Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 11 (2021) (série)


Odpočívej v pokoji (S11E24)

(epizoda)
  • Česko Odpočívejte v pokoji (více)
USA, 2022, 1 h 5 min

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Greg Nicotero

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks), Charlie Adlard (komiks)

Scénář:

Jim Barnes, Corey Reed

Hrají:

Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam, Ross Marquand, Jeffrey Dean Morgan, Cooper Andrews, Eleanor Matsuura, Nadia Hilker, Andrew Lincoln (více)
(další profese)

Společenství pod nadvládou guvernérky končí. Mercer s celou skupinou přebírají velení a zlikvidují hordu nemrtvých v okolí. Jsou připraveni vybudovat novou komunitu, nové společenství. (TV Prima)

Recenze (43)

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevim no. Čekal jsem nabušenou akci od začátku do konce (když už toho měla poslední epizoda uzavřít tolik) a místo toho jsem dostal převážně pár desítek minut trvající umírání ne zase tak hlavni postavy. Jinak nikdo zásadní neumřel a všichni spolu žili šťastně až do smrti v tom duhovém ráji - tedy kromě těch, které se rozhodli vydojit v dalších projektech. Jo a ještě se zvýšil počet přiznaných lesbiček, což se v této době náramně hodí. Tak takhle teda ne. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We're the ones who live." Neskutočný záver... Krásna nostalgia, ktorá zároveň otvára seriálu množstvo nových ciest a tiež predstavuje aj nádherný happy end, ktorý si podľa mňa všetky postavy aj náležite zaslúžili... Síce je to iba šesť mesiacov, odkedy som začal pozerať The Walking Dead, ale aj napriek tomu môžem s čistým svedomím povedať, že sa z neho stala moja srdcová záležitosť. A posledná epizóda tohto seriálu ma v mojom názore už iba utvrdila... Hudobná stránka bola opäť mimoriadne silná, zvratov bolo požehnane (v prípade jedného úmrtia dokonca kvapla aj slzička - kto videl, ten pochopí) a záverečných niekoľko minút bol pre mňa čistý divácky raj (preboha, ako mám teraz vydržať to čakanie na budúcoročné spin-offy?)... Pokúsim sa to zhrnúť, všetky moje očakávania boli naplnené... Chcel som emotívny záver? Dostal som ho... Chcel som opäť vidieť Ricka a Michonne? Áno, aj to sa mi splnilo... Jediné, čo by som tejto časti vytkol je to, že mi v hlave vytvorila viac nových otázok, ako bola schopná zodpovedať... Ale to vôbec nevadí a nemení to nič na tom, že toto finále si podľa mňa zaslúži minimálne 10/10, ja osobne som si to perfektne užil... ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epický závěr této dvanáctileté ságy se nekoná. Tak jak se střídal kvalitní díl s braky, tak i ten závěr má do dokonalosti velmi daleko. Kvalitní série střídá průměrné i podprůměrné a to je velká škoda. Nakonec je dobře, že je Walking Dead u konce a když někdo tuto sérii bude chtít otevřít, klidně může... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skončilo to tak, jak mělo. Jsem s tím velmi spokojený. Ono vlastně ve stejném duchu skončila i komiksová série. Hudba úžasná v této epizodě, několik momentů zapamatovatelných. Skončila jedna velká éra, ale začala zároveň nová. Poslední minuty finále stály za to! Těším se na spinoffy, ale stejně. Je škoda, že se značka TWD bude dojit. Ale když to bude stát za to, tak jsem s tím. "Jsme ti, co žijí". ()

Marpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu uvěřit, že tahle epizoda je vážně poslední. Pro mě je to konec jedné mé životní jistoty. Psal se rok 2014, kdy mi kamarádi ze základní školy poradili tento seriál a od té doby už jsem to nepřestal sledovat bezmála 8 let a to je dlouhá doba. Tento seriál mě provázel hodně dlouhou dobu a utkvěl moc v srdci. Moc jsem žil tím to seriálem a těšil se každé pondělí na to, kdy vyjde další díl a pak ty dlouhé čekaní na to, kdy vyjde další série. Těch vzpomínek z veškerých debat s kamarády spolužáky lidmi, kteří to žrali podobně jako já je vážně nespočet. Jsem moc rád, že tento seriál vznikl. Když na konci děkovali herci producenti a celý štáb nám fanouškům za to, že jsme mohli tvořit tento seriál s nimi, tak mi ukápla slza:). Velké DÍKY patří i jim.  We're the ones who live, (2014 - 2022) ()

Galerie (258)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě zazní písně „Cult Of Personality“ od Living Colour a „Landslide“ od Fleetwood Mac. (Duoscop)
  • Jedná se o nejdelší epizodu seriálu. Na televizní stanici AMC, kde se vysílala i s reklamami, trvala 90 minut. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama