Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I can't pretend to understand God's plan, but Christ promised the resurrection of the dead. I just thought he had something a little different in mind..." povedal Hershel Greene v záverečnej časti 2. série THE WALKING DEAD. Po sérii č. 1 prišla táto, ktorá je síce o trochu pomalšia a dej sa odohráva poväčšine iba na jednom mieste, a to na Hershelovej farme, ale to jej na kvalite vôbec neuberá. Zoznamujeme sa tu s množstvom nových postáv, ako sú napríklad Maggie, Beth a už spomínaný Hershel. Prvá epizóda odštartovala celý príbeh výborne a ja som si myslel, že na napätí sa bude už len pridávať, no to sa nestalo. Po neuveriteľnom cliffhangeri na konci prvej časti sa príbeh postupne spomaľoval, no napätie zostalo stále na rovnakej úrovni. Potom tu máme niekoľko pokojných epizód, ktoré majú celkom príjemnú atmosféru. Totálny vrchol série príde v 7. epizóde, ktorá mala pre mňa absolútne nepredvídateľné zakončenie. Po nej sa príbeh opäť trochu spomaľuje, no už nie tak prudko ako v prvej polovici. Nepredvídateľných záverov je tu ešte niekoľko a všetky ma veľmi prekvapili, najmä ten na konci 12. epizódy. O poslednej, 13. časti, by som napísal jedine to, že to bola absolútne dokonalá akčná bomba a zároveň najlepšia epizóda z celej 2. série THE WALKING DEAD. Recenziu si dovolím zakončiť hláškou, tentokrát tou, ktorá vyšla z úst Darylovi: "You believe in dead people walking around?“ ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

RECENZE SE SPOILERY: O chlup slabší než ta první, ale furt neskutečně solidní. Tam kde excelovala první série hezky druhá série navazuje, ve stejným duchu a už určuje více směr kam se budou další série ubírat, více prokresluje postavy zkoumá jejich hloubky a meze. Dostaneme opět nové postavy. Nehorázně na celým miluju tu atmosféru ta to dovádí k dokonalosti. Ta 1. epizoda na dálnici dopíči. Napětí v této sérii funguje naprosto excelentně. Jako jen třeba ta sekvence kdy postřelí Carla, Rick je z toho naprášky nemají léky nemají prostředky jak by ho Hershel odoperoval tak Shana pošlou pro věci. Celá ta sekvence je narvaná dopaminem jak svině. Horrorový aspekty jak zmrd. Hershelova filosofie. Dialogy tu hrajou neskutečnou roli kdy si postavy pokládají ty otázky zda je vhodné aby jejich děti žili v tomto světě. Vždyť je lepší umřít než v tomhle žít atd atd. Nebo na dálnici kdy neměli žádný zásoby a hrdinové měli radost že našli dodávku s pitnou vodou. Shane je taky opravdu nedoceněná postava a jeho herec byl nepřekonatelný a samozřejmě smrt nebyla až tak zbytečná dávala smysl a bylo logický že by to k tomu vedlo. K tomu zapomínám dodat jak si Daryl krade každou svou scénu pro sebe. Ta postava je hroznej frajér a miluju ho s Rickem se určitě u mě rve o nejlepší charakter TWD a na to, že se Daryl v komiksech nevyskituje je k nevíře co s ním dokázali udělat. No a to co přišlo ve finále, kdy farma celá nakonec padne, no prostě Masterpiece s velkým M. Nemám co vytýkat sérii. Jen holt to na první sérii už nemá. Objektivně 10/10. Subjektivně 9/10. Nehorázně miluju. Furt jeden z nejlepších serošů forever ever. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právě v této sérii přichází velká chyba tvůrců, kterou si snad neuvědomují (?!) a činí ji do dnes. Jde samozřejmě o větší počet dílů, natahování je znát až příliš. Téměř od začátku se hledá Sophie a hledá se přes více než polovinu série! Zbytek vyplní občasná akce, ale především "vysedávání" na farmě. To by nemuselo být až tak špatné, zase je možnost více poznat dění ve skupině. Jenže když jsou postavy tak špatně napsané, jejich dialogy často směšné, je brzy po poznávání. Alespoň že nejen vnitřní souboj Ricka a Shanea funguje vcelku slušně. Setkání s jinou skupinou mohlo být více rozvedeno, ale to přijde... Co je třeba pochválit jsou výborné poslední epizody, obzvlášť ta závěrečná a její výborný prodloužený úvod. Jako plus vnímám i to, že ubylo několik ne příliš sympatických postav. 70% ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada v kvalitě kapku polevila. Především nabobtnala z 6 na 13 dílů, což trošku rozmělnilo příběh. (pozn. Srovnání s komiksem: 1. svazek = 1. série, 2. svazek = 2.série, tj. 2x tolik stopáže na cca stejné množství předlohy). Zároveň se dění odehrává v jednom místě. Je ovšem chvalitebné, že se dokázal seriál částečně oprostit od předlohy a předává !vlastní verzi" příběhu. Druhou sérii tak považuji stále za velmi silnou. Přichází na scénu nové postavy, přičemž charaktery již těch ustavených se neustále prohlubují. Atmosféra je stále super, i když trošku komornější. – 4* (7/10) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani táto druhá séria legendárneho zombie seriálu ma nepresvedčila na to aby som si pozrel ostatné série. Je ich strašne veľa a zrejme si ich fakt odložím až keď nebudem mať čo pozerať. Teraz netvrdím že je seriál zlý. Práve naopak, ale tých epizód je zbytočne veľa. Uvidíme možno časom ma to chyti o niečo viac. Dnes ale po veľmi slabučkom deadly class, ktorý bude mimochodom problem dopozerať, vydarené.. nedá sa porovnávať. 3* ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • Náhrdelník s číslom 22 na krku Jona Bernthala (Shane) bolo Shaneovo futbalové číslo zo strednej školy. (molcan2)

Reklama

Reklama