Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su can se celý svůj život intenzivně věnuje bojovému umění, jeho snem je založit si svojí vlastní školu. V životě lpí nejvíce na dvou věcech - na snu o vytvoření jedinečného bojového umění předávaného z generace na generaci a na své milované manželce. O tu však díky vlastní tvrdohlavosti přichází. Sám být nedokáže, tudíž se začne utápět v alkoholu. Přesto je však stále posedlý svým snem o vlastní škole bojového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix historického fantasy a arénovky. Síce nie príliš homogénny, ale vďaka dobrej zápletke o pomste v pohode pozerateľný. Škoda tých fantasy prvkov ako "jedovaté ruky" a pod, pokojne išlo vystavať príbeh aj bez nich. Tiež sa mohli tvorcovia krotiť vo všemožných wuxia letoch a nespočetných efektoch, kde aj obyčajne nafilmovateľné veci sú naanimované. Arénovkový záver nemal pre príbeh žiadne vyústenie, pôsobil vyslovene zbytočne, ale aspoň to okorenil dobrými súbojmi s veľkými a nadopovanými Európanmi a štekom Davida Carradineho. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela mile překvapen! A několikrát jsem si říkal, že toto je opravdu "husté"! Milovníci soubojů Kung-fu nedostatkem akce jistě trpět nebudou a ty ostatní možná potěší rozmanitý příběh s romantickou nitkou. Takřka po 20-ti letech přichází Woo-ping Yuen, co by režisér s pořádnou dávkou čínského bojového umění, nejlepšího vína, lásky a utrpení. 80% ()

Reklama

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Woo-ping Yuena jsem měl vždycky rád, ať už jako režiséra, tak i jako choreografa těch nejlepších bojových scén, co se dají vidět. Když jsem tehdy viděl prvně jeden z trailerů na tenhle bojový snímek a nakonci jsem viděl tohle jméno, musel jsem si říct, tak tohle je přesně to, co už léta letoucí hledám. Luxusní bojový scény, krásná a nekončící akce, historická doba, vyprávěný jednoduchý a dobře stravitelný příběh. A voilá, on mě fakticky nezklamal. Woo-ping Yuen opět po letech dokázal, že nepatří do starýho železa a že patří stále na pomyslný trůn jako nejlepší choreograf bojových sekvencí na světě. A já před nim smekám. Nedivím se, že si tohohle šikmookýho chlápka vypůjčili jak pro trilogii Matrix, tak pro oba díly Kill Billa, protože on je stále nejlepší. Klobouk dolů. :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tuctová lítačka snažící se o jakýsi dramatický rozměr, který ovšem vyšuměl do ztracena. Souboje slušné, ale všechny na jedno brdo a časem začaly unavovat tak, že jsem to pomaloučku polehoučku začal přetáčet. Závěr jsem si docela užil a čest památce Davida Carradina, ale stejně zůstala na jazyku těžkoprůměrná nahořklá pachuť. 30% ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivem z mé stránky jsou celkem povedené soubojové sekvence bez epileptika za kamerou, nebo zmateného pikolíka ve střižně! Tato rádoby fantasy legenda má tak hloupý, zmatený a divný příběh, až to bolí. Je pravda, že východní kinematografii je dobré brát z nadhledem. Jde o tak jedinečnou a rozdílnou kulturu, že ne vše západní konzument pobere bez zdviženého obočí. Jenže tady, a mám namysli především skladbu dějové linky, se mé obočí ztratilo ve vlasech a koutky očí se setkaly na temeni!!! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama