Reklama

Reklama

Hektor je výstřední psychiatr, který je čím dál nespokojenější se svým zaběhlým způsobem života. Své přítelkyni Claře se jednou svěří, že si připadá jako podvodník - přestože ještě nic pořádného nezažil, nabízí rady pacientům, jejichž stav se ani trochu nelepší. A tak se Hektor rozhodne opustit svůj pošetilý, jednotvárný život. Vyzbrojen nezměrnou odvahou a zvědavostí dítěte se vypraví na cestu kolem světa v naději, že se mu podaří najít tajný recept na opravdové štěstí. A tak začíná hrdinské dobrodružství s velmi legračními výsledky. Film Hektorova cesta aneb hledání štěstí, který natočil režisér Peter Chelsom podle celosvětově úspěšného stejnojmenného románu, vypráví podnětný, vzrušující a veselý příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (139)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Presne takýto príjemný gýč som dnes potrebovala, so všetkým čo k tomu patrí a s dobrým humorom navrch. Nehovoriac o tom, že sa tam odrazu objavujú tváre ako Toni Collette, Skarsgard a Jean Reno, tak trochu sa čudujem, že sa upísali niečomu takémuto, ale rozhodne sa nesťažujem. Pegg je aj cez svoj zvláštny zjav obrovský sympaťák a Rosamund Pike síce oveľa viac vynikne v postavách, ktoré sú zložitejšie a nebezpečnejšie, no aj ako starostlivá partnerka ktorá nechce byť matkou je neskutočne kúzelná. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ve kterých hlavní hrdina utíká ze současného života cestováním. Naštěstí se pár takových filmů za poslední léta vyrojilo a tak to na první pohled vypadalo, že Hektorova cesta by také nemusela zklamat. Jenže zklamala. Herci třeba byli moc fajn. Simon Pegg, Rosamunde Pike nebo Jean Reno film zvedali o stupeň výš. Horší už to bylo se samotnou cestou za lidským štěstím. Film klasicky podrobil zkoušce dva rozdílné tábory. Jeden hledá štěstí v penězích a moci a druhý hledá štěstí v maličkostech. Jenže jednotlivé příklady jak v Asii, tak v Africe, byly tak nešikovně pospojovaný, že mě to spíš rozčilovalo, než abych si užíval přirozeně upřímný film. On takový totiž vůbec nebyl a sympatický Simon Pegg se mohl vynasnažit, ale náladu mi tímto filmem rozhodně nezlepšil. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Výplach mozků a příkladná ukázka manipulace médii. Simon Pegg se mohl více rozvášnit s nápady a konec mohl být trapně jednoduchý a tuctový a bylo by to asi lepší. Mně ale zrovna to kázání o tom, co je správná cesta, nevadí. To ať si každý přebere podle svého. Já měl problém s nudnýma pasážema a délkou filmu. Fakt si dám raději znovu dobrodružnějšího a hollywoodštějšího Waltera Mittyho. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak určitě... Je to naivní, kýčovitý a většině lidí se tohle asi nikdy nestane. Jenže - on zaplaťpánbůh svět není jenom pro většinu. Ba spíš naopak. Film s krásně uvolněnou atmosférou, který se dá lehce rozválcovat na čtyřiadvaceti řádcích, jak tady někteří ukazují, no ale na který se taky dá normálně v klidu podívat a nebejt u toho hnidopich. Je to na tobě, já jsem si Hektora oblíbil. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

R. Pike úžasně ztvárnil poznávací cestu světem, při které zjistil, že to co hledá se nachází úplně jinde. Nádherná vizuální stránka, výbroná kamera a hudba. Hector je vtipný, dobrodružný i dramatický, a těch 120 minut prolítne tak rychle jako Hector světem =).Jediné, co mě trošičku štve, je neoriginalita, protože tenhle námět tady už za poslední rok byl viděn, a to ne jedinkrát. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu byla kniha "Hector's Voyage or the Search for Happiness" autora Françoise Lelorda, který je také psychiatr. (Domajzlik)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama