Felix Holzmann: Včera, dnes a zítra (TV pořad)

Komedie

Česko, 2004, 140 min

Felix Holzmann bol jedinečnou postavou českého humoru. Svojim originálnym, nenapodobiteľným prejavom dokázal zaručene pobaviť publikum. Mnohé jeho scénky sa trvale vryli do pamäte divákov. "Včera, dnes a zítra", kde mu bravúrne asistovala Iva Janžurová, je jednou z nich. Okrem nej na tomto výberovom DVD je ešte ďaľších sedemnásť kúskov. Výborný prierez tvorbou nadaného komika, ktorý už žiaľ nejaký ten rok nie je medzi nami. ****(15.1.2010)

ll/ TOP 10 TV pořad /ll Chválit pana Felixe Holzmanna a jeho nezaměnitelný a nenapodobitelný humor by bylo pouze nošením dříví do lesa, ale stejně: Mám rád tento druh humoru - je to něco neobvyklého v našich luzích a hájích. Jednoduchý příběh vyprávěný geniálním komikem dostane pokaždé takový rozměr a pointu, že ať se kdo chce třeba přetrhne - dnes už se tomuto klenotu ani nepřiblíží. Všechny scénky s umělcem Holzmannem jsou nezapomenutelné a ať se dnes vrátíte ke kterékoliv z nich, budete spokojeni. Včera, dnes a zítra patří ke zlatému fondu Československé, potažmo České zábavy.(9.9.2011)

Klasicky navoněné supraphonské nic. Dvakrát vydaný set dvou DVD s podivně volenými scénkami, kterým chronologické nebo tematické řazení neříká vůbec nic. Bonusy jsou poněkud mdlé, pouze zrcadlová verze scénky Klobouky v češtině a němčině, "civilní interview" s Podskalským a nezeditovaný text Suchého, který později vyšel tiskem v rozšířené podobě jako Aluminiový klíček Felixe Holzmanna. Co ale naplat, nic jiného k dispozici na DVD trhu není, takže je možné toto akceptovat jako první krok k širší kolekci Holzmanna ve vaší filmotéce. To už tak bývá, když komik nepodlehne kouzlu celovečerního filmu, pak je věru problematické se jím po letech pořádně vybaviti.(25.8.2011)

Důstojný DVD výběr s krásným obrazem fungující skvěle jako pocta jednomu z našich nejlepších komiků a bezkonkurenční odháněč špatné nálady.(28.7.2010)

Skvělý, moudrý, zábavný.(7.8.2010)

Byl to geniální komik, který si s každou svou scénkou dal tu práci, že než ji natočil dlouho, někdy i několik let ji vybrušoval. A on je na nich ten jeho ostrý, přesný a přísný brus pořád znát(11.8.2010)

Klasika 80%(22.9.2011)

Nezapomenutelný a nenahraditelný talent. Jsou v tipy, které když je slyšíte nejsou už vůbec vtipné, ale pan Holzmann může omílat pořád to jedno dokola a vždy jdu na kolena. Český klenot uznávaný také v Německu. Nesmrtelný a nejlepší.(22.2.2011)

Geniální komický výkon Felixe Holzmanna, jeho scénky mě fascinují. Jeho typické dělání blbého je naprosto dokonalé. Kam se na něj hrabou dnešní televizní rádobykomici...(17.1.2011)

Jouda v kostěných brýlích, který sice nepůsobil zrovna sympaticky, ale paradoxně v tom byla jeho výhoda. Pásmo známých i méně známých scének Felixe Holzmanna zaručeně pobaví příznivce tzv. lidového humoru, který dnes z televizních obrazovek nadobro zmizel. Jako připomínka toho nejkvalitnějšího, co humor za uplynulé dekády skýtal, je to přinejmenším pozoruhodná kolekce. 80%(14.2.2012)

nejlepsi humorista na svete je felix holzmann, nejlepsi je to borec!!(9.6.2010)

Pěkně sestříhaný výběr toho nejlepšího od legendy české televizní zábavy. Škoda jen, že úroveň dnešních zábavních pořadů nedosahuje takových kvalit, jako dříve...(14.1.2012)

• Petroff

Nemám Holzmanna rád. Nevím proč, ale nemám. Nemůžu mu upřít, že je vtipnej, jeho projev mě ale vždycky sral a srát nepřestane (-a především na něm je jeho humor vystavěn).(12.4.2010)

Kdo má rád poněkud atypický humor Felixe Holzmanna (ačkoliv ze sebe dělá naprostého blba, nikdy to nevyzní trapně), musí být tímto dvojalbem nadšen. Skvělý výběr scének - jedna vedle druhé jsou podařené.(14.5.2011)

Co dodat. Snad jen že jde o kvalitního komika, který nedopustí aby se divák nudil. 85%(4.12.2011)

Nejlepší herec celé české kinematografie a společně s Mr.Beanem mí nejoblíbenější. Takový komik se rodí jednou za století. :) a tento snímek to dokazuje.(3.2.2011)

Naprostá klasika. 85%(6.12.2011)

Na tohodle pána nedám ani za mák dopustit! Ikona českého humoru! Trochu natvdlý, ale právě proto tak vtipný! Ve většině scének vystupuje s "normálním" člověkem - tedy ne takovým popletou jako je on. Najdou se ale i výjimky, jako je třeba Luštitel křížovek s Lubomírem Lipským, který zde prohlásí, že Cinzano je tavenej sejra, kterej se prodává v takovejch lahvích!(28.1.2011)

Felix Holzmann je prostě nesmrtelný!(19.8.2010)

Příjemná kompilace scének komika Felixe Holzmanna - kvalita scének je různorodá, nicméně vždy alespoň slušná. Ve druhé polovině jsou řazeny ty dle mě nejlepší, takže za závěrečnou jízdu (V restauraci, Luštitel křížovek, Kvíz, Žárlivý manžel - šachista) dávám za čtyři. P. S. Tyto scénky by si měli povinně pustit mnozí dnešní rádobybaviči a všimout si, jak jsou kvalitně zahrané (asi tehdy platilo, že dobrý bavič je zároveň dobrým hercem) a když už se třeba nezdají být vtipné (každý máme jiný vkus), nikdy nesklouzávají do trapnosti.(1.6.2010)