Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 1. série – 90% Hodně slušný začátek, má to dynamiku, má to prvky hororu, má to senzační hudbu a má to dokonce i drsnýho kovboje. Drobnou výtku mam pouze k jedné scéně, kde se zombie snaží klikou otevřít dveře svého domu. Chápu, že pointa byla dodat tomu slušnou atmosféru (a taky dodala), ale takhle se prostě zombie nechovaj. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou první sérii a myslím si, že pod tenhle seriál se může Frank Darabont hrdě podškrábnout. Leč seriál celkem smrdí béčkem, a to snad po všech stránkách, tak ukrývá i mnoho světlých momentů a napínavých situací. Jen pevně věřím, že se tvůrci nebudou snažit vařit z vody a po 2-3 sériích to prostě ukončí. Vybrané téma se už více roztahovat nedá a byl bych nerad kdyby byl solidní nápad a lehce pofidérní příběh pohřben a zahalen debilismem, jako tomu bylo třeba v nejmenovaném LOST. Herecky lehce nadprůměrné. Efekty v rámci seriálových možností pěkné. Příběh sice fádní, ale dokázal mě do sebe i vtáhnout, a to je v seriálu to nejdůležitější. Prostě stačí u toho moc nepřemýšlet a nechat se bavit postapokaliptickém putováním skupinky přeživších. Rozhodně bych to však neřadil mezi horory, protože strach je to poslední co tady pocítíte, napětí však místy ano. Mně se to líbilo. Určitě budu sledovat další sérii. Zatím * * *. ()

Reklama

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele

Práce maskérů je brilantní, někteří zombie vypadají opravdu nechutně! Nějak ale nemůžu přijít tomuto seriálu na chuť, první sérii jsem dokoukala tak nějak z povinnosti. Momentálně sleduji druhou, ale mám nutkání přestat, i když je znatelně lepší než ta předešlá. Zombie apokalypsa je tak profláklé téma... čekala jsem, že tak populární seriál se bude aspoň něčím lišit od jiných zombie filmů a seriálů, ale neliší. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Začít sledovat Živí Mrtví se mi úplně nechtělo. Rozkoukávat seriál, co má 11 sérií se člověku zkrátka nechce. Po dokoukání 1. série ale musím říct, že jsem udělal dobře. Už dlouho jsem nezažil takový pocit, že mi záleží na postavě a naštve mě, když zemře. Už si ani nepamatuju, kdy jsem něco takového u seriálu cítil. Postavy Ricka, Daryla, Hershela a dalších. Opravdu jsem rád, že jsem se k seriálu dostal. Doufám, že se kvalita udrží. ()

camper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mám rád koukám na něj, hororový ale příliš není - zombíci jsou vlastně pořádně akorát v prvním díle.... A když už se mihnou, je to trochu očekávané a leckdy i vtipné (ano i vtipné momenty jsem tam objevil). Ten seriál, když se to vezme kolem a kolem je vlastně taková RPG hra, kterou za vás už odehráli filmaři a vy jen koukáte jak si s ní poradili. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • Daryl Dixon (Norman Reedus) je postava vytvorená špeciálne pre tento seriál. V komiksovej predlohe sa neobjavuje. (molcan2)
  • V tejto epizóde sa zistí, že od vypuknutia epidémie, ktorá spôsobila zombie apokalypsu, uplynulo šesť a pol mesiaca. (molcan2)
  • Legendárny pesničkár Craig Wilde si zahral zombie. Je to už po štvrtýkrát, čo si zahral zombie bez nároku na honorár. (molcan2)

Reklama

Reklama