foto

Miloslav König

  • nar. 15.4.1984 (32 let)
    Postřelmůvek, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvent herectví na DAMU, kromě herectví se věnuje také hudbě. Vystupuje v mnoha především pražských divadlech, například na scéně Divadla v Dlouhé (Maškaráda, Fajdra, Vějíř s broskvovými květy), Divadle Na Zábradlí (Platonov je darebák, Gazdina roba, Záplavy), Divadle Disk (Konec masopustu) ad. . S Magdalénou Borovou připravili pro Divadlo Viola autorskou inscenaci podle povídky Jaromíra Štětiny Století zázraků. Od sezóny 2007/2008 je stálým členem DvD.

Od dětství hrál na klavír, pěvecký talent prokázal kupříkladu v hlavních rolích v muzikálech Michala Pavlíčka Obraz Doriana Graye (2006) v divadle Ta Fantastika Dáma s kaméliemi (2007). V roce 2008 vydal album Vysněné. Je členem seskupení Sestry sBorovy. Smíšené vokální těleso vzniklo v roce 2004, zpívá především lidové písně a spirituály. Byl zpěvákem kapely Velmi krátké vlny, která se prezentuje jazzovými rytmy (v roce 2008 v kapele z časových důvodů skončil). Před kamerou debutoval rolí mladíka ve filmu režisérky Alice Nellis Tajnosti.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

2014 Velvet Havel (divadelní záznam)
2013 Milostné písně
2010 Lékař své cti (divadelní záznam)
Obraz Doriana Graye (divadelní záznam)
PIKO
2007 Tajnosti

Dokumentární

2011 Kamenný příběh

TV pořady

2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
2013 Ceny paměti národa (TV pořad)
Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Čtení do ouška (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2012 Zvonky štěstí

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace