foto

Jason Segel

  • nar. 18.1.1980 (37 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jason Jordan Segel se narodil 18. ledna 1980 v kalifornském Los Angeles jako prostřední ze tří dětí. Má sestru Alison (1986) a je otevřeně židovským občanem. Tento 194 centimetrů vysoký milovník Disneylandu a klasického rocku byl v období svých školních let nadaným basketbalovým hráčem a také pianistou.

Jason osobně napsal píseň, kterou zpívá, jako Nick Andopolis, pro hlavní dívčí postavu Lindsay v jedné z epizod úspěšného seriálu Machři a šprti. Postavu Lindsay ztvárnila herečka Linda Cardellini, se kterou Jason dokonce jednu dobu chodil.

Jako většina herců začínal působit ve filmech v poněkud bezvýznamých rolích. Jeho kariéru odstartoval v roce 1998 film POSLEDNÍ MEJDAN, kde si zahrál "meloun-chlápka" Matta. Ještě téhož roku začal s natáčením MACHRŮ A ŠPRTŮ a také spoluúčinkoval v černé komedii MRTVÝ NA UNIVERZITĚ nebo v komediálním dramatu SLC PUNK! Jako stálá postava se v letech 2000 - 2001 objevil v seriálech KOLEJ ZÁKLAD ŽIVOTA nebo KRIMINÁLKA LAS VEGAS. V roce 2002 učinkoval v komedii ULEJVÁCI, avšak o rok později vystřídal komedie za thriller s názvem ZKURVENÁ NOC, kde si zahrál postavu Leona.

Od roku 2005 ho můžeme sledovat v jedné z hlavních rolí veleúspěšného sitkomu HOW I MET YOUR MOTHER. Hraje zde Marshalla Eriksena - mladého právníka a také snoubence své milované Lilly. V průběhu natáčení HIMYM se rovněž chvíli věnoval roli kamaráda Jasona v komedii ZBOUCHNUTÁ. Konečně jako hlavní postava vystoupí v roce 2008 v romantické komedii FORGETTING SARAH MARSHALL, ke které sám napsal scénář.

Jakub "Happykubas" Šťastný

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Adventurer's Handbook
The Discovery
Undercover Cop
2015 Konec šňůry
2014 Sex Tape
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
2012 Čtyřicítka na krku
Zásnuby na dobu neurčitou
2011 Jeff, který žije s mámou
Kamarád taky rád
Mupeti
Zkažená úča
2010 Gulliverovy cesty
Já, padouch
2009 Kámoš k pohledání
2008 Kopačky
2007 Zbouchnutá
2005 S lehkým srdcem
2004 LolliLove
2003 Certainly Not a Fairytale
Zkurvená noc
2002 Ulejváci
2001 North Hollywood (TV film)
1999 New Jersey Turnpikes
1998 Mrtvý na univerzitě
Poslední mejdan
SLC Punk!

TV seriály

2014 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Seber se (S09E18)
Jak vaše matka poznala mě (S09E16)
2011 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Výzva přijata (S06E24)
Památky (S06E23)
Dokonalý koktejl (S06E22)
další epizody (12)
2010 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Planý poplach (S06E12)
Teorie o mořské panně (S06E11)
Prokleté Díkůvzdání (S06E10)
další epizody (25)
2009 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Poslední cigareta v životě (S05E11)
Okno (S05E10)
Fackodání 2: Facka vrací úder (S05E09)
další epizody (24)
2008 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Malá Minnesota (S04E11)
Rvačka (S04E10)
Naháč (S04E09)
další epizody (20)
2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Platinové pravidlo (S03E11)
Nervy (S03E10)
Fackodání (S03E09)
další epizody (22)
2006 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Vánoční cenzura (S02E11)
Barneyho bratr (S02E10)
Sázka o facku (S02E09)
další epizody (22)
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Limuzína (S01E11)
Ananasový incident (S01E10)
Břicho plné krocana (S01E09)
další epizody (11)
2001 Alias (TV seriál)
Kolej, základ života (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Machři a šprti (TV seriál)

TV pořady

2016 Oscar 2016 (TV pořad)
2013 CIRCUS HALLIGALLI - Best of (TV pořad)
2012 People's Choice Awards 2012 (TV pořad)
17th Annual Critics' Choice Movie Awards, The (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(754)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace