Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (142)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď mluvíš, jakoby si Yoda šlukl kyseliny a zabloudil na obchodní jednání." Tak to je hloupá narážka, protože tímto způsobem ve filmu mluví a jednají úplně všichni. Nicméně "zaseklý" Jeff, zarputile sledující stopu Znamení ve formě Kevina, mě celkem zaujal, jeho nafoukaný bratr Pat, který se snažil nepropíchnout si parohama střechu svého Porsche, taky měl své chvilky a ani lesbické pokušení jejich matky mě nijak nepobouřilo. Jenom to na mne bylo příliš pomalé, abych se u toho dokázal skutečně pobavit. ()

Kimble 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film, u kterého jsem po většinu času jen nevěřícně kroutil hlavou. Pominuli-li technickou stránku v čele s otravným zoomováním kamery, tak nevyužitý potenciál námětu tkví především v nerozhodnosti tvůrců jakým způsobem a co vlastně chtějí točit. Jejich experimentování mezi různými formami přístupu k látce ústí v prázdný civilní příběh, jenž plyne v křeči až do osvobozujícího závěru. Plochý nezávislý snímek bez jakéhokoliv prvku invence, natož inovace, by se snad měl vymezit jako samostatný žánr. Jeff Who Lives at Home by pak vykazoval nemalé ambice stát se jeho demonstrativním příkladem. ()

Reklama

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Tenhle film jsem chtěla vidět ve Varech, ale nějak jsem se k tomu nedostala, tak jsem si ho pustila po příjezdu domů. Vzhledem k tomu, že se promítal i jako závěrečný snímek v letním kině poslední večer festivalu, tak jsem čekala něco skvělýho a hlavně aspoň vtipnýho. Většina postav mi byla vyloženě nesympatickejch, a to bohužel zejména dva hlavní hrdinové - bratři. Chápu, jaká měla bejt pointa snímku, ale nějak s takovym pojetim světa asi ani moc nesouhlasim. Jediný, co mi celkem přišlo zajímavý (a možná by to stálo za samotnej film). byla postava Susan Sarandon a její neznámý ctitel, resp. ctitelka... Přece jen z její strany asi chtělo velkou odvahu vyjít si se svou kolegyní (ač to nakonec skončilo jen na mostě), když očividně na ženy nebyla. Navíc se mi vůbec nelíbí točení filmů roztřesenou kamerou bez stativu. Vim, že to je teď populární, ale mně je to při sledování filmu nepříjemný. Nevim, jestli jsem se vůbec někdy u tohodle filmu zasmála. Možná jednou dvakrát? Snad ano... Ale to je na komedii dost málo. Suma sumárum mě tenhle snímek ničim nezaujal a znova bych si ho rozhodně nepustila. ()

Kellerman 

všechny recenze uživatele

Moc fajn indie pohodovka,která mi bezvadně vyspravila náladu poté,co jsem nesehnal lístky na Hanekeho Lásku.Jason Segel je pro mě v současném komediálním světě numero uno a ani tentokrát nezklamal.Žádný přelom,ale kdo by to od podobného filmu taky čekal? Pobavilo,rychle uteklo a zanechalo příjemné pocity,nic víc jsem nežádal. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Jeff Who Lives At Home je ve své podstatě nesmírně sympatický film ve svém pojetí k vesmírnému řádu, přesto ale jako celek příliš nenadchne. Film se prezentuje jako komedie, ale z větší části bych děj popsal jako drama a už vůbec bych nesrovnával s produkcí Apatowa. Zda budete zápletku považovat za prvoplánovou a nudnou nebo se vcítíte do Jeffa a zjistíte, že děj se vám snaží říct mnohem víc, to je na vás. Technické zpracování odpovídalo očekáváním, chvílemi se zatřepala kamera, ale nic v toho času moderním profesionálně amatérském hávu, který dokáže spolehlivě zkazit kdejaký zážitek a s přihlédnutím k nižšímu rozpočtu se dá odpustit. Stejně tak velmi jednoduché a neustále se opakující hudební téma je překvapivě funkční, což ani nemuselo být úplně záměrné. Jason Segel opět nezklamal, nejen, že je skvělým komikem a hudebníkem, ale jeho talent je mnohem širší. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Slovom "znamenie", ktoré sprevádza takmer celý film, sa Jeff (Jason Segel) odvoláva na rovnomenný film z roku 2002, v ktorom si zahrali aj Mel Gibson či Joaquin Phoenix. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Jeff (Jason Segel) zdvihá zvonící telefon, se ozve pípnutí charakteristické pro přijetí hovoru, avšak Jeff žádné tlačítko pro přijetí nestiskl. (Ignus.cz)
  • Režiseři snímku Jay a Mark Duplassovi údajně proplakali celou premiéru filmu. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama