Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nič proti starému zlatému archetypu spravodlivej pomsty, ale už je dosť omletý a aby zaujal, musí byť spracovaný naozaj výnimočne... obávam sa, že to pri Faster nevyšlo zo žiadneho hľadiska. Aj keď Rockov drsniacky kukuč má ešte stále slušné grády a Billy Bob hrá slizkých feťákov ako naozaj. Nestačí to však na vytvorenie vzťahu so žiadnou postavou ani s filmom, a nepomôže ani nechutný snuff ako najsilnejšia páka na získavanie sympatií a rozhorčenia diváka. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak se vždycky všichni nechaj strhnout trailerem a po shlédnutí filmu nemůžou najít dostatek slov, která by vystihla to zklamání. Bohudík, že timhle taky netrpim. Trailer mě sice nakopnul, dával mi znát, že to bude bezmyšlenkovitej přímočarej nářez, o to víc jsem ale překvapenej, že tomu tak vlastně vůbec neni. Samotnej úvod se tvářil jako nekompromisní rychlá řež, kde zbytečný řeči ustoupí akci, v tomhle stylu (a že to styl vážně má) se nese asi pětadvacet minut. Pak to ovšem přijde (to, co většinu asi naštvalo). Ono to totiž neni vůbec tak bezmyšlenkovitý a tupý, jak se na první pohled může zdát. A když pominete, že je příběh a děj (vlastně celej scénář) už poněkud okoukanej a z mnoha filmů známej (prostě spousta klišé s kovovou destičkou), budete i schopni si film užít a nesnažit se v něm šťourat a hledat negativa (v první řadě slouží k zabití nudy). K tomu všemu nám tam hraje Clint Mansell (a to vážně dobře), strhává nás slušná dynamika a omamuje skvělá kamera, která si jde ruku v ruce se střihem. Dokonce i snahu o prokreslení charakterů tu máme, tak se vykašlete na to, že tomu kde jakej isherwood střelí odpad a pusťte se do toho ;) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No prvni, co me prekvapilo a trailer to tak i prezentoval, nekona se zadna zbesila akcni jizda, kde by Rock v nabusenym faru honil zmrdy. Tohle je drsna cesta za pomstou s minimem akce a minimem kecu, s na podobnej typ filmu dostatecnym pribehem a fajn koncem, kde se sice moc nekonaj zadny zbesily honicky nebo prestrelky, vetsinou jedna kulka a je hotovo, ale to filmu neubira nic na napinavosti. Je sice fakt, ze Rockovo nabusena postava je vicemene nevyuzita, takze se tvari nasrane, objizdi smejdy ze seznamu a popravuje je a tohle by zvlad i herec s o 150 kilo min svalama, ale srat na to, je fajn ho zase videt v necem jinym nez komedii a navic ackoliv toho po nem scenar moc nechce, rek bych ze zahral solidne. Z ostatnich hercu stoji za zminku snad jen fetackej polda Thorntona. Linie se zabijakem je naprosto zbytecna, tim spis, ze to tak nak vysumi do ztracena a hlavne zabijak vypada jak teplous, kteryho vic zajima jak vypada, takze sem mel sto chuti ho nakopat do kouli. Jinak k tomu neni moc co dodat, ackove natoceny oldschoolovy becko o ceste za pomstou s drsnakem v hlavni roli a povedenym soundtrackem. Ja byl spokojenej. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Uvod s odchodom z vazenia je vyborny -> usporny a vdaka skvelemu hudobnemu podfarbeniu efektny a efektivny (v zadnom plane s parafrazou znameho westernoveho motivu....a tym nemyslim teraz vyzvanie mobilu postavy Killera). Oproti tomu zaverecna pointa "sucks" ako aj cela linia so spominanym Killerom. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

" Zabijem ťa!..." " Rozmysli sa, bude to dlhá a temná cesta..." Slušný akčňák, ktorý si od úvodu drží výborné tempo a vydrží mu po celú stopáž. Podobných filmov sme videli hromady, ale tento sa môže pochváliť skvelo nasnímanými akčnými scénami hlavne autonaháňačkami. Do frasa, kto by na to nešliapol s takýmto fárom? Filmy o pomste nenudia, preto nejaké výrazné sklamanie nehrozí. Rock podobne ako kedysi Schwarzenegger herecky zďaleka neohuruje, ale úloha mu bola napísaná na telo a tých pár viet, ktoré počas filmu utrúsi je tak akurát a sedí mu to. Postava B.B. Thortona bola pre mňa dosť čitateľná, preto ma záver neprekvapil. Sexi párik "zabijakov" tu bol akosi navyše. Prácu zabijaka si nepredstavujem ako prechádzku ružovou záhradou. Aj preto dávam tri hviezdy.60%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Posrtava Olivera Jacksona-Cohena jezdí ve fimu italským sportovním vozem Ferrari 360 Modena, vyráběném v letech 1999-2005 s maximální rychlostí 300 km/hod. (JARDAHONDA)
  • Dej filmu sa odohráva päť dní. Počas tejto doby sa Driver ani raz neprezlečie. Kostýmový dizajnér Salvador Pérez Jr. musel kvôli tomu kúpiť 30 rovnakých setov oblečenia, ktoré Dwayne Johnson striedal po celé natáčanie. (m.a.t.o.)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama