Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak hororově komediální film jsem dlouho neviděla a tahle vize Santa Clause požírajícího děti mi zjevně navěky naruší onu image laskavého staříka v červeno-bílém hábitu, kterou tak vehementně prosazuje Coca Cola. (Ještě štěstí, že u nás nosí dárky Ježíšek.) Dle traileru jsem sice čekala něco lehce jiného (Santa se dostává na scénu až v druhé polovině filmu), ale nelituju, protože tenhle finský mix se zlověstně se tvářící pohádkovou bytostí, kradenými radiátory, drsným chlápkem s výbornými brýlemi a vtipnou angličtinou mi sedl skvěle. Za dokonale absurdně geniální závěr přihazuju pátou hvězdičku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skutečný Santa bičoval zlobivé děti, až krev stříkala a nezbyly po nich ani kosti. Ano, tak to nejspíš bylo, a proto ho uvěznili. Jenže netušili, že v budoucnu přijde někdo, kdo si bude chtít na Santovi namastit kapsu. Jenže ten někdo zapomněl na elfy. Ne elfy z Lothlórienu, nýbrž temné elfy....hodně temné.... Tak samozřejmě by to mohl být býval masomlejn v přímém přenosu, ale ne nutně. Rozervaná těla a utržené hlavy zde nahradily kutálející se helmy a úplně to stačilo. Koneckenců i na rozervaná těla dojde, jenom trochu jiná. Řemeslně výborné, kluk dokázal hrát jen výrazem obličeje, napětí, zima a neohrožená trojice lovců sobů, co je vyměnila za elfy a Santu. Nasazení v prime time o Vánocích by nebylo od věci. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Finsko-norsko-francouzsko-švédský snímek „Rare Exports“ je rozhodně podívanou, která dovede překvapit. Je to správně temné, jak jen severské filmy dovedou být, ale přitom je to i divácky zajímavé, ať už proto, že je zde dětský hrdina a jeho pohled, anebo proto, že to vizuálně prostě vypadá dobře a bylo vidět, že na téhle stránce si dal Jalmari Helander hodně záležet. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle byla kouzelně ujetá volovinka, která mě od základů velice překvapila. Asi vyměním Rare Exports za Grinche, ať mám o Vánocích nějakou změnu. Kromě asi nějakých 15 minut, kde mě ten hlavní naprosto příšerně roztomilý klučina dost otrávil svými chytráckými žvásty v jedné své boss roličce, se pro mě stává RE nejzajímavějším vánočním filmem všech dob. Nakonec mi ani nějak nevadilo, že snímek sleduji v dubnu. Celé mě to uneslo o čtyři měsíce zpátky a užívala jsem si plnými doušky. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na základe 2 krátkometrážnych "Rare Exports" srandičiek, ktoré však pre mňa boli iba príjemnými jednohubkami aké by sa mi ale viac krát pozerať nechcelo, vystavali tvorcovia tento krásny, plnohodnotný, vianočný skoro horor. Objavenie pôvodného Santa Clausa, ktorého kvôli bezpečnosti detí zaživa pochovali vo Fínskom pohorí, je fajnovým, atmosférickým, severským príbehom, ktorý chytí a nepustí. Krásny zimný audiovizuál, sympatické a neopozerané herecké obsadenie, skvele nasadené tempo, ktoré postupne prituhuje, luxusne vyvážená atmosféra i postupné odkrývanie príbehu a k tomu určitá detská fantasy stránka, ktorá našťastie vôbec nepôsobí otravne, naivne či infantilne. To všetko smeruje k našlapanému, akčne ladenému záveru, ktorý síce nie je 100%ný, ale uzavrie to ku spokojnosti diváka a ešte to aj bonusovo previaže so spomínanými kraťasmi. Potenciál síce nebol dokonale využitý a podobne ako napr. u nedávneho "Sint" by človek v určitých úsekoch čakal viac, no komplexne som veľmi spokojný a určite si to ešte pozriem znovu, minimálne cez ďalšie Vianoce. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama