Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od čirého zombie námětu, který mě nikdy, jak ve videohrách, tak ve filmech či televizní tvorbě, nelákal, jsme se dostali k budování vztahů mezi jednotlivými postavami, k většímu záměru na snahu přežít ve světě po ‘apokalypse’, kde hrozbu netvoří jen šíleně přeložení “mrtváci” (z tohoto důvodu vysoce odporuju dabingu v případě tohoto seriálu). Zvláště díky této sezóně jsem si hodně oblíbil Jona Bernthala a jeho Shanea jsem si přímo zamiloval i svým způsobem proto, jak strašně uměl své okolí i nás diváky nejednou naštvat. Dle začátku třetí řady, který jsem mezitím stačil vidět, druhá řada je prozatím nejlepší částí seriálu. Uvidíme, až se dokopu k pokračování. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pozretí druhej série sa už nemienim brániť nadšeniu takému veľkému, že ma pri sledovaní ďalších pravdepodobne čaká sklamanie. Moje nadšenie však nepramení zo skvele budovaného napätia ani z chutného gore. Sú to v prvom rade postavy - napísané tak pozorne, že niet jedinej, ktorej by sa nedalo rozumieť. Žiadne jednorozmerné figúrky a napríklad vývoj, akým prejde ústredné duo Rick Grimes a Shane Walsh nemá obdoby. Z Ricka, panáčika z úvodu, sa stáva chlap na svojom mieste, ktorý neprestáva byť opatrný vo svojich rozhodnutiach (a nie, nemá to ľahké), zároveň však neváha zobrať na seba väčšinu najťažších "exekúcií" a plnú zodpovednosť. A Shane, ktorý okolo seba šíri väčšie peklo než samotná zombie epidémia, sa v tom zo všetkých najviac škvarí sám. Nemožno ich však označiť za hlavných ťahúňov, pretože ako píšem, niet tu slabého charakteru, akurát nie všetci, prirodzene, dostanú dostatočný priestor. Úžasná práca, scenáristi zvládajú náčrty aj drobnokresbu a aj keď tu niet núdze o zvraty, nezaznamenal som jediný moment, kedy by mi niečo hoci len zaškrípalo. Dúfam, že to nasadenie tvorcom vydrží čo najdlhšie. A keď nie, stále tu máme komiks, ktorý si jedného dňa budem musieť zaobstarať... nech to stojí čo to stojí. (komentár z roku 2014) ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa skvelé podarená sezóna. Máme tu staré postavy, ktoré sa nám počas celej série pekne charakterovo rozvinú, pribudnú aj nové postavy, ktoré sú tiež pekne spracované. Zaujímavý príbeh a aj niekoľko zalápletok, či už je to dejovo dôležité, prípadne menej dôležité, pretože s týmito vedľajšími zápletkami sa tvorcom podarilo pekne rozvinúť všetky postavy. Herecké výkony sú skvelé, hudba je tiež super. Ja osobne nemám čo vyčítať. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jejda to bola bieda! Po nie dokonalej, ale zaujímavé veci do budúcna sľubujúcej prvej sérii prišla druhá, s ňou viac dielov, dej bol umiestnený na nudnú farmu a začal byť miestami až neskutočne naťahovaný. Masky stále vysoko kvalitné, ale to nestačí. Gore miestami až samoúčelné, ale šokujúce a napínajúce na vracanie. Herci sa stále snažia, ale scenáre sú hrozné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu na mě působila slabším dojmem než první série, ale poslední dvě epizody mě vyloženě nadchly. První polovina druhé série mě příliš nebavila, děj se neposouval kupředu, všechno se točilo kolem pátrání po zmizelé Sophii a na mě to působilo jako vata, kterou se příběh uměle prodlužuje. Děj ve druhé polovině situaci zachránil, ale je jasné, že daleko lépe fungoval původní šestidílný model. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • Pruitt Taylor Vince (Otis) vďačí za svoju kariéru počítačovej chybe, ktorá ho zapísala do triedy dramatického umenia na strednej škole. (molcan2)

Reklama

Reklama