Reklama

Reklama

VOD (1)

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

balone 

všechny recenze uživatele

Kde by ten film byl, kdyby tam nebyl pořád nazlobený, ještě obrovštější než kdy před tim pan samotný Kráčející skála... Film by se ztratil mezi další svého druhu, jedenkrát shlédnout a už nikdy více, vlastně v téhle složce ho mam, ale tak možná by ho tam dali i jiní, kterým se snímek líbil. Celkem nic zajímavého, člověk uběhne 20 mil, spotí se jak prase, nasedne do auta, někam jede a vyjde z něho v nažehleném tričku, no neni to nádhera? Není mi jasné, proč se takovéto filmy stále dokola točí, vždyť už to nemůže ani nikoho bavit /možný spoiler/ střelej ho do hlavy, on vstane z mrtvých a vraždí, střelej ho znova do hlavy, on zase vstane z mrtvých a zase vraždí, si do prdele seženu panzerfaust... 15% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

The Rock mě poprvé překvapil v Kráčející skále (nový typ hrdiny, který se neohlíží, a s fošnou v ruce vše kolem sebe řeže). Před pár týdny jsem si ho ještě o trochu víc oblíbil v Fast Furious 5. V tomhle filmu dostál svému jménu - neotáčí se vlevo vpravo a jde si za svou pomstou. Není to úplně akční jízda, jakou jsem čekal, má i pomalejší pasáže, má příběh, který má lehké ambice tvářit se trochu komplikovaně, ačkoliv by mu víc slušela přímočarost. Ona "komplikovanost" mohla být lépe kamuflována a bývala by přinesla lepší závěr. Je tu i vedlejší děj, dle mého názoru celkem zbytečný (podobně jako role Maggie Grace). # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Zabijem ťa!..." " Rozmysli sa, bude to dlhá a temná cesta..." Slušný akčňák, ktorý si od úvodu drží výborné tempo a vydrží mu po celú stopáž. Podobných filmov sme videli hromady, ale tento sa môže pochváliť skvelo nasnímanými akčnými scénami hlavne autonaháňačkami. Do frasa, kto by na to nešliapol s takýmto fárom? Filmy o pomste nenudia, preto nejaké výrazné sklamanie nehrozí. Rock podobne ako kedysi Schwarzenegger herecky zďaleka neohuruje, ale úloha mu bola napísaná na telo a tých pár viet, ktoré počas filmu utrúsi je tak akurát a sedí mu to. Postava B.B. Thortona bola pre mňa dosť čitateľná, preto ma záver neprekvapil. Sexi párik "zabijakov" tu bol akosi navyše. Prácu zabijaka si nepredstavujem ako prechádzku ružovou záhradou. Aj preto dávam tri hviezdy.60%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokérované gorile Dwaynu Johnsonovi (toto označení není kvůli barvě pleti ale kvůli tělesným proporcím) kilne gang bráchu. On sám náhodou setkání s gangem přežije a dostane se do lochu. Po 10 letech je venku a jde se mstít... To je celé. U téhlé řídké kašovité hmoty bez nápadu mně velmi nemile překvapila přítomnost Thortona, který tu ani nijak moc ač jako jedna z klíčových postav nehrál. Platinová blondýna Maggie Grace sice měla na každém svém oblečení rozparek až k dmoucímu se výstřihu, ale nechávala kupodivu mne chladným. Ve filmu se objeví celá řada krásných aut od kár ze sedmdesátek po nejnověší stroje své doby (2010), jenže ani to na mne nezabralo... Pro mne je film klasickým důkazem, žei když obsah vyplníte moderní vycpávkou, bez pořádného obalu, který by to celé držel dohromady je to jen hrouda čehosi... Od nadupaného akčňáku, jak mi byl film prezntovám očekávám přeci jen něco víc. Tohle je prostě tuctovka pro teenagery na které snad ty káry, kočky, bouchačky a kérky nějak působí...mám sto chutí dát jen jednu hvězdu...Ta druhá je přeci jen i za Maggie.. v Lost, když běhala v tílku po plážit coby přeživší letu Oceanic a kde jsem ji vlastně viděl poprvé jsem z ní byl celkem paf :-). * * ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nič proti starému zlatému archetypu spravodlivej pomsty, ale už je dosť omletý a aby zaujal, musí byť spracovaný naozaj výnimočne... obávam sa, že to pri Faster nevyšlo zo žiadneho hľadiska. Aj keď Rockov drsniacky kukuč má ešte stále slušné grády a Billy Bob hrá slizkých feťákov ako naozaj. Nestačí to však na vytvorenie vzťahu so žiadnou postavou ani s filmom, a nepomôže ani nechutný snuff ako najsilnejšia páka na získavanie sympatií a rozhorčenia diváka. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení začalo 8. února 2010 v Los Angeles. (Kuzmik)
  • Pred natáčaním filmu Maggie Grace nikdy nešoférovala auto s manuálnou prevodovkou. (m.a.t.o.)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama