foto

Noah Emmerich

  • nar. 27.2.1965 (52 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodilý Newyorčan začal se šoubiznisem již při studiu na Yale University, kde zpíval v kapele Yale Spizzwinks. Při následném studiu na filmové škole při Newyorské univerzitě napsal a zrežíroval krátký film "The Painter", se kterým vyhrál místní soutěž.

Na stříbrném plátně se poprvé objevil v roce 1993 malou roličkou v nepříliš povedeném Posledním akčním hrdinovi Johna McTiernana. Větší publicitu mu přinesly o tři roky později Nádherný holky a v roce 1998 Truman Show s Jimem Carreym. Další léta u filmu trávil především jako herec vedlejších rolí, ale byly to role, ve kterých jste si ho nemohli nevšimnout, ať už šlo o průměrné filmy jako Kód Navajo, Léto v Alabamě nebo Láska a sex, tak i v kvalitních filmech jako byla Frekvence nebo Toulavé boty. V roce 2004 se s Kurtem Russellem sešel v retro snímku Hokejový zázrak a o rok později v televizním filmu nominovaném na Zlatého medvěda Někdy v dubu.

Se svým starším bratrem Tobym založil produkční společnost Sandbox Entertainment, která především spolupracuje s New Line Cinema. Od roku 1998 je jeho manželkou Melissa Fitzgeraldová.

JohnSmith

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Wilde Wedding
2016 Pistolnice Jane
2013 Pokrevní pouto
2012 Fitzgerald Family Christmas, The
2011 Metro (TV film)
Super 8
Warrior
2010 Fair Game
Mocná síla soucitu
Trust
2008 Hrdost a sláva
2006 Jako malé děti
2005 Někdy v dubnu (TV film)
2004 Cellular
Hokejový zázrak
2003 Hranice zlomu
2002 Kód Navajo
2001 Julie Johnson
2000 Frekvence
Láska a sex
1999 Doživotí
Léto v Alabamě
Smog (TV film)
Toulavé boty
1998 Gang
Truman Show
1997 Země policajtů
1996 Nádherný holky
Smoke Jumpers (TV film)
1995 Láska na ostří nože (TV film)
1994 Jack Reed 3: Na dosah spravedlnosti (TV film)
Laura Sobers
1993 Poslední akční hrdina
Precious Victims (TV film)

TV seriály

2017 Takoví normální Američané (TV seriál)
The Soviet Division (S05E13)
The World Counsel of Churches (S05E12)
Dyatkovo (S05E11)
další epizody (13)
2016 Miliardy (TV seriál)
Short Squeeze (S01E04)
Takoví normální Američané (TV seriál)
Persona Non Grata (S04E13)
A Roy Rogers in Franconia (S04E12)
Dinner for Seven (S04E11)
další epizody (13)
2015 Master of None (TV seriál)
The Other Man (S01E05)
Takoví normální Američané (TV seriál)
March 8, 1983 (S03E13)
I Am Abassin Zadran (S03E12)
One Day in the Life of Anton Baklanov (S03E11)
další epizody (13)
2014 Takoví normální Američané (TV seriál)
Echo (S02E13)
Operation Chronicle (S02E12)
Stealth (S02E11)
další epizody (13)
2013 Takoví normální Američané (TV seriál)
The Colonel (S01E13)
The Oath (S01E12)
Covert War (S01E11)
další epizody (13)
2010 Backwash (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Testovací subjekt 19 (S01E06)
Lavina (S01E05)
2009 Ve službách FBI (TV seriál)
2000 Wonderland (TV seriál)
1992 Flying Blind (TV seriál)

Dokumentární

2009 Source of Pride: The Making of 'Pride and Glory'

Režijní filmografie

TV seriály

2017 Miliardy (TV seriál)
The Oath (S02E04)
Takoví normální Američané (TV seriál)
Lotus 1-2-3 (S05E05)
2016 Takoví normální Američané (TV seriál)
Clark's Place (S04E05)
2015 Takoví normální Američané (TV seriál)
Walter Taffet (S03E07)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace