Reklama

Reklama

Písničky, šansony, vzpomínky

(TV film)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2006, 33 min

Hrají:

Hana Hegerová

Obsahy(1)

Střihový dokument s hity Hany Hegerové z 60. let. Uslyšíte mj. písně Zhasněte lampiony, Zlá neděle, Petr a Lucie, Milord, zhlédnete také její slavné vystoupení v pařížské Olympii v roce 1967. (Česká televize)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument, který střihovou formou nabízí divákům 4 klipy Hany Hegerové a jako bonus dostaneme vedle krásných písní i krátký dokument o návštěvě Paříže. Zajímavý pořad z archivu, který tam nemá co dělat a má se sem tam divákům rozhodně připomenout. Rok vzniku tohoto hudebního dokumentu je 1968! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kvalita, kvalita, kvalita... 1) Neznám jediný song Hany Hegerové, který by nebyl vynikající nebo alespoň výborný. Takovou bilanci jsem nezaznamenal u nikoho jiného. 2) Písně z šedesátých let považuji i v této silné konkurenci za jednoznačně nejlepší. Svůdná kočka s jiskrou projevuje ve skvělých šansonech něhu i dravost. Tehdejší televizní písničky, předchůdce dnešních videoklipů, vytvářeli nejlepší tvůrci z oboru (Jan Roháč, Vladimír Svitáček a další). Minimalistické filmové prostředky podtrhují taneční a herecký talent zpěvačky. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky podivný slepenec pěti samostatných krátkých filmů natočených v 60. letech, konkrétně čtyř hudebních klipů, přičemž jeden z nich je parodická cover verze, a jednoho dokumentu. Větší smysl má hodnotit každý film zvlášť, bohužel ve zdejší databázi se z těch pěti nacházejí jen dva, a tak to musím udělat tady: 1) Zhasněte lampiony (režie Ján Roháč, Vladimír Svitáček; Československo 1962) ***, 2) Zlá neděle (režie Ján Roháč, Vladimír Svitáček; Československo 1963) ****, 3) Milord (režie neuvedena; Československo 1964) ****, 4) Petr a Lucie (režie neuvedena; Československo 1967) ****, 5) U Hany Hegerové (režie Zdeněk Kopáč; Československo 1968) ***. -------- V titulcích filmu uvedeno: název Televizní písničky, šansony, vzpomínky Hany Hegerové. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama