Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

nash. 

všechny recenze uživatele

Báječný bravíčkovský svět kousek od Beverly Hills 90210 obsadí okupační armáda krvelačných asiatů, ovšem armáda odpovídající naivním představám čtenářek Cosmogirl. Nevadí, že spíše než okupace a bojové akce se řeší charaktery a vztahy v partě postpubescentů, kteří unikli zajetí a s mladickým elánem se vrhli na ozbrojený odboj, nevadí, že v duchu Cosmopolitiky jsou chlapecké postavy odsunuty do vedlejší role zábavných mazlíčků a otěží, tedy spíše samopalů, se chopily sympatické dívky, které starosti s antikoncepcí a šminkami vyměnily za starosti se střelivem a výbušninami. Jako pilotní film televizního seriálu inspirovaného klasikou žánru, Rudým úsvitem, by to bylo výborné a zábavné, jako samostatný film to však k uspokojení nestačí. Některé momenty jsou dobré, z Caitlin Stasey jako Ellie by mohla být ostrá ranařka, ale na konci jsem se závěrečných titulků zklamaně ptal, přestože jsem přistoupil na hru o zábavě pro teenagery, zda to opravdu bylo všechno co mohl film nabídnout. Chystá se druhý díl, tak uvidíme. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Takřka stejný námět vybízí k porovnání s nejnovější verzí Red Dawn. Nic světoborného, ale za mě se to teda líbilo o něco více. Není to tak americky vyumělkované, mimo jiné se mi herecké osazení zamlouvá. Trochu pomalejší rozjezd, spíše zaměřeno na Australské prostředí a život teenegerů. Nebere se to příliš vážně, občas vtipné momenty. Co se týče akce, tak je jí méně. V závěru je trochu přetažená za vlasy viz. akce s odcizením cisterny a IQ invazní jednotky. Na dvojku bych se ale rád podíval na rozdíl od Red Dawn. Bohužel to moc nadějně zatím nevypadá... ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Vyčítat pohádce pro náctileté, že funguje podle jiných pravidel než realita je nesmysl. Naopak, je třeba vyzdvihnout, že se tenhle teenagerský remake Milliusova Rudého úsvitu oproti předloze nebere tak vážně. Více se zaměřil na postavy, samozřejmě to nejsou reálné a životné postavy, ale typologie z různých teenegarských seriálů, krásní modelové, kteří neztrácí styl, ani když krvácí. Právě v tomhle je to zvráceně krásné a zábavné, sledovat postavy alá Beverly Hills, které jsou postaveny před úplně jiný typ problému, než že se Brandonovi rozvázala tkanička. Ale chápu, že na takovýhle druh zábavy musí být divák ochotný přistoupit. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vím, kdyby ta armáda byla schopnější a chovala se podle toho, nemohl by vzniknout tenhle film, nebo respektivě mohl, ale asi by nemohl dopadnout tak, jak dopadl. Ale někdy prostě tu retardaci a neschopnost té invazní armády nejde přehlížet. A kvůli tomu pak taky klesá hodnocení. Přitom film začíná opravdu pěkně, v rámci klasické šablony jemně zajimavějších komedií nám prostřednictvím trochu vtipného komentáře hlavní hrdinky postupně představuje různé podivné existence a po chvíli jsme už na výletě někde uprostřed krásné a nebezpečné australské buše. Herci jsou fajn, hrajou přiměřeně dobře a odkaz na LOTRa potěší. Nepotěší PG-13 a dokonce jenom jediný záběr na holku v plavkách a to dokonce ten co už byl zveřejněn jako forma lákadla před uvedením filmu.. No stejně je velmi příjemné se dívat na celkovou partu holek, všechny vypadají dost k světu, nejvíce samozřejmě Hurd-Wood, ale i Tonkin či ta zmíněná hlavní hrdinka nejsou k zahození. Nesmí samozřejmě chybět ani křesťanka, aby autoři mohli stavět i na problémech s morálními dilematy. Zpět k věci, po chvíli kempování se náhle odnikud objeví celá banda šikmookých asiatů a bez problémů obsadí všechny letiště a přístavy, všechna města, odříznou elektřinu, signál, a prostě všechno. Lidi zavřou do zoo, pár jich postřílejí a vesele začnou čerpat zlato a další blbosti. NATO nikde, OSN nikde, USA nikde (epic fail), Spojenci nikde, atomovky nikde.. No dobře, tohle vše jim možná odpustím, vím jak to v té politice chodí zdlouhavě, takže na tenhle problém počkám do dalších dílů (2012 a 2013). Ale tu už začíná koncert stupidity okupačních vojsk. A neskončí až do konce. Mezitím projde naše banda neohrožených teenagerů křestem ohně, dospějí, zažijí nervové zhroucení i vztahové problémy a všechny takové ty klišé, co zažívají všichni v zombie světech atd.. Ale musím říct, že tohle alespon funguje docela v pohodě, takže za to další plus (i když jsem hlavní hrdinku přestal mít rád). No a prostě to vše neuvěřitelné, co se tam děje na bitevním poli (popravdě aspon jsem se pěkně zasmál, no), mi nedovoluje jít výš, než na průměr. A popravdě, průměr to je. nebudem si nic nalhávat. Oproti Twilight ságy ale velmi příjemný průměr. Kdyby byla nějaká šance, že tohle Twilight v popularitě překoná, nasolil bych i 5 hvězd. Žel, to se nestane, takže zůstávám tam, kde jsem. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Úlet jak sviň. Z tupého teen osazenstva nějakého malebného australského zapadákova se v mžiku stanou uprchlíci před zjevně tupou kdovíkoho rákosnickou invazí - s předvedenou strategií by ta armáda neobsadila ani školní ředitelnu (to že dvě buginy s kulometama nejsou schopné zastavit popelářské auto je jen legrácka). Navíc, místo aby to bylo o nějakým boji, oni řeší vztahy, filozofujou (ta motivační řeč jejich šéfky - z toho William Wallace rotuje v hrobě) a řešej další extremní píčoviny! A ta křesťanka, tu bych asi sám vodprásknul, nehledě na to její finální "vzepětí". A ta poslední minuta, to je něco že by se jeden posr*l smíchy... je tak odpadová, že jsem už dlouho neviděl. 1,75/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • V knižnej predlohe boli všetky mestá a oblasti fiktívne. Tu boli spomenuté skutočné, napr. Townsville a Port Hedland. (Real Tom Hardy)
  • Producenti mali v pláne natočiť ešte ďalšie dve filmové pokračovania. Nakoniec vznikla televízna adaptácia v podobe seriálu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama