Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší ze všech tří částí. Jednak norská příroda zde hraje prim - tajemné lesy, impresionistické záběry jezera, ledové peřeje (to jsem hercům opravdu nezáviděl), skalní labyrinty, horská panoramata. Základní model je jasný - šestice mladých lidí se vydá do pustiny, kde bude postupně naháněna, mučena a vražděna. Jen pro ty, co viděli předchozí díly, je jasné, že zabiják nezemře, anžto tahle část předchází časově prvním dvěma. Napětí i atmosféra jsou mnohem lepší, ubyly trapné lekačky a obligátní Ripleyová na konci se naštěstí nekoná, byť i zde dostanou klišoidně všichni chlapi na frak jako první. Rovněž se objeví několikrát porušení známých pravidel - blbka, co má zůstat v autě, z něj vyleze, vraždící psychopat není nikdy řádně dobit (nejlepší by bylo uříznout mu hlavu) - což je zde ale jasné, postavy, místo aby mlčely, řvou o pomoc jako divé, což způsobí pravý opak. Celkově však rychlé, podařené, s vypalovačkami od Kim Wilde (You Keep Me Hangin´On), rockových Suspenders (Back In The Ring) a punkových Honningbara (Noen A Hate). ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

S přibývající teplotou nám začaly padat hvězdy. Ale svým způsobem to až tak nudné nebylo. Ze začátku to vypadalo jako vtipná reklama na Prostenal, připomněli jsme si období studené války a zhlédli velmi gendrově nekorektní závěr. No uznejte, však to má být "fifty-fifty", ale na severu ne, tam vždycky přežije ženská. Jen aby z toho nevznikl demografický problém...! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dostali od coverů Krvavýho Valentýnu, přes Halloween 2 až po Pach Krve řízlej Texaskym Masakrem. Jenže zatímco v prvním díle všechno fungovalo, atmosféra by se dala krájet, herci hráli a byli sympatičtí a první díl strčil většinu slasherů americké produkce do kapsy, od druhého dílu je to bohužel už jen čistá zlodějina bez vlastní invnece a originality, když nepočítám teda tu krásnou přírodu. Trojka, i když vlastně jednička že jo :) je evidetně ze všech dílů nejlevnější, ale o proti dvojce mě bavila přeci jen o trošku víc, sice můžu zase jen zoufat že naháněčka po lesích šla udělat teda mnohem lépe a občas se přes zdlouhavý pasáže děje úplný hovno a o nějakym napětí nemůže bejt ani řeč a je pravda že na 3* to vytáhl docela povedený konec, který to nezabil jako u druhého dílu. Když si vezmu díly zvlášť je jednička jediná, která má opravdu co říct, jako trilogie dohromady to funguje čistě průměrně a je to zvláštní, ale 4 tej díl bych klidně spolk, mám rád prostě horory z přírody a v zimě. 50%. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nepodařilo udržet vysoký standard předchozích dílů. Kamera je sice pěkná, lokace nádherný a zvuk parádní (což jsem ocenil hlavně u schovávané v srubu), ale je to takový nemastný neslaný . Pamětihodnej je jen jeden mord, což je u takovéhle vybíjené na pováženou. Z hrdinů, mně k srdci nikdo nepřirostl, což tu citelně schází, vždyť sympatické postavy a uvěřitelná chemie mezi nimi, to bylo velké plus jedničky i dvojky. Ty románky tady, byly klasicky béčkový a nijaký, a dívám se, že to spousta lidí, až na jednoho Jarka, postrádá.:) Bez sněhu, bez atmosféry, bez srdce. Severskej průměr. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie dalo odpovede na otázky, ktoré asi najviac trápili mnoho ľudí, ktorí film videli (ako chlapec prežil, čo bolo dôvodom pre ktorý začal vraždiť) a zároveň tvorcovia spravili dôležitý krok - film sa neodohrával počas zimy. Aj takýto malý detail mi sadol presne na mieru a spolu so solídnou retro atmosférou roku 1988 sú dôvodom prečo aj tretie pokračovanie hodnotím rovnako priaznivo ako prvé dve epizódy. Táto séria sa naozaj vydarila a po dlhšom čase som si pozrel horor ktorý ma naozaj bavil. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama