Reklama

Reklama

Mike Weiss (Evans) je poněkud záhadný, ale skvělý mladý právník na vrcholu svých schopností. Je to ale také narkoman. Mike neustále bojuje o udržení rovnováhy mezí svými dvěma protichůdnými světy, kde se rychle žije – světem prostitutek a pouličních grázlů a světem energických advokátů a soudců. Když se zdravotní sestra na úrazovce Vicky (Shaw) v práci nakazí kontaminovanou jehlou, Mike a jeho přítel a partner Paul Danziger (Kassen) se neochotně ujmou jejího případu. Jak se do případu noří, zjišťují, že u významného poskytovatele zdravotní péče funguje rozsáhlý systém korupce, který za zisk dává všanc lidské životy. Mladí advokáti se rychle octnou uprostřed soudní pře, která bude tou největší a nejnebezpečnější v celé jejich kariéře. V případu je na ně vyvíjen ohromný tlak; pokud neuspějí, budou zničeni, ale protože jsou plni odhodlání, bojují dál. Mike se snaží odhalit pravdu a ocitá se v nejtěžším zápase svého života, a to nejen proti skvěle placeným advokátům odpůrce, ale i proti vlastním, osobním démonům. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Millennium Ent. // Počet premietajúcich kín v USA: 5 // Otvárací Víkend USA: $29,175 // Za rok 2011 tu máme ďalšiu výbornú drámu z právnického žánru. Oproti Lincoln Lawyer je to jednoduchšie, menej dramatické, ale rovnako dobre zahrané......... 95% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata mám ve velké oblibě, ovšem tak populisticky zpracovanou podívanou z tohoto prostředí jsem snad ještě neviděl. Téma injekčních stříkaček do nemocnic mě tedy osobně hodně bavilo, bylo zajímavé, poučné, dost často jsem kroutil hlavou, jak je možné, že se vůbec něco takového mohlo stát, respektive se pořád děje, jak prozradil závěrečný epilog, který mě ovšem zároveň i pěkně nasral, ale tohle je prostě realita dnešních dnů. Takže téma v pohodě a je přitažlivé o to víc, že to je natočeno dle skutečných událostí, to zpracování ale zkrátka vážně krutě drhne. Samozřejmě, v první řadě mi tedy vadilo, jak strašně nesoudně a nepřiměřeně tlačili tvůrci káru těm „hodným“, zatímco z druhé strany udělaly pomalu padouchy na úrovni snad až nacistů. Ano, karty těch dobrých a těch zlých jsou zde sice rozdány přesně tak, jak by to mělo nejspíš vnímat i veškeré publikum, ale jsem přesvědčen, že by to právě to publikum pochopilo i samo, bez všech těch tvůrčích, okatých poukazováních, na čí straně má divák stát. A chvílemi mi to tak díky těmto berličkám přišlo až trapné. Spád to pak sice má docela slušný, čímž se sice na jednu stranu podařilo odbourat nudu, ovšem na druhou stranu mi to vzhledem k obsáhlosti celé kauzy přišlo opravdu hodně povrchní, což odnesli i postavy, se kterými se nedalo jakkoliv ztotožnit či sympatizovat, prostě šup, šup, ten řekl tohle, jinej udělal tohle, ona se zapříčinila o tohle a tamten dopadl takhle. Mezi to dvě, tři fakta o daném problému a nazdar bazar. Film jinak nedisponuje ani žádnou atmosférou a momenty napětí se sice občas vyskytují, ale ve většině případech jsou pak obratem spolehlivě zazděný. A ještě bych se chtěl vyjádřit k výkonu Chrise Evanse, který mě tedy na rozdíl od ostatních uživatelů nijak neuchvátil. Jako sympaťák z romantických ptákovin je mnohem funkčnější, o jeho superhrdinské postavě Captaina Americi ani nemluvě, pro tu byl zrozen, tyhle dramatické role pro něj nejsou ale prostě úplně nejvhodnější. Vpich je každopádně ale zkrátka určitě zajímavá podívaná, která ovšem podle mě doplatila na poměrně dost nekvalitní tvůrčí tým. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Kapitán Amerika je pěkný kvítko. Drogy kouří, šňupe a píchá si je. Ale je to dobrý právník a bojuje za to aby v každé nemocnici byla bezpečnostní jehla a nestávali se v nemocnicích nehody a sestry tak neonemocněli žloutenkou typu B, C a HIV. Chris Evans hraje super a těch 100 minut právnických keců včetně jeho bohémského života utečou v celku rychle. Film je podle skutečné události a nebyl vůbec špatný. 70% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Právník s nosní přepážkou vysmaženou kokainem, ale srdcem na správném místě, se rozhodne bojovat nikoliv za práva Američanů, co uklouzli na banánové slupce nebo strčili psa do mikrovlnky, ale za bezpečí zdravotnického personálu...Chvályhodný krok a průměrná právničina bez dramatičnosti a síly například Insidera nebo Civil Action...Velmi slušný Evans... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že tento se nedostal příliš do podvědomí fanoušků. Pohrává si s nepříjemným tématem, které je problémem nejen v Americe. Mark Kassen udělal odvážnou a zajímavou věc. Jako herec příliš nepřesvědčuje, ale od toho je tam (pro mě nedoceněný) Chris Evans. Těžko se to ale hodnotí, protože film těží ze skutečného příběhu, který je sám o sobě zajímavý a tady je zkrátka převeden do obrázků. Rozhodně nelituji, že jsem to viděl a určitě to doporučím dál, protože tento snímek má, co nabídnout a co sdělit. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je natočen podle skutečné události, jejíž zfilmování posvětil skutečný Danziger, který byl osloven vynálezcem injekčních stříkaček, chránících zdravotnické pracovníky před infekcemi. (Patw)
  • Všech 7 tetování, které můžeme na Mikeovi (Chris Evans) vidět, jsou hercova autentická tetování. (Kodousek)

Související novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama