Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Zabijem ťa!..." " Rozmysli sa, bude to dlhá a temná cesta..." Slušný akčňák, ktorý si od úvodu drží výborné tempo a vydrží mu po celú stopáž. Podobných filmov sme videli hromady, ale tento sa môže pochváliť skvelo nasnímanými akčnými scénami hlavne autonaháňačkami. Do frasa, kto by na to nešliapol s takýmto fárom? Filmy o pomste nenudia, preto nejaké výrazné sklamanie nehrozí. Rock podobne ako kedysi Schwarzenegger herecky zďaleka neohuruje, ale úloha mu bola napísaná na telo a tých pár viet, ktoré počas filmu utrúsi je tak akurát a sedí mu to. Postava B.B. Thortona bola pre mňa dosť čitateľná, preto ma záver neprekvapil. Sexi párik "zabijakov" tu bol akosi navyše. Prácu zabijaka si nepredstavujem ako prechádzku ružovou záhradou. Aj preto dávam tri hviezdy.60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Spoilery nasáklej komentář, ale pochybuju, že by Vám to u týhle sračky nějak zásadně vadilo. A pokud mluvím o sračce, tak o sračce prvního stupně, kde jsem hrozně rád, že mě to napětí mezi trailerem a samotným filmem minulo. Všim jsem si tady totiž, že od toho filmu většina očekávala brutální nářez, perfektní akci, která je rychlá a agresivní a daleko akčnější než normální akce. Spíš to ale vypadá, že v tomhle případě je film debilnější a debilnější. A to prosím začíná scénou, kde The Rock dostane do držky, zastřelej mu bratra, zastřelej jeho a hláškou "Umřel, ale probudil se. Nechtěl umřít, chtěl se totiž pomstít", začíná samotný film. Pak se to veze, protože The Rock chodí a střílí všude, kudy chodí. Výsledkem je závěrečná scéna u cirkusáckýho stanu, který má na vrchu kříž a ve filmu se počítá za nějaký kostel uprostřed pouště. Omlouvám se za spoilery, ale doufám, že alespoň tohle všechno ostatní odradí, protože je to fakt po dlouhý době tak blbej film, že to svět neviděl. Jediný plus je hudba, která je dobrá, ještě aby ne, Clint Mansell ví, co dělá. Jenže všecko ostatní, co by v akci fungovat mělo tady taky kolabuje. Kamera se Vám před očima rozklepe v životním tempu a Billy Bob Thornton předvede prvotřídního dementa. Hrozný. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $23,240,020Tržby Celosvetovo $35,500,904Tržby za predaj DVD v USA $12,214,928 //počet predaných kusov 802,559║ Tak Dwayne Johnson je drsňák na pohľadanie a taký dnešný zástupca Arnolda Schwarzeneggera, moc toho nenahovorí ale za to ani sa moc nemusí snažiť a hneď pri ňom vedľajšie postavy vyznievajú nechcene do prázdna, hlavne ten nájomný zabiják tam je akosi na vyše, možno navodenie dramatu až tak tomuto filmu nesedí ale priamočiara akcia tu újde, priemer bez ambícií. /50%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rock se na tyto role příliš nehodí a jeho komediální, potažmo akční grimasy mám mnohem radějí, než ty nasrané, které mu člověk prostě a jednoduše tak úplně nebaští. Tím pádem je celá kostra tohoto snímku od základu špatně, protože tato věc je to hlavní, na čem by dílo mělo stát. Bohužel nefunkční. Zoufale neakční, rádoby cool na oko natočená věc, která se v jednu chvíli tváří jako syrová a nekompromisní řežba (několik akčních scén s The Rockem), přičemž během dvou vteřin přepíná na "vystajlovanou" (nefunkční) jízdu (mladý pár nájemných vrahů), kde motivace hlavních hrdinů pro diváka těžko pochopitelná jest. A když už si tak nějak začínám uvědomovat, že tento film nebude nic převratného, ale zvládnu ho ve zdraví dodívat až do finiše, tak dostanu smrtelný úder do hlavy závěrem, při kterém by se i tvůrcům Šestého smyslu zamotala hlava. Kdyby dostal režii Man, mohlo to dopadnout mnohem lépe. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Tadiaľto cesta nevedie. Rockovi nemožno uprieť charizmu, pre tentokrát ma naviac po ruke kvantum viac než schopných hereckých tvárí ale na dobrý výsledok to vôbec nestačí. Je síce originálne, že divák môže zápletku sledovať z troch rôznych pohľadov ale to nič nemení na jej tuctovosti a ani na tom, že to vďaka režisérovej snahe spraviť z tohoto béčka niečo viac, je kvalitnej akcie ako šafranu a priamočiara zábava sa vytráca nevedno kam. A korunu neúspešnému snaženiu definitívne nasadzuje pomerne neštastná pointa. Nečakal som veľa, ale aj tak som sklamaný. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Posrtava Olivera Jacksona-Cohena jezdí ve fimu italským sportovním vozem Ferrari 360 Modena, vyráběném v letech 1999-2005 s maximální rychlostí 300 km/hod. (JARDAHONDA)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama