Reklama

Reklama

Hektor je výstřední psychiatr, který je čím dál nespokojenější se svým zaběhlým způsobem života. Své přítelkyni Claře se jednou svěří, že si připadá jako podvodník - přestože ještě nic pořádného nezažil, nabízí rady pacientům, jejichž stav se ani trochu nelepší. A tak se Hektor rozhodne opustit svůj pošetilý, jednotvárný život. Vyzbrojen nezměrnou odvahou a zvědavostí dítěte se vypraví na cestu kolem světa v naději, že se mu podaří najít tajný recept na opravdové štěstí. A tak začíná hrdinské dobrodružství s velmi legračními výsledky. Film Hektorova cesta aneb hledání štěstí, který natočil režisér Peter Chelsom podle celosvětově úspěšného stejnojmenného románu, vypráví podnětný, vzrušující a veselý příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (139)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl The Secret Life of Walter Mitty, avšak s oveľa väčším potenciálom, no bohužiaľ nie plne využitým. Ten koncept hľadania šťastia bol síce vynikajúci, len som dúfal, že ten geografický rozsah bude väčší ako len os Čína-Afrika-LA. Na druhú stranu sa mi však páčilo, že na otázku "čo pokladáte za šťastie?" sa Hector pýtal obrovskej škály ľudí, ktorých pri svojom putovaní stretol. A je to naozaj tak, že každý pokladá za šťastie niečo iné, a každý má inšie priority. Presne tak ako to bolo vo filme prezentované. Ale aj tak si nemôžem pomôcť a v tom filme som videl oveľa vyšší potenciál ako sa napokon podarilo dosiahnuť. A ja osobne akosi nemusím ani Simona Pegga - jeho herecký prejav mi pasuje jedine tak do komédie, inak akúkoľvek vážnu tému tá jeho prehnaná mimika viacmenej degraduje. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hektorova cesta aneb hledání štěstí je přesně ten typ filmu, který mi zatraceně sedí a který jsem si i očekávaně patřičně užil. Jde o takovou milou, oddychovou, zároveň ale i poměrně emočně působivou podívanou, o jejímž ději prakticky vše prozrazuje už její samotný název. V životě krapet ztracená a přidušená postava Simona Pegga, pro kterého šlo jinak o na tělo ušitou roli, ve které byl naprosto perfektní a přesvědčivý, se rozhodne odjet do světa a hledat tam smysl a podstatu štěstí a zároveň i sebe samého. O víc zde vlastně ani nejde, nicméně i to stačí k opravdu příjemné a podmanivé zábavě, která dokáže diváka vtáhnout, zaujmout, pobavit a ve výsledku ho určitě přinutí i zamyslet se nad svým vlastním životem, neboť film disponuje i opravdu krásnými, ale především pravdivými moudry, a to jak o lásce, štěstí, tak mezilidských vztazích a působivost tohoto snímku to jednoduše děla vážně silným zážitkem. Žánrově se pak jedná o takové odlehčenější romantické drama, které funguje ve všech třech ohledech skutečně výrazně, stejně tak jako veškeré postavy, ztvárněné mnoha známými a výtečnými herci, a musím zopakovat, závěr je pak emočně docela fajn, prostě Simonu Peggovi se nedá nic jiného, než upřímně fandit. Na tento film musí být nicméně divák ale každopádně naladěn a určitě není určený úplně pro všechny, já si ho ale užil a moc se mi to celé, především kvůli celkové myšlence a vyznění, líbilo. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Pokus o serióznejšieho Pegga a akúsi kanadskú verziu Waltera Mittyho. Tam kde však bol Mitty hravý, vtipný a pohodový je Hector akurát tak otravný. Už sa mi skutočne dlhú dobu nestalo, aby ma film ktorého primárnou snahou je diváka pozitívne naladiť takto otravoval. Otravoval svojím naivných, jednoduchým videním sveta plného stereotypov. Celá tá výprava Hectora je jedno veľké klišé, kde Čína je samozrejme krajinou s duchovnými kláštormi v malebných horách, kde mnísi prednášajú tie najväčšie životné múdra na jednej strane a modernými mrakodrapmi s naivnými prostitútkami z chudobných provincií na tej druhej, v Afrike sa zase sústavne tancuje a medzi to bojuje o drogy, ale zo všetkého najviac zarazí ten pokus o morálne ponaučenie, kde cesta za poznaním pravej lásky vedie skrz to, že svoju priateľku na dlhú dobu opustím, idem na sebeckú výpravu po svete a počas nej sa pokúsim vyspať s čínskou prostitútkou, zbaliť svoju vydatú bývalú priateľku, ktorá žije v šťastnej rodine a ... ďalej sa mi to už ani nechce rozvádzať, lebo na ten pokus o seriózny, intelektuálny záver s miešaním sa emócii v Hectorovej hlave počas jedného vedeckého pokusu by som už musel byť vyslovene zlý. To už sa celá naivita tohto snímku ukáže vo svojej plnej kráse. Hector and the Search for Happiness je síce pekne natočený, hýri farbami a dobre sa na neho pozerá, ale človek nevie čo si o ňom vlastne myslieť. Je to taký nesúrodý mix, ktorý sa chvíľu hrá na situačnú komédiu (výstupy Hectora a jeho pacientov počas psychiatrickej praxe), chvíľu chce byť odľahčeným filmom (dej v Číne), druhú chvíľu takmer až thrillerom (zbytočná scéna zajatia v Afrike), a chvíľu aj vážnou drámou o zmysle života (scéna v Kalifornii s ex). Má množstvo vedľajších línii, epizodických postáv ktoré sa tu účelovo objavia vždy na malú chvíľu kvôli ďalšiemu moralizovaniu (drogový barón, prostitútka, expriateľka, teplý kamarát atď.), ale žiadna z línií nie je uzatvorená, postavy z deja miznú a celé to vlastne skončí tak ako to začalo ... čiže nijako. Hector síce občas pobaví, občas sa mu podarí vykúzliť pozitívnu atmosféru alebo letmý úsmev na tvári, ale po väčšinu času skôr otravuje svojím prostoduchým prístupom k látke. Vďaka aspoň za tú roztomilú Rosamund Pike, aj keď len na minime priestoru. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nemám rád lifestylové časopisy, jejichž vyphotoshopované obálky vnadí na umělé štěstí, a tak když se v první půlce filmu titulní Hektor snaží najít smysl života a vycestuje k tomu do standartního Tibetu a divoké Afriky, málem jsem se u toho uzíval. V jedné konkrétní scéně filmu, ale jakoby tvůrci mávli kouzelnou hůlkou, se to celé v čele se Simonem Peggem zcivilní (sakra, on je ale dobrej herec), a dostane to ten správný šmrnc i s jistou dávkou přidané hodnoty. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Emoce, zábava, romantika a mnoho dalšího přináší tento dojemný snímek o pohledu do duše obyčejného člověka. Jasně, je to natočené hodně s nadhledem a nastávají tam situace, které by se těžko někomu přihodili - ale ono se na to tak strašně pěkně kouká. Velmi poučná podívaná která vás možná dovede k zamyšlení. Za mě velký palec nahoru. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu byla kniha "Hector's Voyage or the Search for Happiness" autora Françoise Lelorda, který je také psychiatr. (Domajzlik)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama