrým hercom Gérardom Depardieu. Ten si sebe svojským prístupom opäť podmanil pozornosť diváka a v horko-sladkom dôchodcovskom príbehu opäť predvádza najrôznejšie úlety aj keď miestami to zachádza do peknej bizardnosti, takže niektoré úseky príbehu dali dosť slušne zabrať tak ako brániciam ale aj medziam znesiteľnosti. /videl v kine: 55%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MILUJU TOHO SLONA V TOBĚ, HVĚZDY V TVÝCH OČÍCH. NEČISTÝ, ALE UVNITŘ ČISTÝ…..DOUFÁM, ŽE NAJDEŠ SVŮJ ŽIVOT...../// Tohle v televizi ve 20:00 neuvidíte, ale festivalový nadšenci zřejmě prožijí svoji ,,srdeční arytmii“. A já? Sorry, já viděl jen dutou máničku a lidi dělající podivný věci. Proč všichni točí tyhle typy filmů? Asi nemaj v pořádku papíry. Na důchod (samozřejmě). Á pardon, málem bych zapomněl – FESTIVALY! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem neviděl (ani neslyšel), jak holky ve Francii hrajou golf. 2.) Konečně uvidím honit péra do kříže (že by porucha na Mammutovi z roku 1973?). 3.) Nevím, jak se dostat zpátky do života. 4.) TENHLE typ filmů prostě miluju! /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Režiséři filmu Gustave de Kervern a Benoît Delépine měli jasnou představu pro hlavní roli a tou byl Gérard Depardieu. Při osobním setkání mu sdělili, že bez něj film točit nebudou. (virus10)
  • Motocykel, ktorý používa Serge Pilardosse (Gérard Depardieu) vo filme, je Münch 4 TTS 1200 Mammut z roku 1973. (Laslo)
  • Gérard Depardieu hrál ve filmu zadarmo. (virus10)

Reklama

Reklama