Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímku nemôžem uprieť silnejší príbeh, ktorý nenudí a udrží pozornosť celý čas. Všetko ostatné však nadchne iba málo. Príliš veľa účelovej sentimentality, príliš veľa cukríkových nahlúplych dialógov a príliš veľa náboženských traktátov zrážajú tento snímok výraznou mierou smerom nadol. Viem, že je to dosť od veci a úplne mimo, ale počas sledovania filmu ma dosť často napadala jedna absurdná otázka: "Čím sa tam vlastne tí ľudia živia?" Otec celý čas len leští surfy a trénuje dcéru, mama väčšinou v kuchyni alebo s deckami, hlavná hrdinka chodí do nejakej divnej sektársko-náboženskej školy so zameraním na cestovanie po svete za katastrofami, a všetci spolu vo voľnom čase len surfujú a surfujú.... No, niekto si to vie zariadiť. Ale to len tak naokraj, s filmom to nijak nesúvisí, len mi to prišlo trocha čudné, nič viac. 55/100 ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Filmy se sportovní tématikou nejsou zrovna mým šálkem kávy, navíc když jejich happyending je jasný od úplného začátku. Soul Surfer je ale výjimka, která potvrzuje toto pravidlo. Možná díky vynikajícímu výkonu AnnySophie Robb, možná díky dojemným scénám v Thajsku, možná díky nálepce "podle skutečné události"... A možná taky bez jakéhokoliv důvodu, prostě jen PROTO. Když máte víru, je možné všechno, úplně cokoliv.. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

„Život je podobný jako surfování. Když se ocitnete v zóně dopadu, musíte hned zase vstát, protože nikdy nevíte, co vám přinese další vlna. A když máte víru, je možné všechno, úplně cokoli.“ - Bethany Hamilton. Houževnatost téhle malé a celkem křehké dívenky mě zatlačila do křesla. Tady se snad dá jen smeknout klobouk. Filmové zpracování skutečného příběhu sice má své mouchy, dobře o nich vím, přesto hodnotím vysoko. Je dobré to nevzdat a prát se dál, ať se člověku přihodí v životě cokoli.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, ktorý svojim spracovaním aj hereckými výkonmi je dobrým priemerom, no posolstvo to dáva hore a že sa tu objavia aj kresťanské vsuvky, no a čo? To už chceme aj toto zakazovať, už vo filmoch nemôže byť ani veriaca postava a keď sa tak stane potom hodnotením film ponoríme? Bethany Hamilton je nasledovaniahodný príklad pre mnohých ľudí s ťažkým osudom a skutočné zábery pri záverečných titulkoch boli osvedčením myšlienky, že vždy sa oplatí žiť. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasický, typicky americký hrdinský teenage film v "twillight-ovém" obalu. Nechyběl ani klasický a pro americké filmy typicky přeslazený happyend. Chápu, že je to film podle skutečné události. A s filmy s takovýmto tématem, podle skutečné události, hodně soucítím, ale takovéto filmové zpracování si Bethany Hamilton podle mého názoru nezasloužila. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Bethany Hamilton se účastnila střihu filmu. Podle ní byl útok žraloka ve filmu moc intenzivní a vyzvala filmaře k tomu, aby jej zmírnili. Prozradila, že během samotného incidentu byli všichni klidní. (Michi88)
  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)
  • Film se natáčel v roce 2010 na Havaji a na Tahiti. (Fjera)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama