Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze (85)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to sci-fi seriál, ale seriál s několika sci-fi prvky - kosmodrom s meziplanetárními loděmi, moderní vlak a holoband (tuhle věc bych bral:-)). Seriál nejprve zpracovává psychosociální problémy, které nahrazují sociální problémy a jedná se o současnost a nedávnou minulost - hrozba terorismu, náboženský fanatismus, automobily a oblečení některých postav z 50. let, přítomnost mafie atd. Není to špatné, ale čekal jsem něco jiného, ale nevadí. Hlavně bych chtěl vyzvednout poslední díl za zfilmování jistých situací (nechci spoilerovat), které by ve skutečnosti nastaly, ale do filmu nebo seriálů se to nehodí a tudíž netočí. 1.řada je ukončena, ale samozřejmě by se dalo v příběhu pokračovat, s tímto stavem jsem spokojen. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda (bez pilotu) do 5. dílu pro někoho, koho moc nebere vůbec mafiánská tématika. Následují díly 6-9, který jsou krom posledních dvou, nejlepší. V seriálu jsem si oblíbil cokoliv se Zoye Greaston a s jejími rodiči, holobandy a jejich světem, roboty a jejich zprovozněním. Poslední 2 díly je důvod, pro jsem dal celkově 4*, jinak by to bylo za normální 3*. Kdo má rád BSG, Caprica mu odpoví, kde se vzali Cyloni, proč se jejich vůdkyně chovají tak jak se chovají. A poodhalí, co se myslí pod slovy ve znělce BSG “MAJÍ PLÁN!“ ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím občas dost divný dialogy, kdy lidi neříkaj, co by měli, aby osvětlili nějakou situaci, skutečnost... prostý sdělení fakt, která jsou pro situaci dost zásadní... hodně z věcí, co se občas dějí jsou hloupě "klasicky náhodný", případně rovnou blbý, ale co... Na druhou stranu z toho cítím prima scífko... Já nemusím laserový bitvy a tak, takže mi dost vyhovuje trochu komorní retro (často až do noir) atmosféra. K tomu slušnej vizuál... 3.ep.:tušim, že chápu podstatu "božskýho poslání" Zoe - good!! velmi good, ač mi to do teď přišlo hloupě "nábožně" podaný. Virtualizace NETu mi přijde v poho, zvláštní jsou ale VHS kazety a CRT monitory na fízlárně, ale to jde zas asi o "atmo", která - musím se přiznat - se mi zamlouvá. !! ... Budu pokračovat... zatím 3-4*--- poznámky pod čarou, spoilery: nesnáším postavu Clarice Willow - odporně mi připomíná Ilonu Csákovou, na 12-ti známých světech existuje 1ks revolučního procesoru, hmm...jasně... Co se týče globálního pojetí, sledujeme "elity", které rozhodrují o osudech, budiž... svět je ale jinak zoufale prázdný, i když to není znát. Zajímavá, ale i trochu hloupá mi připadá absence 3 robotických zákonů, ale on celej ten "vesmír" je takovej divnej... takže no problem....4* jsou asi jasné. Stupidit je tu fakt dost, zvlášní ale je, že mě nijak nepobuřujou, jen je sleduju, ale pořád se klidně bavím... dobré.. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem Capricy je to, že od ní všichni čekají druhou Galacticu. To je asi důvod, proč jsem se do tohohle seriálu ze začátku nemohla dostat. Tempo je pomalý, akce pomálu, a co si budeme povídat, hrdinové toho charisma taky nemají zrovna na rozdávání. Dokonce jsou tu postavy, který mě přímo štvou (hlavně Zoe Graystone, ztělesněná tak neskutečným nemehlem, že se nemůžu ubránit myšlence, čí je to dcerka / komu dala blow job). Prvních pár dílů je solidní nuda a proto to asi spousta lidí vzdala. Kdo vytrval, byl po zásluze odměněn. Ono to totiž nakonec ke Galactice nemá tak daleko, jak se zdá - psychologie, propracovanost příběhu, nečekaný zvraty, hrdinové dostávají řádsky na prdel, demagogie atd. Děj se rozjíždí podobně jako herci a posledních pár dílů jsem se od bedny prostě nehla. Kdybych hodnotila druhou půlku seriálu, dala bych 5 bez mrknutí oka. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk,který je díky bohu ukončený. Po všech těch fakt dlouhých pauzách,kdy se člověk bál,jestli dostane další díly,kdy je dostane a jestli je VŮBEC dostane. Skvělá hudba. Perfektní znělka. Propracované postavy,do puntíku. Propracované scénáře (již ne,tak vždy do puntíku),etc. Naprosto nekompromisní ukazovák,namířený zcela očividně proti křesťanství (bravo!!!). Neskutečně dokonale vyfabulovaný svět,vlastně několik světů,a každý jiný! Jen si vybrat. Vznášející se vzducholodě nad městem,jako vystřižené z Gothamu:) a hl.a především-vysvětlení,proč jsou C.y.l.o.n.i (CYbernetic LifefOrm Node),na lidstvo tak nastartovaní. Třešničkou na pomyslném BSG dortu,je ještě ukázka vzniku 1.organického Cylona atd. P.s.díky této sérii,také oceníte Blood and Chrome. Kterýžto má na Capricu,hned několik odkazů. Bude trvat hodně dlouho,než v této oblasti vznikne něco podobně,nepodbízivého. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (24)

  • Když Daniel (Eric Stoltz) a Joseph (Esai Morales) sedí na obědě, je přes ulici vidět firma s názvem Yagger´s. Yagger's je v reálu skutečná restaurace/sport bar nacházející se ve Vancouveru v provincii Britská Kolumbie, kde se Caprica a Battlestar Galactica (od r. 2004) natáčely. Původní logo a styl písma na markýze obchodu tak byly zachovány i pro seriál. (Caszidy)
  • Verze pilotu vydaná na DVD je delší a obsahuje některé scény, které verze odvysílaná v televizi neobsahuje. Naproti tomu ale ve verzi pro televizi byly digitálně upraveny a vylepšeny některé scény a přechody mezi scénami. Převážně se jedná o záběry Caprica City ze vzduchu. Nejzřetelněji lze tato vylepšení vidět u arény pyramidového týmu Bukanýrů Atlas Stadium, který má v DVD verzi střechu, zatímco ve verzi pro TV je "otevřený". (Caszidy)
  • Herečka Karen Austin (ztvárňující zde tchýni Josepha Adamy, Ruth) se objevila i v seriálu Battlestar Galactica, kde si zahrála jednu z členek kultu Gaia Baltara. (Elegnor)

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama