Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mizerové Mike Lowrey (Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) jsou zpátky a před nimi poslední společná jízda. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (600)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že návrat mizerů už nikdo moc neočekával (dost možná ani nechtěl) ale jejich návrat je v rámci akčního žánru určitě vítaný, bohužel se vrací bez Michaela Baye a očekávaná nedůvěra byla docela na místě. Mizerové nikdy nebyly vyloženým etalonem akčního filmu a v tabulkách nejlepších akčních filmů je zřejmě taky nenajdete, ale minimálně druhý díl byl díky Bayovi a jeho energii, akční jízdou, která hledá konkurenci jen těžko. Bohužel tentokrát se šel Bay (bohužel) vyřádit na Netflix, kde natočil výbušnou, ale nemastnou a neslanou koninu Six Underground. Debutující duo z Belgie, přistoupili k látce úplně jinak a pokud divákovi v předchozích dílech chybělo nějaké budování vztahů mezi hrdiny, zde už to skoro až zavádělo telenovelou a naopak očekávaná akce byla v nedohlednu. Noví Mizerové se opravdu až moc zabývají stárnutím, vztahy a vůbec věcmi, které nejsou zajímavé ani nijak zábavné. Filmu tak nejen, že chybí popichování hlavního dua, (minimálně jsem se uchechtnul) krásné, sexy obrázky západů/východů slunce a hlavně ta akce. Když vynechám slušnou, ale nijak strhující přestřelku v závěru filmu, zbude už jen nevýrazná motocyklová honička. Druzí Mizerové tak měli v prvních 20 minutách více akce, než v celých dvou hodinách Mizerů třetích a to je v mých očích největší problém. Mizerové vždycky byli tím filmem, kdy jde divák do kina, vypne a chce se bavit výbušnou akcí a nekorektním humorem. To zde chybí a je možné, že třetí díl bude pro diváky, kterým bylo z předchozího dílu zle z množství brutality a výbuchů. Já se raději vrátím k dětinskému Bayovi, který pochopil, co od takového filmu čekám. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu dávám za místy vtipné pasáže. Jinak jde o dost nudné pokračování postrádající špetku nápadu a originality. Akční scény jsou "béčkové", čemuž zdárně pomáhá nepovedený střih a kamera. Myslím, že si "ne"kvalit byli vědomi i autoři a proto celé zahalili do moc hezkého barevného kabátku...ten ovšem funguje zhruba prvních 10 minut, pak už ani toto neoceníte. 30% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vážně dnes takový devadesátkově natvrdlý výplach někdo potřebuje? Já osobně jsem příznivcem návratů a oprašování něčeho, co už není úplně in, ale u třetích Mizerů mi nepřišlo to záměrně sarkastické zrcadlení megalomansky tupé Bruckheimerovské éry nijak výrazně nápadité a ozvláštňující. Nejlepší jsou opravdu momenty a vtipy, při nichž se to vůbec nebere vážně a dělá se legrace z toho, že hlavní dvojka už je za zenitem (hlavně teda nateklý Lawrence). Jenže do toho je našroubován tesklivý osobní příběh, který mi tam vůbec neseděl a dost oslabil potenciál zábavy, který v sobě návrat těch jednoduchých a sympatických akčních hrdinů v jiné hollywoodské etapě nesl. Mám to chápat tak, že už dnes nemůže vzniknout poctivá a přímočará akční zábava, oproštěná od zbytečných dramatických oblouků? Ale pořád je to soudržnější a dravější než dvojka, o tom žádná.. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto nečekané, ale o to příjemnější překvapení. Takhle má z mého pohledu vypadat nenáročný akční blockbuster tohoto století. Výborně udělaný akční scény, pokud jde o honičky tak si dokonce troufnu říci, že jedny z nejlepších, co jsem v poslední dekádě viděl. Hrozně jsem se bál, jak film dopadne když ho nedělá "božský Míša" , ale po jeho posledním úletu na Netflixu jsem byl ve finále docela rád i když za "Bay cameo" díky. Že dostanu poctivou akčňárničku, ve který nebudou tvůrci sekat akční scény bez většího smyslu jak baťa cvičky, ve který se docela nekompromisně zabijí a celý film bude rozhodně vycházet civilněji a víc temněji než jeho starší bráškové to jsem nečekal. Jasně máme tam Lawrence takže o vtípky taky není nouze i když právě když film neakční , nepatrá nebo není team work a snaží se humorovat vychází nejslaběji. Oceňuji soudnost tvůrců při pohledu na postavu Martina Lawrence, že z něj udělali spíše důchodce než akčního poldu a za drsňáčka je tady především Will, ke kterýmu to v pohodě jde i když za barvení bradky rovněž dík, výborná bavička. Vůbec tyhlety minivtípky ve filmu bavily víc než dialogy ala vtip. Svůj prostor má i nový tým, samozřejmě nechybí ani drsný holky, ale celý tým jsem bral jako příjemné akční oživení. Finálová zápletka na podobný typ film dobrá. Mizerové navždy suveréně rozkopli kliše, že v dnešní době pokračování stojí za hovno, protože stojej za silné 4* . ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kůl Vilík a trapák Lórenc zpět u filmu, který nastartoval a nasměroval jejich kariéry. Tu Vilíkovu do nejvýhřevnějších výšin Holého Údu a k rolím v nejdražších a nejprestižnějších filmech, trapákovu pak do nejsmrdutějších zákoutí žump semidebilního fekálu pro nejretardovanější smíšky a jinak mentálně invalidní nedonošence. Ač je to prachsprostá vykrádačka o třídu lepšího Rigsova nihilismu a Murtóova předpenzijního lkaní, chybí tomu Zálivova megalomanie, dost násilně do toho naroubovali speciální jednotku mladodospělých pičusů, aby zacinkalo i v nadcházející degeneraci, a chudák Vilík musí na stará kolena šukat odpudivého transvestitního dabléra Džejka Glyhlenhrála, pořád to kupodivu scénárista, Vilík i ten páreček bezejmenných fundamentalistických rozkuřovačů nějakého žida na prameni, Belgičanů jako poleno, udrželi v zábavných, vcelku vtipných a svižných intencích osvědčené obchodní značky. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 206,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 426,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

Policajt v Beverly Hills našel režiséra

10.04.2022

Dlouho očekávané pokračování pro mnohé kultovní série Policajt v Beverly Hills v hlavní roli s Eddiem Murphym (Pan Church, Cesta do Ameriky) má po mnoha letech oficiálně zelenou. Snímek čerstvě našel… (více)

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

Projekty s Willem Smithem dostávají stopku

04.04.2022

Pokud poslední týden sledujete novinky a to nejen ze světa filmu, určitě vám neunikl enormně diskutovaný incident na předávání Cen Akademie, kdy herec Will Smith (čerstvý držitel Oscara za hlavní… (více)

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Reklama

Reklama