Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (669)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po Úteku z New Yorku a Úteku z L. A. tu máme Útek z Las Vegas, síce bez Plisskena, ale zato s hordou zombies. A ja som zase videl nejaký iný film ako ostatní ľudia na filmových databázach. Ten môj bol zábavný a na svoj žáner celkom epický, s jednoduchými, ale funkčnými postavami, s množstvom dobrých nápadov (prekonávanie pascí pred trezorom, hlavná scéna so zombie tigrom, hibernujúci zombie, Cranberries...), nejakým tým presahom a síce digitálnymi, ale fakt čvachtavými headshotmi. Iste, má to šialene dlhú expozíciu, v ktorej sa však nie nudne predstavuje svet a postavy, a keď v tretine filmu jednotka konečne prejde do zombie mesta, začne dosť namakaný nárez. Logika si občas odskočí na fajčiarsku, ale v tomto žánri sa mi to zdá primerané. Plus, vlastne je to celé o tom, čo všetko sa môže posrať, keď dcéra neposlúchne ocka, a to je dôležitá téma. Bavil som sa. Veľmi. A rád si to ešte niekedy pozriem znovu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi bych byl schopen užít si scenáristicky debilní hororové zombie béčko, v tomhle případě ale většina mého zklamání pramení z toho, že tady vůbec nebyly ambice natočit něco hororového. Laděním je to prostě přeplácaný akční nesmysl, kde se shodou okolností vyskytují i zombíci. Plus mě teda překvapilo, jak hnusně to v mnoha sekvencích vypadá. Navíc, takhle banální film, který vypravěčsky / konceptuálně nepřinese v podstatě nic originálního a zajímavého, nemůže mít proboha dvě a půl hodiny. Třičtvrtě hodina by z toho šla vyhodit bez problému. Snyderův Úsvit je úplně jinde a obávám se, že ničeho podobného už se od Zacka nedočkáme. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder u mě zabodoval jediným filmem a tím je Dawn of the Dead z roku 2004. S tímhle snímkem už ale tak spokojenej nejsem. Neskutečně přepálená stopáž (musel jsem se dívat na dvakrát) na tak prostinkej příběh. O hororovém napětí snad nemůže být ani řeč. Spíš jde o akční řežbu. Ale podobných a mnohem povedenějších hororových akčních řežeb už tu bylo víc. Jako příklad uvedu film La horde z roku 2009. Hororovej akční zombie nářez- stopáž 90 minut. Zrovna dvakrát mi neseděl ani D. Bautista a ani jeho tým. O originalitě tohohle snímku nemůže být ani řeč. I zombie tygr tady byl a to ve snímku Zombie Apocalypse z roku 2011. Co se týče efektů tak ani tady to není žádná sláva. Za mě je Army of the Dead filmem, kterej (alespoň u mě) padne brzy v zapomnění. Co se týče zombie snímků za posledních cca 20 let tak u mě jednoznačně vede snímek  Train to Busan (jsem zvědavej na pokračování) a nasledují ho méně známé zombie snímky The Dead z roku 2010 a pro mě ještě lepší pokračování The Dead 2: India z roku 2013. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Pořád platí, že zatímco na seriálovém poli točí Netflix pecky nejtěžšího kalibru, v rámci filmové zábavy nedokáže nabídnout adekvátní hollywoodské pozlátko, i když k tomu má tvůrce i rozpočet. A přitom Armáda mrtvých začíná tak slibně! Úvodní titulky, které nás zábavně a přitom elegantně úsporně uvedou do děje, jsou srovnatelně boží s těmi, jaké Snyder naservíroval ve Watchmenech. V tu chvíli jsem se začal usmívat od ucha k uchu a věřil, že Snyder má pořád v sobě toho frajera, co si kdysi kariéru otevřel Úsvitem mrtvých. Jenže zbytek jeho prvotinu nijak nepřipomíná. Prostředí nevyužité, postavy nezajímavé, dynamika až na pár okamžiků skoro žádná a černého humoru zoufale málo. Když už se nějaký ten pokus o vtípek objeví, zabije ho debilita samotného zpracování (potřebujeme dostat zombie na nášlapné zařízení, ale nestrčíme ji tam - PUSTÍME JI, aby si k němu sama došla). V rámci námětu nějaké ty nosné nápady nechybí, ale ničemu nakonec neslouží. Nový druh zombie tam byl... proč? Být ve filmu běžné nemrtvé potvory, nic moc by to na výsledku nezměnilo (že jeden chytřejší dokáže lépe stopovat, to už jsme viděli mnohokrát). A zasazení do Las Vegas? Tady Armáda mrtvých padá na hubu úplně nejvíc, protože město hříchu nijak v rámci naturelu - vyjma úvodních titulků - nevyužije. Zkázu dokonává Snyder svojí kamerou, která půlku času ostří a druhou si hraje na portrét mód v iPhonu, takže se na film ani pěkně nekouká. A s takovou se člověk prostě těžko ubrání tomu, aby nezačal rýt do příběhu, jehož výchozí zápletka je samo o sobě nesmyslná a čím déle podívaná plyne, tím větší nesmysly tasí (hrdina chce zachránit dceru, ale od momentu ve výtahu na to na 20 minut prostě zapomene). Čekal jsem od Snydera ledacos, ale rozhodně ne nevýraznou nudu vykrádající Soudný den, z níž prakticky není cítit jeho rukopis. Spíš to vypadá jako kousek z pozdní tvorby Paula W.S. Andersona. A ne, to fakt není dobrá vizitka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám výhodu, že jsem to čekal horší, mnohem horší, především, když jsem viděl stopáž. Vlastně ta mě nalákala, říkal jsem si, jak můžou zombie filmy hodit na takovou stopáž. Dalo se to ustát i když dějové záplatky byly někdy až směšné, odsejpalo to slušným tempem, ale Dave Bautistu fakt nedávám, ten je herec a to i akční asi jako je lenochod dravá šelma. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Nanést masku na Richarda Cetroneho, který hrál krále zombie Zeuse, trvalo 6 a půl hodiny. (CinemaRanger)
  • Pro film byla natočena také scéna se striptérem, který měl ukousnutý kus penisu. Do závěrečné verze filmu se však nedostala. (HellFire)
  • V některých záběrech je zombie tygr skutečný tygr s make-upem. Při natáčení byl na place vždy k dispozici jeho trenér. V případě počítačem generovaného tygra se tvůrci nechali inspirovat jedním z tygrů Carole Baskin, který se objevil v seriálu Netflixu Pán tygrů (od r. 2020). (HellFire)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

13.06.2021

Režisér Zack Snyder má za sebou čerstvě zombie akční thriller Armáda mrtvých pro Netflix, se na streamovací službě alespoň coby v počtu zhlédnutí zaznamenal obří úspěch. Tím ovšem jeho spolupráce s… (více)

Reklama

Reklama