Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Shit 

všechny recenze uživatele

Radši jsem od Black lightning neočekával žádnej scénáristickej záblesk geniality, ale spíš menší mozkovej výtok a udělal jsem dobře, protože podle očekávání se nejedná o žádný geniální veledílo, ale jen o obyčejnou zábavu, která je tak trochu podavaná po americku, takže si to bere předlohu z různých amerických hrdinských blockbusterů jako Spiderman a spol a snaží se to naroubovat na příběh o vymakaným lítacím autě, což se tomu daří celkem slušně a hlavně docela zábavně, obsazení taky obstojný na rusáky a dokonce i sympatický, což se zase tak moc často v Rusku nevidí a co se týká triků, tak řekněme, že z nich oči nebolí a dá se na to docela pěkně koukat a akci, která je zejména na konci nabušená, to neruší a dokonce jí to i v některých momentech zdatně podporuje. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

I když nadsázku neustále nezdůrazňuje a neshazuje se vtípky, přepálená ruská „komiksovka“ se nebere vážně. Soudím tak z toho, že naivní dějovou kostrou jakoby vypadla z přelomu 80. a 90. let a přerod uťápnutého studenta v zodpovědného hrdinu nezištně pomáhajícího lidem přesně kopíruje šlépěje Petra Parkera (ten ruský jen namísto pavoučích superschopností disponuje létající Volhou). Je dobře napsaná i zrežírovaná, s přijatelnými triky a povědomými postavami, takže jakmile na tuto inspirační hru přistoupíte, nedává šanci nudit. Lepší 3* ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Ruský Peter Parker se nad Moskvou prohání v létající Volze a na paty mu šlape diamantový magnát. Parádní superhrdinský biják šmrncnutý poetikou československých seriálů pro děti a mládež. Chci pokračování, ve kterém nakoukneme do minulosti, titulek na poslední straně hlásá: ”Co se to děje za železnou oponou? V totalitou zalité Moskvě pracuje na přísně utajovaném projektu trio nejlepších sovětských vědců. USA se snaží nakouknout pod pokličku a vysílají do Moskvy jednoho ze svých nejlepších agentů (samozřejmě superpadouch se superschopnostmi). Konspirace, špionáž, láska a jedna černá Volha. Již příští měsíc v dalším čísle Černého blesku!” ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

A oni by honili Číňany, že si okopírují nějaké ty hadříky.... K téhle moderní "frankenstein" rachotině se použily základní díly ze Spider-Mana, trocha opěrných bodů z Transformerů, velké množství materiálu z Irona Mana a nakonec se to nahodilo leskem z Wanted (dobře, tady to Rusům projde, protože je Timur Bekmambetov na palubě). Body za odvahu. Výsledek je plný klišé, a jeden žasne kolik "odkazů" ve filmu tvůrci zanechali. A ta místní "MaryJane" vypadá jako Emma z Glee, nemyslíte? :-) 50 % ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Takmer do polovice to vyzeralo na síce lajtový, ale stále ešte pozerateľný film. Stále nebolo jasné kde bude pointa, ale možností bolo dosť. Chlapec z priemernej moskovskej rodiny, kde panuje láska a porozumenie v kontraste s bohatými rovesníkmi študuje na univerzite. Prichádza nové dievča, ktoré je stredobodom záujmu. A zrazu očakávanie boja medzi chudobou a bohatsvtom, zásadami či sobectvom, láskou či blahobytom. Jeho otec je zásadový, pomáha ľuďom a háji spravodlivosť, aký bude jeho syn... A potom sa z toho zrazu otvorí boboniéra plná vyberaných kúskov z najväčších klišé podpriemerných komixov a ponúka sa na ochutnanie jeden za druhým... a úprimne, koľko z Vás aj keby malo chuť na sladké dokáže na jeden šup dať celú bonbošku? ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama