Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dokonalá akční choreografie, žal bohu absentuje tařka příběh, postavy průhlednější, než papír, o scénáři se tu nedá mluvit, prostě druhá část filmu hrubě nepasuje k první a dostavuje se nuda. Na druhou stranu Shigeru Umebayashi složil pěknou hudbu, Vincent Zhao se ohání velmi dobře, občas pěkné kompozice scén, příjemná kamera, hezká minirole, kterou má Jay Chou. Škoda, že nebylo více využito cameo Michelle Yeoh a Davida Carradina. Na obranu True Legend je třeba říci, že to pořád rozhodně poráží 14 Blades, StormWarriors 2, Bodyguards And Assasins a mnohá jiná zklamání za poslední rok, které nám tvůrci z Číny a HK uštědřili v akčním ranku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Slaboch umírá doma, bojovník na bojišti.... Poté, co mu nevlastní bratr změní plány na poklidný život, musí se Su Can uzdravit, potrénovat, dát do pořádku psychiku a pak vyrazit za pomstou. Mám rád wuxia filmy. Líbí se mi ta skvělá levitovací schopnost, ty efektní obrázky padajícího listí. A že je souboj s Bohem Wushu kravina? Já vím, ale hezky to vypadá! A kdyby snímek skončil v 80tý minutě, psal bych o solidním kung-fu zážitku. Bohužel pokračuje a příběh ztrácí na přitažlivosti, zábavnosti a vlastně všem, co stálo za zmínku. Pravda, neviděl bych D.Carradine ani ultimátní souboje s chlapíky patřící spíš SEM. Na rovinu však říkám, že by mi to nechybělo! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád zase potkám starého mudrce Pai Mei. 2.) Zjistím, u koho se TAHLE Ruská holčička naučila levitovat. 3.) Poznám jaké to je, když někoho chrání blázen. 4.) Hledám pravdu ve filosofii ,,opilcovi pěsti“. Začal jsem chlastat! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela mile překvapen! A několikrát jsem si říkal, že toto je opravdu "husté"! Milovníci soubojů Kung-fu nedostatkem akce jistě trpět nebudou a ty ostatní možná potěší rozmanitý příběh s romantickou nitkou. Takřka po 20-ti letech přichází Woo-ping Yuen, co by režisér s pořádnou dávkou čínského bojového umění, nejlepšího vína, lásky a utrpení. 80% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný historický film od Yuen Woo-pinga. Má dosť dobrý príbeh o bývalom generálovi, majstrovi bojových umení, ktorý sa vzdal svojej úspešnej kariéry, aby sa mohol venovať svojej žene a synovi, ale všetko sa pokazí, keď jeho starý priateľ a švagor vo funkcii guvernéra na priateľskej návšteve neočakávane zavraždí jeho otca a pokúsi sa aj jeho. Ale jemu sa s ťažkými zraneniami podarí prežiť a tak trénuje, aby sa raz mohol spolu so svojou ženou vrátiť pre syna, ktorého sa guvernér ujal. Spracovanie je celkom slušné, film tvorí prakticky niekoľko dosť odlišných častí, ktoré pôsobia takmer, ako z rôznych filmov, ale filmu to našťastie neubližuje a dobre to funguje aj takto. Najviac ma mrzí, že samotný motív pomsty nepôsobí až tak dobre, ako by mohol, kvôli čomu som sa na stret s hlavným záporákom výraznejšie netešil a napríklad scény s bohom wu-shu ma vôbec nebavili, tie to zbytočne kazia, ale aspoň sú len v jednej časti. Inak sa už dá len chváliť, dej ma väčšinu času bavil, tempo je príjemne svižné a navyše z toho často cítiť to pravé čínske čaro, aké mám na týchto filmoch tak rád. Takže väčšinu času je to príjemná žánrová zábava. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Tvoria ju prakticky iba súboje, ktoré majú slušnú choreografiu, až na pár výnimiek nie sú ani moc prehnané, viaceré majú výbornú dynamiku a aj vizuálne sú zvládnuté bez väčších problémov. Jedine ma mrzí, že sa tu nenájde ani jeden, ktorý by pôsobil skutočne dychberúce a chcel by som si ho pozrieť znovu, ale väčšina ma bavila. Najviac sa mi páči celé finále s belochmi, súboj s opitým bojovníkom alebo stret s dvojicou schopných vojakov. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Vincent Zhao síce v akcii nie je až tak schopný, ale nesklame a mimo nej je úplne bez problémov, k tomu Xun Zhou ako jeho manželka, sadla mi aj postava jeho syna, hlavný záporák Andy On a v malých úlohách potešia aj legenda Michelle Yeoh, David Carradine a Luxia Jiang. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, vizuálna stránka je až na pár detailov veľmi dobrá, sadla mi aj atmosféra, len by som ocenil menej zbytočných efektov. Takže True legend sa určite nezaradí medzi žánrové klasiky, z podobnej kategórie som videl množstvo lepších filmov, ale aj tento film sa mi páčil a o dobrom hodnotení nepochybujem. 71% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zrození legendy představuje dlouho očekávaný režisérský návrat mistra hongkongské akční choreografie Yuena Woo Pinga. Ten na Západě proslul svou prací na bojových sekvencích přelomových filmů jako Tygr a drak, trilogie Matrix či obou dílů Tarantinova eposu Kill Bill. Pro znalce asijských bojových a akčních filmů či nostalgiky VHS éry je jeho jméno neodmyslitelně spojeno s ikonickými tituly jako Mistrův syn, série Tygří klec, Red Force 4, Iron Monkey, Tai Chi Master, Wing Chun, Fist of Legend nebo Kung-fu mela. Yuenův nový film můžeme vnímat jako pastiš, v němž Yuen spojuje motivy proslulých filmů své předchozí kariéry s prvky, které charakterizují soudobou hongkongskou produkci. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama