Reklama

Reklama

Včera, dnes a zítra

  • Itálie Ieri, oggi, domani (více)
Trailer

Obsahy(1)

Živočišná Neapolitánka, která se věčnými těhotenstvími brání vězení, bohatá panička z Milána, nahrazující lásku pouhým bezcitným flirtem, či lepší římská prostitutka, do níž se zamiluje mladý seminarista, každá úplně jiná a přesto všechny stejně ženské a okouzlující. Nezapomenutelná Sophie Lorenová v rolích tří naprosto odlišných žen doslova zaplňuje filmové plátno svým neodolatelným ženstvím, jemuž v roli jejích mužských partnerů se stejnou chutí přihrává neodolatelný Marcello Mastroianni. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nějak nevidím smysl hodnotit ty povídky jednotlivě, tak to zkusím shrnout nějak v celku, i když to stejně úplně nedodržím. Prvním dvěma bych dal 4*, té poslední 3*, nicméně všechny spojují stejné problémy - slabý závěr a občas přehrávající Sophia Loren. Nic proti ní, hezky se mi tu na ni koukalo, ale tady opravdu měla pár slabších výkonů. U první povídky to pro mě jsou vlastně jediné slabiny, protože jinak to byl zajímavě gradovaný a vtipný příběh, který si mě dost získal a budoval i hodně zajímavé drama uvnitř něj, ale tady mi obzvlášť závěr dojmy dost pokazil, protože mi přišel mdlý, nijaký a bez pointy. Druhá povídka měla skvělý nápad, vyzněním lehce připomínající Antonioniho témata (a kdyby takhle vypadaly jeho filmy, hned bych ho měl jako režiséra radši), ale opět tu byl mdlý závěr, který opět pokazil jinak zajímavě gradující nápad. A co se týče třetí povídky, ta mě zaujala nejmíň, časem i začala nudit a i přes dobrý nápad a myšlenku opět dospěla víceméně nikam. Být všechny povídky nějak vygradované, tak jsou skvělé asi všechny, ale takhle každá dost ztrácí. I přesto to na slabé čtyři vidím, byť mám pocit, že od De Sicy jsem zatím nic slabšího neviděl... Možná jsem jen měl přehnaná očekávání, co já vím. Slabé 4* ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Tři povídky o lásce manželské, milenecké a lásce za úplatu se Sophií Lorenovou a Marcellem Mastroiannim v nejlepší formě. Geniální je první povídka, ani ne tak nápadem opakovaně otěhotnět ženu pro vyhnutí se nástupu do vězení, jako zpracováním. A to zástupem Italů a Italek podporujích chudou, ale kvetoucí matku mnoha dětí v kontrastu s jejím bezradným zničeným manželem. Dobrá je i třetí závěrečná povídka o prudkých změnách ženské duše, v tomto případě luxusní kurtizány. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Jgyn8WS4XwM ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Sophie Lorenová je bezesporu krásná a taky velmi temperamentní Italka. A tento povídkový film je primárně o ní. Ale jinak moc nevím, co k tomuto filmu říct. Jednotlivé povídky mě moc nezaujaly (snad nejvíce ta první o živočišné pouliční prodavačce s téměř "věčným" břichem), a nějak mezi nimi nevidím žádnou bližší souvislost, či spojitost. A ani nechápu, jak tyto povídky souvisí s daným názvem filmu. Leda, že by šlo o tu naprostou jinakost tří ženských postav jako je jinakost mezi tím, co bylo včera, co je dnes a co bude zítra. Každopádně budu mít i po shlédnutí tohoto filmu jeho název spojený spíše se scénkou Felixe Holzmanna s Ivou Janžurovou... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Sophie Loren , které více než zdatně sekunduje Marcello Mastroianni. Tři povídky, každá zcela jiná. V té první se Sophie představuje jako matka, která rodí stále další a další děti jak na běžícím páse, aby se uchránila od vězení a já pouze " s napětím " čekal k jakému celkovému počtu se dostane a zda to vidá i na pověstnou Klapzubovu jedenáctku :o) V druhé si Sophie zahrála dámu z vyšších kruhů a přestože podala mistrný výkon, tato povídka se mi nijak hluboko do paměti nezaryla a oslovila mě nejméně. Třetí povídka ( Sophia vystupuje jako lepší prostitutka ), to je herecký koncert dua L+M ! Jako třešínka na dortu závěrečný striptýz v podání krásně Ženské s velkým Ž Sophie Loren a vůbec nevadí, že nebyl dotáhnut až do úplného konce ( ba právě zcela naopak, protože v představivosti ( fantazii) je krása! :o) p.s. To, jak Marcello sedí schoulený na posteli s rukama mírně před očima a tváří se jako malé děcko rozbalující dárky pod stromečkem mně vehnalo slzi do očí a přivodilo záchvat smíchu. Výborně zahrané. Hodnocení: 1povídka : 4*, 2 povídka: 3*, 3 povídka: 4+1/2*! ()

J_Fiu 

všechny recenze uživatele

Tři krátké mimochodem velmi povedené filmy, ve všech třech hraje Sophia Loren dominantní, rázné a až příliš temperamentní ženy, kdežto Mastroianni ztvárňuje zamilované dobráky...typické podpantofláky. Kvalitní herecké výkony, vtipný scénář a bezchybná režie De Sicy zařazují tento film do silného nadprůměru. První povídka je o ženě, která se díky neustálým těhotenstvím úspěšně vyhýbá kriminálu, druhá o bohaté, znuděné paničce, která využívá lásky svého oddaného milence, třetí (ta se mi líbila nejvíce) o lepší prostitutce do které se zamiluje mladý novic. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • V rámci prípravy na rolu Mary absolvovala Sophia Loren hodiny striptízu u Jacquesa Rueta - choreografa zo slávneho kabaretu "Crazy Horse Saloon" v Paríži. (Arsenal83)

Reklama

Reklama