Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (419)

akisha 

všechny recenze uživatele

Zásadně mi nevadí, že se u hororů vykrádá, pokud je to potom funkční výrobek, ale Dream House není. Má dvě zásadní chyby - zoufalou rozvleklost a absolutní nestrašidelnost. Daniel Craig sice hraje dobře a Rachel s Naomi mu zdatně sekundujou, ale to je jediná polehčující okolnost. Na to, aby to byl aspoň obstojnej mysteriózní thriller, je Dream House zase příliš dopředu odhadnutelnej (zase, to by nevadilo u hororu, kdyby byl aspoň strašidelnej). Myslím, že se to nedá nikomu doporučit... 40% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

To má Daniel Craig opravdu takovou smůlu? Po Kovbojích a vetřelcích další zaručený a zasloužený propadák, který nedokáže spasit ani prvoligové herecké obsazení a zkušený režisér. Dream House je nedotáhnutá "wannabe" hra s divákem, ve které se mísí dva neslučitelné scénáře, každý jako z jiného filmu. První půle je sice nudný odvar z těch nejznámějších hororových klišé, ale ještě se dá snést. V druhém dějství, kdy přijde naprosto nesmyslný a šokující zvrat, který popírá logiku celého filmu, to už jde jen dále do scenáristického pekla, ze kterého není úniku. Záměr filmu je jasný, ale tvůrci vsadili na překombinovanost a šokující (double) twisty a nedošlo jim, že tohle už použilo tucet filmů před nimi. Jedinou zábavou při sledování je tak počítání, kolik jiných slavnějších kousků Dream House vykradl...a jestli to opravdu myslel vážně. Protože jako nezáměrně směšná komedie je k popukání! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ti druzí? Tak tohle se mi líbilo mnohem více. Je to zajímavě kombinované se zločinem . Přibližně po půlce filmu jakoby snímek ztratil dech, vypadá to, že je vše jasné a diváka už nic překvapivého nečeká. Pak ale začne druhý rozjezd až do překvapivého napínavého finále. Jistě, jasnovidci nejspíš odhalili vše od začátku až do konce. Já tedy ne. A vyplatilo se neočekávat příliš! Snad jen Craig pro mne sympaťákem nebude, ale trosky mu jdou dobře... Snímek za horor rozhodně nepovažuji, byť si zahrává se záhrobím. Jde čistě o drama zoufalého člověka, co se snaží najít pravdu. Škatulkování filmů je někdy pěkně zavádějící! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Očekávání bylo, zklamání taky, protože si přiznejme, že od kvarteta Craig, Watts, Weisz a hlavně Jim Sheridan si člověk přeje zážitek o level výš!! Už se hlavně těžko dozvíme, kdo za to všechno může. Producenti prý začali přestříhávat, režisér se s nimi hádal a kdo ví, zda vůbec před premiérou film viděl. My jako cíloví uživatelé pak můžeme jen litovat, že základy se tu začnou drolit dřív, než bychom si přáli. Daniel Craig zjistí, co je vlastně zač, kameraman Caleb Deschanel nabídne pár krásných obrázků zasněženého předměstí, Rachel Weisz se několikrát proběhne v hezky upnutém tílku a ani to ostatní nakonec není tak strašné. Dovolte mi tak upozornění: jest třeba se nedívat na až příliš sdělný trailer, nic o filmu nečíst, vypnout mozek a stupnici očekávání stáhnout na minimum a ono to místy přijde samo. A nakonec je to vcelku sympatický průměr!! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dream House se mi líbil. Překvapil mě svým nápadem a rozuzlením. Srovnávat to s filmem "Osvícení" mi přijde jako naprostá hloupost. Film je naprosto odlišný. Snímek ukazuje, co dokáže udělat s člověkem jeho vlastní mysl. Daniel Craig je v této roli ohromný a Rachel Weisz ho skvěle doplňuje. K tomu krásná Naomi Watts a já nemám co říci k hereckému obsazení. Snímek Dream House je správně děsuplný, nepředvídatelný a plný překvapení. Zaručeně super psychologická hra, kterou odstartuje na začátku nápis Dream House a končí až se závěrečnými titulky. Jak už to bývá u těchto filmů s důležitou zápletkou, tak druhé koukání je výrazně slabší. Jakmile znáte pointu celého příběhu, tak to nemá téměř žádné kouzlo. Hororová atmosféra se drží první půl hodiny, a v půlce filmu se už spíš jedná o psychologickou hru. Craigova přeměna je parádní, Watts má skutečně vedlejší roli. (70 %) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama