Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Inu já mám pro tyto snímky asi slabost, "Rudý úsvit" a jemu podobné mám rád a tak i tohle se mi poměrně líbilo, kdy to opravdu dorazil až ten závěr :-) Nicméně faktem zůstává, že se raději budu dívat na středoškoláky a jejich "svět" pocitů a lásek v tomto prostředí, kdy realističnost jde sice opravdu do kytek, ale člověk se aspoň pobaví a navíc neslyší tuny naprosto idiotských dialogů o nesmrtelnosti brouka. Jinak první polovina, která zavádí do děje, je v pohodě a druhá půlka, kdy děcka sáhnou po zbrani je zábavná a s vypnutým mozkem dokonce velmi zábavná. Guerillovou válkou by takto vést nemohli, ale na druhou stranou, by to aspoň mohli zkusit a kdyby u toho vypadali takhle dobře, možná by je ani nezastřelili :-) 7/10! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bylo jich sedm. Byli to mladí a odvážní australané, kteří neváhali bránit svoji domovinu, která byla napadena zákeřným japonským nepřítelem zrovna, když vesele a bezstarostně kempovali na místě zvaném Peklo. A to pravé peklo jim po návratu z divočiny teprve začne. Film působí jako seriálový pilot. Je lepší u něho nedrtit moc mozkové závity, protože v okamžiku, kdy se začnete moc shánět po detailních info, je scénář děravý jako australské řešeto. O válečném konfliktu se nedozvíme prakticky nic. Film často vypadává z tempa a ožívá v několika slušně odvedených akčních scénách, které sahají svým výbušným zpracováním nad možnosti filmu. Levný vizuál ale na atraktivitě snímku příliš nepřidá. O nepříliš známých hercích se dá prohlásit, že jim role seděly a nikdo nebyl vyloženě otravný. Výpadky v tempu, které absolvovaly metodu dialogy/akce, nemusely být tak časté. Závěr jednoznačně signalizuje pokračování příště a nebráním se mu, pokud bude řada věcí ve filmu objasněna a akce bude mít navrch nad notoricky obehranými dialogy. Tvůrci nedali vyniknout dostatečně australským exteriérům, a tak je do příště čeká řada napravování toho, co ve filmu nebylo vybroušené, anebo dokonce rušivě překáželo. Nechám si tedy rezervu v hodnocení, protože spřízněný snímek Red Dawn mě teprve čeká a snad nebude působit tak "televizně". Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Austrálska verzia amerického Red Dawn, ktorá sa nie moc vydarila. Zlý výber hercov, podpriemerný scenár, málo akcie a navyše dosť slabej na takýto film. Stupídne dialógy a nelogickosti, trápne scény a veľké klišé. Príliš priamočiare a samoúčelné. Red Dawn som vždy žral, ale toto je podpásovka pre každého fanúšika a asi aj pre každého diváka. Nájdem iba veľmi málo pozitív, možno ten vizuál nebol úplne k ničomu, kamera obstojná, ale inak nič. 40% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Teenage válečná romantika?! Už to jsou karty rozdané na "betla." Ale Beattie není člověk, jenž by z toho dokázal udělat alespoň trochu zábavnou koninu. Akce je málo a občas postrádá nejen logiku, ale i smysl. Herci jsou špatní a holky to ani ničím nezachraňují (slabý producent;-). Scénář by tak na dvě stránky (včetně obálky) a dialogy se brali z poslední partie scrabble. Vyozené peníze, promarněný čas a důkaz, že Twilight byla díky bohu vyjímka... 30% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Báječný bravíčkovský svět kousek od Beverly Hills 90210 obsadí okupační armáda krvelačných asiatů, ovšem armáda odpovídající naivním představám čtenářek Cosmogirl. Nevadí, že spíše než okupace a bojové akce se řeší charaktery a vztahy v partě postpubescentů, kteří unikli zajetí a s mladickým elánem se vrhli na ozbrojený odboj, nevadí, že v duchu Cosmopolitiky jsou chlapecké postavy odsunuty do vedlejší role zábavných mazlíčků a otěží, tedy spíše samopalů, se chopily sympatické dívky, které starosti s antikoncepcí a šminkami vyměnily za starosti se střelivem a výbušninami. Jako pilotní film televizního seriálu inspirovaného klasikou žánru, Rudým úsvitem, by to bylo výborné a zábavné, jako samostatný film to však k uspokojení nestačí. Některé momenty jsou dobré, z Caitlin Stasey jako Ellie by mohla být ostrá ranařka, ale na konci jsem se závěrečných titulků zklamaně ptal, přestože jsem přistoupil na hru o zábavě pro teenagery, zda to opravdu bylo všechno co mohl film nabídnout. Chystá se druhý díl, tak uvidíme. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • S výdělkem 13 000 000 amerických dolarů se v Austrálii jednalo o nejvýdělečnějším film roku 2010. (sir-dave)
  • Film vznikl na základě stejnojmenné knihy australského spisovatele Johna Marsdena. Jde o první svazek sedmidílné série „The Tomorrow“. (Mara12)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama