Reklama

Reklama

U Hany Hegerové

(pořad)
Hudební
Československo, 1968, 15 min

Obsahy(1)

Návštěva u slavné šansoniérky a její vzpomínka na vystoupení v pařížské Olympii... V hudebním portrétu proslulé české šansoniérky Hany Hegerové (*20. 10. 1931 – †23. 3. 2021) mj. uslyšíte "Žárlivost", "Comme ci, comme ça (Jakž takž)", "Mashed Potatoes (Šťouchané brambory)", "L’ivrogne (Opilec)", "Everybody Loves My Baby (Každý miluje mé dítě)", "Píseň o malíři" a "Anna Marie". (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sud 

všechny recenze uživatele

Kratičké nostalgické vzpomínání jedné nevšedně půvabné a charismatické zpěvačky na prosluněnou Paříž a z diváckého pohledu v proměnách času i na uvolněnou atmosféru šedesátek. A Píseň o malíři je jedna z nejkrásnějších písní, které kdy Hana Hegerová nazpívala. 70%. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příjemné na pokoukání, na poslech. Vzpomínky na Paříž, která "nemá dovolenou nikdy" , na zmrzlinu, která "mimochodem moc dobrá nebyla", jsou přes černobílý formát velmi barevné... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je součástí dokumentu z roku 1968 Písničky, šansony, vzpomínky. Hegerová krátce vzpomíná na své vystoupení v pařížské Olympii a pak si zazpívá písničku u malíře Píseň o malíři. Takový ten typický archivní snímek, který když se vytáhne 1x za deset let, tak to stačí. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skromný – a snad i proto tak silný a otevřený - střípek z domova jedné z největších českých zpěvaček, který napovídá, že tento domov není – jako u těch nejvýznamnějších malířů – omezen na čtyři stěny ateliéru, ale že postihuje ten nejšiřejší svět. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama