Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (974)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zajímavým způsobem zpotvořený film. Měl jsem z Hanny pocit, jako kdyby někdo vymyslel velmi chytrý příběh, pak ho poslal "tichou poštou" přes několik blbců a výsledek se zfilmoval. Hranice mezi genialitou a naprostou pitomostí je někdy tenká, zde se vytrvale přešlapuje tu na jednu, tu na druhou stranu. Natočené je to sice výtečně, ovšem až moc často jsem kroutil hlavou, jak debilní věci se zde dějí (a přitom by kolikrát stačilo jen trošku upravit scénář). Ke konci už jsem se na několika místech opravdu nahlas zasmál. Jo a závěrečná honička dvou hlavních ženských postav je prostorově řešená úplně nesmyslně, nepřehledně. PS: Mírný palec nahoru jen za postavu Blanchettové - takhle má vypadat charismatický záporák. 5/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Alica, bežím o život ako Lola, v krajine zázrakov v ére Jasona Bournea. Wright vsadil hlavne na audiovizualne cukrovinky, orámovanim filmu úvodnou a záverečnou scénou ukazuje druhoradosť príbehu a postavy iba ako figúrky. Odpovede na Hannin život neslúžia pre divákovo rozšírenie obzoru vedomostí, ale účelovo len k rozvinutiu ďalšej sekvencie. 6-7/10. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Nadzemský Wright! Je to ryzí, čisté a neučesané. Začíná to duševním klidem, končí vřískajícím sprintem - pakliže je divák přizván na elektronickou vlnu a podvolí se jí. Nad tím vším spínají ruce k anarchistické modlitbě Ch. B., s nimiž má vnímavý divák nejedny trvanlivé zkušenosti. Velmi naléhavé tóny! Nedefinovatelný pocit se dostavil v domě bratří Grimmů, v němž se kamera a prostor vpletli do sebe, vytvořili otočku o 360 a divák, vyděšený okamžikem, došel do neblahého extrému. Stačí trailer. Až na pubertální vsuvky/nelogičnosti... skvostně fungující film. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Saoirse Ronan - (Hanna) +++ Eric Bana - (Erik Heller) +++ Vicky Krieps - (Johanna Zadek) +++ Cate Blanchett - (Marissa Wiegler) +++ John Macmillan - (Lewis) +++ Tim Beckmann - (Walt) +++ Paul Birchard - (Bob) +++ Tom Hollander - (Isaacs) +++ Produkcia: Marty Adelstein, Leslie Holleran +++ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hanna je typický príklad filmu, ktorý nesadne každému. Spokojný nie som ani ja a to z mnohých dôvodov. Ak chcel režisér súboje, ktorých tu je dosť, podať vierohodne a reálne, mal sa sústrediť na boje z určitej vzdialenosti, pretože je ľahšie uveriť, že sa dieťa naučí perfektne ovládať streľbu zo všemožných zbraní. Naopak, dosť trápne vyznievajú scény , kde 40-kilová Ronanová likviduje päsťami 100-kilových chlapov. Hudba zaduní miestami dosť divoko a aj réžia celého filmu pôsobí ako nejaký druh experimentu. Chvíľu dobrodružný, potom akčný, následne road movie s love story, potom pre zmenu špionážny...no, je to bohate namiešaný koktail, ktorý drží pohromade len a len vďaka výbornej S. Ronanovej. Najviac mi sedela prostredná časť filmu, ale napriek kvalitnému hereckému obsadeniu, musím priznať sklamanie. 60%. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní hrdinka filmu pronese stejnou větu na začátku i na konci filmu. (Indy21)
  • Opuštěný zábavní park ze závěru filmu skutečně existuje. Jedná se oe Spreepark, dříve Kulturpark Plänterwald, a nachází se v Berlíně. (Blacker94)
  • V roce 2006 i 2009 se scénář k filmu objevil na seznamu nejlepších scénářů, které nebyly zfilmovány. (oje)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama