Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (146)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy je opravdu maximum za vydařené gore efekty. Máte-li rádi masomlejn, pak je to asi jediné, co z celého filmu za to stojí. Scénář psal nějaký magor, jelikož je plný klišé, budiž, ale postavy se chovají jako hovada, což je na zabití (naštěstí je jich většina zabita). Neustále řvou a někde pobíhají. Tak uječený film jsem dlouho neviděl. Škoda, že okultismus je jen naznačen, člověk spřažený s Ďáblem by přeci jen mohl vládnout větší silou, než jen zdánlivou nesmrtelností. Vypít nápoj s uspávadlem či si vytáhnout sponu, jsou momenty, které diváka napadnou dopředu. Většina filmu je předvídatelná až hanba. Nejhorší ovšem je, že oběti si mne nezískaly, a tak mi bylo vcelku jedno, zda přežijí či zařvou. V závěru jsem držel palce démonické Darah, aby je všechny konečně zlikvidovala. Autoři si neodpustili ani oblíbené vstávání z mrtvých, kdy na první pohled zabitá postava ve skutečnosti zabitá není. Tohle klišé je však natolik vousaté, že ho snad znalci horroru ocenit prostě nemohou... Cisterna krve si vyslouží samostatnou hvězdu. p.s. plešatec vypadá jako Izer... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to tak že partiu mladých ľudí zastaví trasúca žena a požiada ich či by ju nezobrali domov a tak aj urobia.Pre šťastie alebo radšej pre nešťastie všetkých zúčastnených sa dostali nie do celkom normálnej rodiny a onedlho to zistia na vlastnej koži.Lebo po malom občerstvení všetci zaspia a keď sa preberú už nič nieje tak ako predtým.Príbehová stránka filmu no žiadna labutia pieseň sa nekoná,chcem tým povedať že je tu veľa odkazov na iné filmy.Spomínať ich nebudem,to za mňa už spravili iný a tak nemá čim prekvapiť asi okrem toho nadprirodzená,lebo to som nečakal ale hodilo sa to sem.Ale celkové spracovanie je svižne a nenudí už od začiatku.Je to veľmi krvavé,má to zmysel pre estetiku(tzv.rez motorovou pílou).Len škoda že to je predvídateľné a niektoré tie postavy sa chovali ako hovädá ale to je asi tak všetko čo môžem tomuto snímku vyčítať.Lebo malo to svoju atmosféru,dosť dusné napätie a aj silno krvavý podtón.Adam bol niečo ako Terminátor-buchli mu sklenné poháre o hlavu,prepichli ho samurajským mečom,upálili ho,pichli mu ihlicu do rozkroku a pri tomto všetkom by už zomrelo 5 ľudí a on sa ešte bil,až to konečne rozhodla odseknutá hlava a to som mal obavy či ešte nevstane.Logika sa tomuto filmu oblúkom vyhla ale zas tak celkom mi to nevadilo,lebo som sa dosť bavil.Tí ktorí nemajú radi krvavé filmy,nech si ho ani nezapínajú a pre všetkých ostatných smelo do toho.Amen. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Sprav niekomu dobre, peklom sa ti odmení. Partička priateľov sa zmiluje nad premočenou, úbohou stopárkou a rozhodnú sa ju vziať domov. Ona a jej rodina si však pod pojmom vďačnosť predstavujú niečo celkom iné... Od momentu, kedy sú nešťastníci uväznení v tom dome, snímok sa preklopí do totálnej krvavej mäsiarčiny, kde sa seká, reže, pichá, strieľa, lámu väzy, sekajú hlavy, štvrtí, píli..... jednoducho je tu toľko krvi, že by sa s ňou dal pokropiť celý panelák. Čo sa týka hercov som celkom spokojný, až na tú matku, svojou rečou, intonáciou a pohybmi mi pripomínala Khalesi z Hry o tróny a to mi tu akosi nezapasovalo, skôr to pôsobilo komicky. Tiež som si lámal hlavu, že odkiaľ poznám toho jej podareného synáčika a on to bol grázlik z Prepadovky 2 :). Inak spokojnosť, fanúšik hororu si pošmakuje. 75/100 ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

V lidském těle se prý nachází 5-6 litrů krve. Kdo nevěří, ať si to přeměří, ideálním návodem jak na to, je film Darah. Nedostatek vlastních nápadů vyvažuje plýtvání výše zmíněnou tekutinou a to v nadkritickém množství, až je z toho většina účastníků úplně, ale úplně na maděru. Julie Estelle tu už zase (jako v Kuntilanaku) hraje sice oběť, ale v určité chvíli člověk (stejně jako v Kuntilanaku) dospěje k přesvědčení, že být tím, kdo jí chce ublížit, je vlastně hrozně špatný nápad. Mamá Darah je neuvěřitelná tlamóza a kdyby mě tahle paní domu přivítala na návštěvě, zdrhnu klidně přes zavřené dveře. Všem milovníkům krváků doporučuji. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Vow, hustej masakr se z toho nakonec vyloupne. Originální na tomhle filmu není skoro nic. Parta mladejch, najdou dům s divnou rodinou, z těch se vyloupnou pošuci...no kolikrát už jste to někde viděli. Děj se postupně rozjíždí, někomu se může zdát na vyvražďovačku až trochu krkolomně a netradičně, ale to je Asie. Laťku kvality ale tenhle film drží docela vysoko. No a finální jatka, ty jsou notně povedeny. Čtyry hvězdy pro Macabre a Flipnicovi díky za tip :-) . ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Herečka Julie Estelle musela pri príprave na svoju úlohu pribrať niekoľko kíl. (beso74)
  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)

Reklama

Reklama