Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billymu je už sedmadvacet, ale pořád vyvádí jako puberťák. Řádí s kamarády, provokuje otce. Tomu ale jednoho dne povolí nervy. Chtěl sice synovi předat svůj podnik, ve zlosti však jmenuje svým nástupcem dosavadního viceprezidenta Gordona, protože nevěří, že by tuto práci jeho potrhlý syn zvládl. To se dotkne Billyho ješitnosti, a proto uzavře s otcem kuriózní sázku. Pokud znovu absolvuje všechny ročníky školy od první třídy až k maturitě tak, že každou třídu zvládne za dva měsíce, stane se prezidentem společnosti. Když neuspěje, funkci dostane Gordon. Billy se s vervou pouští do studia. První až čtvrtou třídu zvládá s přehledem. Poté přestupuje na střední školu, kde se stává cílem posměchu ostatních studentů. Na střední mu se studiem pomáhá jeho láska Veronica, ale škola ho čím dál víc nebaví. Rozhodne se tedy jednoho dne, že zůstane místo vyučování doma. Dokončí Billy výzvu a získá tím otcovu důvěru, rodinnou firmu a taky lásku krásné učitelky? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Elyssea odpad!

všechny recenze uživatele

Adam Sandler. Už to jméno mluví za vše. Billy Madison je totální stupidita. Hovadina, která dává prostor Sandlerovu "umu", prsaté učitelce, která se do pablba zamiluje a záporákovi, jehož prohra je natolik trapná, že kdybych neseděla v autobuse na cestu domů, vystoupila bych. Jediné, co potěší je minutová rolička Steva Buscemi. ()

squawk odpad!

všechny recenze uživatele

Následující citát vystihuje můj dojem z celého filmu:"Mr. Madison, what you've just said is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. At no point in your rambling, incoherent response were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. I award you no points, and may God have mercy on your soul." ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Sandlera mam celkom rad...ci uz ako "blbecka" v Mr.Deeds, alebo ako normalne sa tvariaceho herca v Punch drunk love. V Billy Madisonovi hra Sandler prave toho spominaneho "blbecka" a ja mu to neberem. Filmu by vsak cisto Sandlerovsky "sarm" u mna urcite nestacil na 3*...to, co sa mi na nom najviac pacilo bol "NormMcdonaldovsky" humor. (ti, co pozerali sitcom Norm, vedia;)...potesi aj cameo Steva Buscemi. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Uhozeně pitomoučké. Ale kupodivu se na to dalo dívat celkem v pohodě. Nehledejte ale v tomto filmu hlubší smysl, žádný nemá. Je to jednohubka, která nenadchne, ale ani neurazí. Se Sandlerem už jsem viděla mnohem lepší filmy, ale holt vždycky není posvícení. Tohle je film prostě o blbečkovi, který možná není tak hloupý, ale rozhodně se tak chová. Myslím, že filmoví kritici si na tom v době premiéry museli smlsnout. Je to prostě nevýrazná a velmi průměrná komedie. Oči mi to neutrhlo, ale mé divácké srdce nezaplesalo. ()

reky 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Sandlerových filmů, komedie s ním mi nevadí, mnohdy se na ně rád podívám i znovu. Tohle se však moc nepovedlo, Sandler sice hraje blbečka docela přesvědčivě, ale často mě ty jeho ksichty a kecy spíš štvaly, místo abych se smál. Plusové body za Stevea Buscemiho, takže to nakonec na ty slabý 2* vyjde. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Chris Farley jako řidič autobusu začne mumlat, nadávat a vzteky jasně zrudne. Jednalo se o čistou improvizaci. (griph)
  • Jedno s dětí se zmíní o "Mortal Kombat". Bridgette Wilson-Sampras ztvárnila jednu z rolí v adaptaci zmíněné hry. (rafix)
  • V jedné scéně se Frank (Norm MacDonald) probudí, aby Billymu (Adam Sandler) vyprávěl hloupou historku, když si v opilosti uvědomí, že Billy už je nějakou dobu pryč. Jeho nezřetelná řeč není herectví. Norm MacDonald se při natáčení této scény úplně opil. Tvrdil, že to bylo proto, aby se vžil do role, ale možná měl jen chuť si dát pár drinků u bazénu. Každopádně se nakonec opil tak, že omdlel a museli ho polít ledovou vodou, aby se probral. (griph)

Reklama

Reklama