Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Cornwallská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Cornish Mystery (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 50 min

Obsahy(1)

Hercula Poirota navštíví rozrušená starší dáma paní Pengelleyová a svěří se mu se svými obavami, že ji chce manžel, jinak ctihodný maloměstský zubař, otrávit. Za motiv považuje jeho lásku k mladé asistentce. Poirot s Hastingsem vyrazí za paní Pengelleyovou do městečka Polgarwithu v Cornwallu hned druhý den, přicházejí však pozdě, paní právě zemřela. Přestože služka i celé městečko podezírají z vraždy manžela oběti, její lékař možnou otravu vylučuje. Poirot s Hastingsem navštíví jak půvabnou asistentku doktora Pengelleyho, tak neteř nebožky Fredu Stantonovou, která nijak nezastírá, že s tetičkou nevycházela dobře. Ta se totiž překvapivě zamilovala do Fredina snoubence Jacoba Radnora. Detektivové z městečka odjíždějí, zanedlouho se tam však vracejí. Na základě podezření z vraždy byla provedena exhumace těla paní Pengelleyové a pitva potvrdila smrtelnou otravu. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jasná zápletka se změní v méně čekaný lov na pravého vraha. Musím podotknout, že se najde pár režisérů, kteří umí natočit i ty krátké Poiroty a dodat jim tu správnou atmosféru, které zde rozhodně bylo dosaženo. Problém je ale pořád stejný, divák nedostane příležitost případ řešit sám, příběh je mu pouze nastíněn a ve finále řečeno, kdo to vlastně byl a proč. ... Jed. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi bych mohl být nařčen z toho, že Poirotovi se svými pěti hvězdičkami nadržuji ;o) Přiznávám se ovšem, že mi právě tenhle konkrétní díl připadá ze všech "krátkých" Poirotů nejlepší. Přitom tu nění nic, co bychom neznali z jiných dílů, jen to celé do sebe výborně zapadá. Doslova od prvního záběru na deštěm skrápěné okno, má celý příběh nádherně sychravou a vlastně i docela temnou atmosféru. Přitom je ovšem doslova prošpikován úžasným suchým anglickým humorem. A ačkoli to může znít jako protimluv, tyhle dvě složky se vůbec nepotírají. K tomu přičtěme tradičně výborné herecké výkony a chytře vymyšlenou zápletku, která po svém rozuzlení vůbec nepůsobí (jak je žel v detektivkách ACH jinak dost časté) nepřirozeně nebo nepravděpodobně. Prostě to do sebe výborně zacvakne a výsledkem je malý filmový skvost... Pravá a nefalšovaná anglická detektivka se vším, co k ní patří. Celkový dojem: 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostředí malého města je pro potřeby krátkého příběhu využito naplno, navíc ty reálie jsou strašně krásné. Ale mám na mysli i lidi a to, jak se dívají na člověka a na jeho zločin, i když neprokázaný. Hercule Poirot opět ukazuje trochu drsný smysl pro humor, který ale funguje a dostáváme tak originální řešení zločinu. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta krátká metráž je vražedná! Obtížně vykalkulovaný poměr zápletka:resumé jednoznačně vyplývá pro zápletku. Hercule má bezesporu dar vidět to, co mi Les Misérables vidět nemůžeme, ale natolik invazivní vyžbleptnutí řešení je pro diváka vážně šokem (trefné přirovnání k pocitu, kdy vás kantor neočekávaně pozve k tabuli)! Interesantní heterogenita Poirot:Japp se zase vyskytla a divák si začíná klást nepatřičné otázky. 79% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama