Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (631)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejvíce jsem se pozastavil nad zdejším hodnocením, dávat dvě hvězdičky tomuto filmu je trošku úlet. Rozhodně bych tohle označil za zapamatováníhodnou záležitost. Špinavé, hodně špinavé, kruté, nechutné, ale pořád dokonale reálné. Z lidí, když se dozví že civilizace skončila, se po čase a v určitých krajních podmínkách stávají zvířata. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení a obrovsky podhodnocený film. Zde se setkáváme s těžkým mixem žánrů, kdy snímek začíná jako nějaké katastrofickě drama, aby se pomalinku přibližoval k obrovskému sci-fi kicku. Jenže......jenže pak, když už si člověk myslí (potěšen či zklamám), že už ho nic nepřekvapí, pak se to teprve rozjede na ty správný psychologický a posléze už naprosto zvrácený obrátky, který věřím, že ne každý ustojí, natož aby je ocenil. No....já teda jo! A dávám plnej počet, protože věřím, že něco podobnýho dlouho neuvidím. Nutno vidět! ;) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Blbost. Ano blbost je to správné slovo, které vystihuje podstatu filmu. Já v tomto případě nezvládnu překousnout debilitu některých pasáží, které jsou zrovna tak debilní pouze proto, že se to v daný okamžik hodí. Nerozumím ani žánrovému zařazení horor, což ovšem moje hodnocení nijak neovlivní, takže to nemá ani větší význam sem psát. Ale co nadělám. Stalo se. Celý film je prakticky o tom, že parta hrozně moc nesympatických dementů společně sdílí velmi příjemné prostředí snad ?protiatomového? krytu. Nedovedu si představit, že by takový kryt někoho někdy před něčím ochránil. Přichází správný čas na jeden slepý výkřik do tmy. Pěkná hudba. Film by se dal odbornou propracovanou kritikou shrnout asi takto. Nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda ,nuda, nuda a na zavér maximálně 20-ti minutová akce, která svojí debilitou a nesmyslností dost vybučuje z nudné stereotypnosti. Dávám * a připadám si přitom, že jsem více než mírný. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak to byla psychárna vrchního kalibru, měla jsem pocit, že se ze světa vypařilo všechno dobré a čekala jsem, že budu mít noční můry.... což jen dokazuje, že režisér natočil film fakt dobře a mělo to tu správnou atmosféru. Takže i když nejsem zrovna nadšenec, i tak se mi film líbil, jak byl ztvárněn. Nutný je říct, že herecký výkony byly naprosto perfektní a že zápletka se vyvíjela ne vždy tak, jak bychom čekali. Seděla jsem, nedýchala a modlila se za nějaký ,,světlejší" konec! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEVÍM, KOMU MŮŽU VĚŘIT A KDO JE TADY TEN ŠPATNEJ“..... /// Může se stát, že několik přeživších se po nějaký katastrofě odmítne flákat po světě a radši (?) se zabydlej u někoho v krytu. Jeden by později možná řekl, že ti šťastnější chcípli venku, ale nebudu filozofovat, páč bych třeba mohl bejt na tý správný straně. Nečekejte sci-fi ani děsivej horor. Někdo (něco) se objeví, ale vo to tady vůbec nejde. V hlavní roli je totiž vzorek lidstva vystavenej psychickýmu nátlaku. Po seznamovací voťukávačce začíná takovej drsnější ,,Big Brother“ (jen je třeba mít na paměti, že se asi nikdo nedívá, natož aby otevřel nějaký dveře, za kterejma bude čekat vysmátej Leošek…). Jak už to tak v lidským kolektivu bejvá, jsou tu ti schopnější i ti druzí. Ti schopnější jsou schopní čehokoliv a ti druzí se snažej bejt schopný sněma přežít. Čekáte takovouhle dávku emocí? Toužíte se rochnit v atmošce plný napětí z chování debilů (na vobou stranách)? Tak potom honem usadit děti, rozdat příděly vody, žrádla, určit vůdce a rozhodnout, kdo bude koho porcovat a třeba i píchat. Můžu příjít na návštěvu? Mě totiž můžete věřit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když z hrdiny není hrdina. 2.) Chcu přežít katastrofu a nevím, jestli je lepší bejt feťák nebo právník. 3.) Nebavěj mě vězeňský historky. 4.) Thx za titule ,,Hrabo“ a ,,AnimaliX. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Původně se spekulovalo, že film je adaptací počítačové hry Fallout. Zvěsti však byly okamžitě vyvráceny. (S.U.E.S.)
  • Fotografia Mickeyho manželky je reálnou fotografiou herca M. Biehna a jeho manželky Jennifer Blanc. (MikaelSVK)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama