Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Colour 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že existujú trápne filmy, že sa na ich debilite až od smiechu chytáte za brucho, no toto je ten typ trápneho filmu, na ktorý sa pozriete a rozmýšľate, či je to vôbec možné. Humor tohto filmu sa mi teda vtipný nezdal a rovnako aj námet je stupídny. Avšak nepopieram, môže sa to niekomu zdať smiešne, no mne určite nie. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že se jedná o hodně absurdní film, ale kdo má rád nadsázku a ironii, tak se mu tento film musí líbit. Děj byl docela dost přiblblý, přece jen odrostlý puberťák, který chce prolézt celou základkou a střední za pár týdnů se jen tak nenajde, ale svůj úkol - tedy pobavit - dle mého rozhodně splnil. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

První regulérní Sandlerovina, která svým nezvyklým humorem nalajnovala budoucí směrování mého velmi oblíbeného komika. Koho to nebaví, ať se na to nedívá. Sandlerovy filmy jsou všechny ve stejném stylu (až na malé procento), takže komu Sandler nesedne, nemá smysl, aby se díval na jeho filmy a pak to tady brutálně a bezcitně kritizoval. Madison je sice hodně slabá podívaná, v porovnání s Happy Gilmorem, ale i tak je to sranda a nejlepší na tom je tvářička Bridgette Wilson - je to dokonalá baba a dost dobře nechápu, jak to, že nebyla obsazovaná častěji. Dívá se na ni mnohem příjemněji, než na mnohé neustále prosazované hééérečky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela povedená Sandlerovka, jistě na dneší komedie to rozhodně nemá, ale jestli jste ochotní přijmout poměrně primitivní humor 90 let, tak se i pobavíte, a film uteče jako voda. I když ve filmu není nic moc dobrého a ano ani herci nejsou příliš dobří, jediné co se dokáže vytáhnout na nadprůměr je výborná hudba. Gagy a komediální scény byly na poměrně dobré úrovni ale občaas jsem si říkal co sakra má znamenat ten tučňák? Tahle komedie se nedá moc doporučit, ale na jedno zkouknutí se to dá a dobře se u toho odpočine. ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si zasloužil tak o 15% vyšší hodnocení, je plný absurdních vtipných scén stylu, který mám opravdu rád. Billy Madison mi příjde jako trochu odlišný od ostatních sandlerovek, vlastně ani nevím proč. Ale tak nebo onak ji považuji za nejlepší Sandlerův film a jediný kterému jsem dal 5*. Ano je tam spoustu absurdních a trapných scén, ale tohle je prostě super na film Adama Sandlera. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu hraje Billy (Adam Sandler) s dětmi ze třídy vybíjenou a vidíme, že Billy do dětí hází silně míčem. Adam Sandler skutečně házel míčem tak silně, jak jen to šlo. Výkřiky „au“, které můžeme ve scéně slyšet, jsou skutečné reakce dětí, z nichž mnoho při natáčení této scény plakalo, což způsobilo, že režisér musel jejich tváře „vystřihnout“, aby to na výsledném produktu nebylo vidět. (griph)
  • Dům, u kterého Billy Madison (Adam Sandler) předvádí své bohatství, je Parkwood Estate a je oblíbeným místem natáčení. Nachází se v Oshawě v Ontariu a dům i pozemky se objevily v obrovském množství filmů a televizních seriálů. (griph)

Reklama

Reklama