Reklama

Reklama

VOD (1)

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že čtyřce chybí špetka k tomu, aby byla dokonalá jako předchozí díly, ale proboha co čekáte od akčního filmu, je to a vždy byla především zábava a nadsázka, tento film splňuje do puntíku výše zmíněná kritéria a je to skvělá áčková produkce a s ano bombastickými efekty, ale přesto to nevyznívá trapně ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $130,444,603Tržby Celosvetovo $285,444,603║ Možno o kúsok slabšie než predošlé časti ale slušná tendencia zábavnosti nechýba(hlavne Joe Pesci a nováčik v sérii Chris "Bisquit" Rock to pekne oživovali) samozrejme že dvojica Riggs a Murtaugh ide v starých dobrých koľajach a výdatne hláškuje a uťahuje si zo všetkoho ako je pekne zvykom, k tomu príde nadmerná dávka akcie, dokonca aj nejaké to karate, mnoho výbuchov, nuž nuda tu absolútne nehrozí! /90%/ ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najslabší diel. Naháňačka na diaľnici, úvodná akcia a chémia medzi Gibsonom a Donner to dvíhajú do pozerateľného stavu, ale inak je to pomerne nefunkčné a unikla z toho celá ľudskosť, ktorú symbolizovali najmä scény s Murtaughovou rodinou. Už je to len nie príliš vtipný akčný sitcom o neschopných násilníckych policajtoch a nedíva sa na to najlepšie. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jeden počtvrté za sebou naříká že je starý a že chce jít konečně do důchodu. Druhý skončil s bláznivinama a taky začal žvatlat že je starý a už nestíhá. Uff no díky Šílený Mele. Uplně se mi ted nabízí otázka o čem že by sakra mohla při takovemto vývoji být chystaná petka? Že by Martin Riggs, toho času vetchý muž o holi, chodil navštevovat Rogera do ehm hospicu? No ono když na sérii co je postavená na hláškách je to nejslabší právě ty hlášky je dost velký průser. Nevěřil bych že to nekdy napíšu ale v tomhle díle je to nejlepší "jen" bezchybná akce a fenomenální Jet Li v roli "němého" asijského záporáka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Čtvrté pokračování je nejslabší ze všech. Problém je ve scénáři, který není tak propracovaný, jak jsme byli zvyklí u předešlých dílů, ale pouze mírně kopíruje charaktery a situace, které už jsme viděli, s tím rozdílem, že inovativní postupy nefungují. Od Joea Pesciho předpokládáte, že svého Lea bude hrát, jak ho znáte, a tak je vyloučeno se mu zasmát, a když se zasmějete, tak leda tomu, jak je trapný. Gibson s Gloverem nic nezkazí, a i když Gibson znatelně zestárl a chybí mu ten uličnický a nevyzpytatelný výraz ve tváři z minulých dílů, stále je ve formě a střílí a kope mu to dobře. Hlavním tahákem je Jet Li, jehož neuvěřitelné choreografie vás dostanou, ale ze soubojů s ním se dalo vytěžit i víc. Nepochválím práci střihače, jeho nůžky v některých scénách zahálely až moc. A tak se tohle pokračování nezařadí mezi skvosty thrillerového žánru, ale jen mezi ucházející průměr. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně v Rogerově (Danny Glover) domě, kdy Wah Sing Ku (Jet Li) pošle obloukovým kopancem k zemi Riggse (Mel Gibson), lze vidět, že ho ve skutečnosti nekopl. (PlayEasy)
  • Film se začal natáčet začátkem ledna 1998 a jeho premiéra byla naplánována na léto téhož roku. Natáčení ale kvůli mnoha problémům, včetně změn ve scénáři, skončilo až v polovině května, necelé dva měsíce před plánovanou červencovou premiérou. Střihači tedy museli pracovat velmi rychle, aby byl film včas hotový. Proto se v upoutávkách na film objevují některé vystřižené či alternativní scény, které v hotovém filmu nejsou. Přesto byl film dokončen a uveden do kin podle plánu. (HellFire)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama