Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem u filmu Czech Made Man napsal, že Tomáš je naděje, která jednou natočí opravdovou pecku, netušil jsem, že už se stalo. PIKO je film, který v české kinematografii chyběl - něco mezi regulérním filmem, dokumentem a na závěr se nabídne i "beseda" s protagonisty a lidmi, které ve filmu ztvárňují. Nicméně tohle všechno do sebe krásně zapadne a hlavně to na člověka zapůsobí tak, jak má. Když tenhle film skončil, nebylo mi dvakrát veselo, ale na druhou stranu jsem věděl, že jsem právě viděl něco, co (speciálně v Česku) dlouho nebylo a hlavně jsem si potvrdil, že Tomáš je opravdu talent, který pokud neskončí u Ordinací a podobných *cenzurováno*, tak může do naší kinematografie přinést nejeden zajímavý a originální film. Další plus za Rostislava Nováka, jehož talent byl konečně rozpoznán. Tady zkrátka musím jen chválit, prakticky není co vytknout. Od filmu jsem nečekal nic, ale dostal jsem maximum a přesně proto se dívám na filmy. 100 %. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ani piko, ani film o něm, a už vůbec ne být na něm není nic moc. Já jsem se tomu vždycky vyhýbal obloukem, protože nesnáším jehly a mám pořád rýmu, ale jednou jsem si trochu šńupnul a pak jsem cvrkal po garsonce 3 dny bez spánku a další 3 spal v kuse. Od té doby se mi drogy dost zhnusily a jejich konzumenti taky ()

Reklama

Rendiss 

všechny recenze uživatele

Hraný dokument, ukazujíc jak to tady vlastně bylo za "komára" s drogama. Na český poměry si myslím, že až zavádející. Jenže co se dělo za komára nikoho mladýho moc nezajímá, ba co víc, někdo ani netuší co se tady vlastně dělo. Film je to dost drsnej, ukáže se jaký jsou lidi závislý na drogách. Doporučuju hlavně mladý generaci polosmradů.. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska témy o ktorej tento dokument je je to na istých 5* pretože už konečne sa niekto odhodlal (a že práve Češi tak o to väčšie lebo do tochto majú oni najviac čo povedať) zrobiť dokument o tejto droge zla. Z hľadiska filmového a hlavne dokumentárneho nepôsobí až tak silno ako by pôsobiť mal. Dialógy su hlúpe, herecké výkony umelé a celé to na mňa pôsobilo dosť amatérskym dojmom. Ale chválim informácie ktoré sa v dokumente dozvieme, o začiatkoch, história, samotná látka, účinky, negatíva a pod. Koho táto téma zaujíma tak je toto povinný trip, koho nie zbytočne zabitý čas. 60% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

A třebas si mě ukamenujte, ale film Piko jako prevence proti tomu aby lidé začali brát drogy, funguje na 100%. Aspoň je vidět, do jakých sraček se člověk díky (nejen) pervitinu může dostat. stane se z ně troska, neschopná normláně fungovat. Ano, snímek má pár chyb, občasná herecká neschopnost, ale jako celek drží pohromadě a nízká stopáž tomu jen napomáhá.Za mě velmi slušných 76%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama