Reklama

Reklama

Autobus se zaměstnanci jede na firemní výlet, pak se zastaví na mostě, který je v rekonstrukci. Jeden z nich, Sam, se řízne o sedadlo do prstu a při pohledu na krev má předtuchu, že most spadne a zemře mnoho lidí, včetně jeho kolegů a přátel. Na nic nečeká a přesvědčí své přátele, spolupracovníka a šéfa, aby opustili most, že se brzy zhroutí. Tím, že ho uposlechli, si zachránili životy. Agent FBI Block má s touto skutečností problém. Ví sice, že Sam se na zhroucení mostu nijak nepodílel, ale chce vědět, jak je možné, že tušil, co se stane. Po zádušní mši za zemřelé kolegy jsou Sam a jeho přátelé osloveni místním koronerem, který je varuje, že smrt nelze podvést. Všichni si myslí, že to jsou jen řeči, a neberou na jeho varování zřetel. Jenže tyto nic netušící duše neměly přežít! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (690)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hororům se cíleně vyhýbám, ale Nezvratný osud 5 mě teda pobavil. Vítejte ve světě, kde se furt něco porouchává, mosty se hroutí, z ventilace vypadávají šroubky, elektrické kabely praskají a lidé se chovají jako idioti. Předchozí díly série jsem naštěstí neviděl, ale fakt by mě zatraceně zajímalo, čím se asi tak mohou odlišovat. Jako jedna epizoda Akt-X by to asi bylo snesitelnější, jinak jsou to takové Stopy hrůzy v audiovizuální podobě. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý remake ;-) Nezvratného osudu se vytasil se zajímavým trumfem, ale místo toho, aby jej rozumně využil, spláchnul ho do záchodu. Nápad, že vraždou jiného člověka od sebe prokletí nabožáci smrt odlákají, je totiž hodně fajn. Z toho mohl být pořádně depresivní, tíživý, vážný horor. Ale ono nic, zase je to spíš sranda pro teenagery, byť v několika scénách dost napínavá a celkově dostatečně dobře zpracovaná. Je to určitě lepší než katastrofální čtyřka (a průměrná trojka), ale stejně jsem trochu zklamanej, protože kdyby si tvůrci s tím novým nápadem líp pohráli a sérii odklonili do jiných vod, mohla být z FD5 velká pecka. Takhle je to jen celkem dobrá zábava na jedno zkouknutí. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá dáma s kosou – přece jen tradice je tradice… i když taková mačeta je teď na špici v popularitě sečných zbraní… se stává záludnější, čím víc se 3D technologie nabízí nezbytnější. A že si Steven Quale s divákem patřičně pohrává. Pětka si udržuje svižné tempo a odhaluje nástrahy šité přímo na míru – už vím z čeho rostou budhům břicha – je to z přejídání rýžových koláčků. Popravy jsou náležitě all inclusive podávané pouze ve vybraném trojrozměrném obalu. Pro fanoušky série je to jasná volba. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nezvratný Osud 5 by mohl být krásným zakončením celé série, ale všichni bohužel známe nenažrané producenty, takže se obávám, že tomu tak nebude. Přesto musím říci, že pětka hravě strká do kapsy předchozí dva průměrné díly a znovu vrací sérii do velmi zábavných sfér. Prvním dvěma dílům se rovna nemůže, ale má svá nesporná pozitiva. PLUSY: Rozhodně casting. Po otřesném minulém díle a o něco méně hrozné trojce se pátému dílu podařilo dát dohromady skutečně sympatickou partu přeživších (včetně té záměrně otravné postavy). Dalším je návrat Tonyho Todda, který dokáže i těmi pár minutkami svého účinkování pozvednout celý film. A v neposlední řadě první tři samostatné smrtící scény - tedy gymnastika, akupunktura a operace. ZÁPORY: Chloubou prvních dvou filmů (a částečně i třetího) byly vždy úvodní vize. Proto nechápu, proč se autoři opět rozhodli pro silniční neštěstí? Jediným důvodem, proč bych případně chtěl vidět i šestí díl, by byla pořádně zpracované vlakové neštěstí, případně třeba zřícení věžáku. Úvod pátého dílu byl ryze průměrný a kvalitou byl spíš u čtvrtého dílu. Bohužel nutností je i procházení přeživší partičky tou naprosto stejnou rutinou, kdy se postupně dozvídají, "co se to tu ku*va děje." Vím, že je to nezbytné, ale už to vážně začíná nudit. Také závěrečné zúčtování mezi poslední trojkou bylo dost nezáživné, ale naštěstí úplný závěr filmu to dostatečně napravil. Celkem tedy zasloužené 4 hvězdy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Osud nezvrátíš, i kdyby sis cpal prsty do krku sebevíc! Přesvědčí se o tom už pátá skupinka odpudivých teenagerů. A navzdory mnohým výblitkům místních mudrců, kteří zajisté postrádali hlubokou psychologickou sondu do charakterů jednotlivých postav, trochu toho "strhujícího", živočišného baletění či snad filosofickou partičku šachu s bledým jezdcem, je to pořád náramná legrace! Úvodní katastrofka výživná a následující nehůdky jsou natolik roztomilé, že by se u nich zuřivá reportérka Planety opic (TV Nova) o půl osmé večer nepochybně udělala v živém vstupu! No, samozřejmě nesmírně pohrdám tím, že ti tupci ani po páté nezměnili tolik osvědčené schéma! Jaký by to mohl být hluboký artový zážitek, kdyby třeba ti mladí lidé dvě a půl hodiny debatovali v jedné místnosti o smrti a plynovém ohřívači vody a chcípali u toho nudou! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (28)

  • Začátek filmu s bortícím se mostem představuje se 4 minutami a 44 vteřinami nejdelší úvodní katastrofickou scénu z celé série. (Linkyc)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama