Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Teenage válečná romantika?! Už to jsou karty rozdané na "betla." Ale Beattie není člověk, jenž by z toho dokázal udělat alespoň trochu zábavnou koninu. Akce je málo a občas postrádá nejen logiku, ale i smysl. Herci jsou špatní a holky to ani ničím nezachraňují (slabý producent;-). Scénář by tak na dvě stránky (včetně obálky) a dialogy se brali z poslední partie scrabble. Vyozené peníze, promarněný čas a důkaz, že Twilight byla díky bohu vyjímka... 30% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Inu já mám pro tyto snímky asi slabost, "Rudý úsvit" a jemu podobné mám rád a tak i tohle se mi poměrně líbilo, kdy to opravdu dorazil až ten závěr :-) Nicméně faktem zůstává, že se raději budu dívat na středoškoláky a jejich "svět" pocitů a lásek v tomto prostředí, kdy realističnost jde sice opravdu do kytek, ale člověk se aspoň pobaví a navíc neslyší tuny naprosto idiotských dialogů o nesmrtelnosti brouka. Jinak první polovina, která zavádí do děje, je v pohodě a druhá půlka, kdy děcka sáhnou po zbrani je zábavná a s vypnutým mozkem dokonce velmi zábavná. Guerillovou válkou by takto vést nemohli, ale na druhou stranou, by to aspoň mohli zkusit a kdyby u toho vypadali takhle dobře, možná by je ani nezastřelili :-) 7/10! ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Adaptace prvního dílu populární asutralské knižní série je něco jako Rudý úsvit pro hodně romantické povahy. Akce sice nechybí, ale je hodně "venkovská" a zatlačená do pozadí prvními milostnými vzplanutími skoro všech zúčastněných. Není to vyloženě špatný nápad. Škoda, že je na filmu vidět, kolik chybělo peněz. Kdyby to celé financoval Hollywood... ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Australský Red Dawn. A opět stejné pocity, kdy se parta teenagerů klasického mustru (vtipný svalovec, namyšlená blondýna, asiat, náboženská holčička a vyhulený pohodář - jen černoch ještě chybí) stane specialisty přes guerillový odboj, přičemž v reálu by to schytali během několika vteřin a to nějak překousnout nedokažu. Kdyby šlo o ztracenou vojenskou jednotku tak klidně. A obávám se, že oficiální remake Red Dawn, který stále někde vázne, bude to samé. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad skýtající tuny možností, pokažený roztřeseným a nevyváženým zpracováním. Hezky rozkreslený začátek a vcelku plastické postavy mě hezky navnadily, očekávaný zlom pak ale přinesl kruté zklamání - po slibných scénách vpádu anonymní armády přicházejí naprosto uhozené blbiny. "Nepřítel" je ukázán jako tlupa neschopných vojáčků, všechny akční scény jsou prostě trapné (honička s motokárami???), vše korunují toporné pokusy o nějaký přesah, výpověď o nesmyslnosti války, kterou definitivně zesměšní nafouknutý závěr. Tohle je opravdu obrovsky promarněná šance. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jazyk okupantov je fiktívny, pomiešaný dokopy z mnohých existujúcich jazykov. (Real Tom Hardy)
  • Film vznikl na základě stejnojmenné knihy australského spisovatele Johna Marsdena. Jde o první svazek sedmidílné série „The Tomorrow“. (Mara12)
  • V knižnej predlohe boli všetky mestá a oblasti fiktívne. Tu boli spomenuté skutočné, napr. Townsville a Port Hedland. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama