Ned (Paul Rudd) je beznádejný idealista, ktorý hľadá v každom a v každej situácii len to dobré, čo ho často dostáva do problémov. Dá sa ľahko nachytať na predaj marihuany uniformovanému policajtovi, a tak sa dostáva do väzenia. Po prepustení zistí, že ho odkopla priateľka. Bez bývania a práce hľadá útočisko u matky a troch sestier, ktorým postupne narúša ich životy. Liz (Emily Mortimer), najstaršia sestra, sa príliš sústreďuje na to ako byť perfektnou matkou, avšak popri tom si nevšíma, že jej manželstvo s dokumentaristom Dylanom (Steve Coogan) sa pomaly rozpadá. Po tom, čo Ned obráti jej život hore nohami, obracia sa na prostrednú sestru Mirandu (Elizabeth Banks), pracovitú žurnalistku. Rýchlo jej však spôsobí zmätok pri písaní dôležitého článku a je nútený obrátiť sa aj na najmladšiu, bisexuálnu sestru Natalie (Zooey Deschanel), ktorá má vzťahové problémy so svojou priateľkou Cindy (Rashida Jones).
Ako sa život každej zo sestier dostáva do krízy, zdá sa im, že Ned je vždy v centre každého nedorozumenia i napriek jeho dobrým úmyslom. Po sérii vtipných odhalení a priznaní si Nedova celá rodina si začína uvedomovať, že možno, čo sa týka viery v ľudí a úplnej dôvery k nim, Ned nakoniec nie je až taký idiot. (U_S_O)
Renton
Scénář: David Schisgall, Evgenia Peretz(17.11.2011)
Malarkey
Nezávislá Amerika jednou překvapí, podruhý odpudí, potřetí donutí k spánku a po čtvrtý byste si u ní nejradši podřezali žíly. Ta čtvrtá možnost je sice dost nereálná, protože Američani, když ty svoje nezávisláky točí, tak to většinou natočí s nějakým tím pozitivním závislákem, co ve filmu zvedne náladu, aby měli jistotu, že si toho místní Amerikáni všimnou. Tady Paul Rudd předvádí super výkon a ani Zooey Deschanel se nezapře. Celkově bych řekl, že příběh má štěstí na herce, protože se jich tam vystřídá vcelku slušná várka a u všech mám při sledování takový ten příjemný pocit. I tak je ale film takovou tou pohodovkou, který Vám ukáže životní moudra, o kterých už dávno víme a životní příběhy, o kterých jsme již několikrát slyšeli. Dokáže ale svým způsobem bavit a tím si ho dokážu vážit.(29.11.2011)
Superpero
Zápletka předvídatelná na sto honů, ale dudeovský Paul Rudd je prostě fajn. Díky silné hlavní postavě ten film funguje. Zasmál jsem se jen párkrát, ale nenudil jsem se. 70%(26.5.2012)
movie
Nevím, jestli nejsou čtyři hvězdičky až moc, ale já se bavil a docela sem se odregoval od drsnějšího humoru, kterému dávám posledních par let přednost. Paul Rudd tu hraje zcele bezelstného hipíka, jehož přehnaná dobrota a upřímnost ho přivádí do nepřijemných (rozuměj "vtipných") životních situací. Celé je to hodně odlehčené a bez děr, Paul Rudd je podlě mě ve své nejlepší roli a naprosto uvěřitelný.(9.12.2011)
B!shop
Cekal jsem komedii o kretenovi, co zacne prudit pribuzny a tu jsem sice dostal, ale ne nejakou vymastenou komedii, jak by se mohlo zdat, ale spis prijemne civilni tragikomedii. Rudd si tady strihnul pravdepodobne jednu ze svejch nejsympatictejsich postav a jako optimistickej, vsem duverujici, lehce naivni dobrak je naprosto perfektni. Ostatni ho sice vidi jako retardovanyho hipika a kolikrat k tomu fakt nema daleko, ale to je detail. Jinak pribeh pohodove odsejpa, reziser nijak zvlast netlaci na pilu a vyvarovava se vylozene trapnejch forku a pritom je furt cemu se smat. Trojka sester Ruddovi dobre sekunduje a vsechny jsou sympaticky, takze ja si vlastne nemam na nic moc co stezovat, ale objektivne to na vic nez hodne slusny 3* nebude.(9.1.2012)
BadoXXII
Our Idiot Movie. Ani jeden ťuk, nezasmial som sa ani raz a nefunguje to ani ako dráma. Sympaticky obsadené veľké nič a neskutočná nuda.(8.4.2012)
Slasher
Střídmá komediální fajnovka obsazená spoustou sympatických známých tváří v čele se zářným "eddievedderáckým" Paulem Ruddem. Rozesměje, dojme, zabaví... Favorit v kategorii Pohodička roku.(6.2.2012)
Darren
Velká škoda sympatického obsazení v takovém... ničem. Jesse Peretz by se na to měl vykašlat, podruhé mě přesvědčil že prostě neumí. 5/10(19.11.2011)
TeeAge
|| Scenár: Evgenia Peretz, David Schisgall | Hudba: ? | Produkcia: Anthony Bregman, Peter Saraf, Marc Turtletaub | Distribúcia: The Weinstein Company (US), Entertainment Film Distributors (UK), 20th Century Fox (Worldwide) | Štúdio: Dune Entertainment, Big Beach Films, Likely Story, The Weinstein Company | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: - $ ||(23.5.2011)
predators
Já se bavil každičkým neočekávaným! výjevem mluveného slova Paula Rudda především. Segry byly taky povedené kvítka a Ned jim pouze celou dobu ukazoval cestu. Pravda, nevědomky, ale v tom bylo to kouzlo. Rád jsem se tedy nechal bavit pozitivním nadhledem tohoto důvěřivého snílka... 75%(30.5.2012)
Segrestor
Tenhle film by měli přejmenovat na Our idiot director nebo rovnou a bez příkras na Our idiot movie and some shit. Není to ani komedie ani drama, tak co vlastně? Poetický film o jedné netypické rodině, kde se jeden z aktérů idiotsky dostane do vězení, ale rejža těží z malého dramatu jeho ještě víc idiotických sester? Děkuji, nechci více.(17.11.2011)
Flego
Mnohí si myslia, že byť naivným, pravdovravným, úprimným idealistom je pozvánkou k nálepke idiot. Možno sa to tak niekedy v tomto svete javí, ale to nie je chyba tých "idiotov". Nenápadný snímok so slušným obsadením je malou sondou do americkej rodiny a je len škoda, že záver bol príliš zjednodušený.(19.4.2012)
Janek
Paul Rudd to jednoznačně táhne (a vlastně celé osazenstvo), jeho postava je dobře napsaná: bezelstně upřímná (až hloupá), ale překvapivě situace netahají za mozek a dobře plynou. Já se nenudil a odpouštím trochu slabší finále. 70%(9.4.2012)
Ferry
Humor, to jsem přesně potřeboval :))(17.11.2011)
MonaSax
Tenhle film byl prostě hrozně sladký (myšleno dobře). Velice mi byla sympatická postava Paula Rudda. Bavila mně dost i role Elizabeth Banks a kupodivu mi tady ani nevadila Zooey, kterou od shlédnutí pár dílu The New Girl opravdu nemusím., není to špatná herečka, ale v tom sitcomu je opravdu směšná a otravná. Steve Coogan mi sympatický nebyl a Emily Mortimer taky moc nemusím. Všichni na Neda nadávali, ale nakonec to bylo on, kdo všechno spravil a uvedl na pravou míru. Mám ráda tyhle komediální rodinná dramata. Mezi jedny z nejlepších, co jsem viděla patří Little Miss Sunshine.(21.11.2011)
buldock
Film: 58%(20.11.2011)
blackrain
Ned byl pohodový chlápek. S ničím si nedělal těžkou hlavu a také tak proplouval životem. Choval se naivně, bezelstně a bezprostředně. Prostě takové velké dítě. V podstatě je tohle téměř obyčejný a možná až ničím nezajímavý film, který má jednu zajímavou a nezanedbatelnou vlastnost. Dýchá z něho pohoda a samozřejmě nezávislost. Paul Rudd je sympaťák.(19.4.2012)
joehot
Klasický "nezávislák z USA": mezi komedií a rodinným dramatem s absurdními postavami a pozitivním laděním. Odlišuje se snad jen vynikajícím obsazením a jakýmsi "nedotažením". Z podobného námětu by klidně mohla být druhá Little Miss Sunshine, OIB jede jen na půl plynu.(4.12.2011)
Joe321
Biografie penera. Ocení lidé, kteří na většinu otázek odpovídají "nevím" nebo "je mi to jedno". Pod název není moc co napsat. Jedině tak, že nebýt hereckého osazenstva, jednalo by se o silný průměr. Takhle si člověk úživá herce a více herečky. -"Nothing like two dudes and a dog making candles." -"Such a cliche."(27.1.2012)
hous.enka
Our idiot brother rozhodně není tou komedií, u které bych slzela smíchy. Ale celková myšlenka (bezprostřední brácha, který svět kolem sebe vnímá svým vlastním - bezelstným - způsobem, a jeho tři na pohled normální sestry) se mi líbila. Je to zkrátka další z těch zvláštně romantických komedií o rodině a jejích alternativách, kde je každý tak trochu blázen. Nedova expřítelkyně je tedy extrémně nesympatická a ten její přítel... je prostě takový domácí pomocník :D(19.11.2011)